Δευτέρα, 01 Μάιος 2017 21:40

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-0: Με το 1,5 πόδι στη Γ' εθνική!

Γράφτηκε από τον

Ανεμος… παραμονής φύσηξε το Σάββατο στην Πύλο. Ο Τσικλητήρας σ' ένα ματς, που έγινε με  δυνατό αέρα, νίκησε με 1-0 τον Αιολικό, χάρη σε γκολ του Μιχάλη Ζαχαρόπουλου στο 79' και απέχει πλέον ένα βαθμό από τη μαθηματική επιβεβαίωση της παραμονής, μετά τη χθεσινή ήττα της Δόξας Μεγαλόπολης.

Με άλλα λόγια οι Πυλιώτες είναι με το 1,5 πόδι στη Γ' εθνική, στην οποία μπορούν να μείνουν ακόμα και αν δεν πάρουν άλλο βαθμό μέχρι το φινάλε. Aρκεί να μην κάνει το "3 στα 3" η ομάδα της Μεγαλόπολης, που βρίσκεται στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου, η οποία είναι και η μοναδική που οδηγεί στον υποβιβασμό.
Στο προχθεσινό ματς, η Μεσσηνιακή ομάδα πανηγύρισε νίκη ενώπιον του κοινού της,  μετά από ακριβώς 3 μήνες και το 2-1 με τη Θήβα στις 29 Γενάρη.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ζαχαρόπουλου με τα χρώματα του Τσικλητήρα. Ο ικανός μεσοαμυντικός βρέθηκε εκεί που έπρεπε, σε κόρνερ του Κερμενίδη και φάση διαρκείας και με δυνατό σουτ έδωσε τη πιο σημαντική νίκη της σεζόν, σ' έναν αγώνα που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
Κάτι το άγχος των γηπεδούχων, κάτι οι καιρικές συνθήκες, είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Τσικλητήρας έχοντας υπέρ του τον αέρα στο πρώτο μέρος, έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Αιολικό, αλλά με εξαίρεση το δοκάρι του Πύλιου στο 19' δεν είχε άλλη μεγάλη ευκαιρία, καθώς πέρασε ανεκμετάλλευτο ένα έμμεσο φάουλ (που εκτελέστηκε 2 φορές) στο 45'.
Στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, ο Πύλιος βρέθηκε τετ-α-τετ, έπειτα από ασίστ του Ρήγα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 2' ο Ζάχαρης είχε μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα στη κεφαλιά του Γραμματικόπουλου, ενώ στο 7' ο Τσάτσος άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε τη δυνατότητα στον γκολκίπερ του Αιολικού να βγει και να μαζέψει την μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Θάνου, μόνο στο 40' με το πλασέ του Μπουρούς, που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 45' σε έμμεσο φάουλ και σουτ του Γραμματικόπουλου  ο Ζάχαρης μπλόκαρε την μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αιολικός ανέβασε τις γραμμές του,, χωρίς όμως πλην της φάσης του 77' με τον Χρήστου, να απειλήσει την εστία του Θάνου και η ισοπαλία φαινόταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Ο Χρήστου απέφυγε το Θάνο, αλλά βγήκε πλάγια και από δεξιά επιχείρησε να βρει συμπαίκτη του, όμως κόπηκε από τους αμυντικούς. Νωρίτερα στο 75' ο Γεωργιόπουλος πήρε τη μακρινή κεφαλιά, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ ήταν σε σωστή θέση. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει κάτι και στο 79'. με το Ζαχαρόπουλο να λυτρώνει τον Τσικλητήρα και να πνίγεται στη συνέχεια στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Στο 87' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Γραμματικόπουλος (την επιδίωξε γιατί είχε συμπληρώσει 7 κάρτες και θα έχανε 2 ματς) και ο Τσικλητήρας έπαιξε με 10 παίκτες. Κράτησε όμως το πολύτιμο 1-0 και το τελικό σφύριγμα από το διαιτητή Καλογεράκο ακούστηκε σαν μελωδία στα αυτιά των φιλάθλων του.
Καλύτεροι για τους νικητές οι Ρούσσης και Ζαχαρόπουλος, ενώ στον αντίποδα προσπάθησε περισσότερο ο Μανουσάκης.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Θάνος, Σβίγγος, Καραμπάς, Ρήγας (56' Γεωργιόπουλος), Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος, Πύλιος (85' Μπίζος), Κυριαζόπουλος, Γραμματικόπουλος, Τσάτσος (69' Δούνιας), Κερμενίδης.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ:  Ζάχαρης, Λάλας (82' Ντάμπος), Κρητικός, Ταχιάς, Παληγιώργος, Κεσίδης, Ευσταθίου (74' Πάλλα), Καπαγιάννης, Μπουρούς (63' Χρήστου), Μανουσάκης, Μουδούρογλου.