Τρίτη, 02 Μάιος 2017 12:41

Champions League: Απόψε ο μεγάλος ημιτελικός Ρεάλ - Ατλέτικο

Γράφτηκε από τον
Champions League: Απόψε ο μεγάλος ημιτελικός Ρεάλ - Ατλέτικο

Ρεάλ και Ατλέτικο τίθενται αντιμέτωπες απόψε στο "Santiago Bernabéu", στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τα ημιτελικά του Champions League. 

Οι κόντρες της Ρεάλ και της Ατλέτικο στο Champions League έχουν γίνει πλέον συνήθεια. Δεν είναι απλά οι καλύτερες ομάδες στη Μαδρίτη, δεν είναι απλά μαζί με την Μπαρτσελόνα οι καλύτερες ομάδες στην Ισπανία, είναι από τις καλύτερες ομάδες στην πλανήτη τα τελευταία χρόνια.

"Μερένγκες" και "ροχιμπλάνκος" κοντράρονται το βράδυ της Τρίτης (2/5) στο "Santiago Bernabéu", στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τα ημιτελικά του Champions League 2016-2017.

Αυτή είναι η τέταρτη σερί χρονιά που τίθενται αντιμέτωπες στην διοργάνωση και πρώτη στα ημιτελικά. Το 2014 και το 2016 αποτελούσαν το ζευγάρι του τελικού, ενώ το 2015 είχαν συγκρουστεί στα προημιτελικά.

Κοινό στοιχείο και στα τρία προηγούμενα χρόνια είναι η επιτυχία της Ρεάλ, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο και το 2014 και το 2016, ενώ το 2015 απέκλεισε την συμπολίτισσά της στους "8", για να αποκλειστεί εν συνεχεία απ'την Γιουβέντους.

Στα προημιτελικά του 2015 το πρώτο ματς ήταν στο "Vicente Calderón" και ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, ενώ στην ρεβάνς του "Santiago Bernabéu" η Ρεάλ νίκησε 1-0 με γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες ("Τσιτσαρίτο") στο 88'.

Όσον αφορά στους τελικούς, το 2014 η Ρεάλ νίκησε 4-1 στην παράταση, έχοντας ισοφαρίσει στο 93' με τον Σέρχιο Ράμος, ενώ το 2016 επικράτησε 5-3 στα πέναλτι (1-1 κδ με Ράμος και Καράσκο).

Στοιχεία και αριθμοί

Παραπάνω είδαμε τι έγινε στις 4 προηγούμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των συλλόγων απ'τη Μαδρίτη, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ιστορικό φέτος, αλλά δεν τους έκανε το χατίρι η κληρωτίδα. Συγκεκριμένα, αν δεν έπαιζαν μαζί (στα ημιτελικά) και έπαιρναν την πρόκριση, θα ήταν το πρώτο ζευγάρι στην ιστορία που παίζει τελικό δύο σερί χρονιές!

Η Ρεάλ πάντως ακόμη ελπίζει πως θα γίνει η πρώτη που θα πάρει την κούπα δεύτερη σερί χρονιά μετά τη Μίλαν (1989 και 1990), ενώ ο μεταξύ τους ημιτελικός σημαίνει πως η Ισπανία θα έχει εκπρόσωπο στον τελικό για 4η σερί χρονιά, κάτι που είχε καταφέρει τελευταία η Αγγλία (2006 με 2009).

Η Ιταλία έχει 7 σερί εκπροσωπήσεις σε τελικό, από το 1992 μέχρι το 1998 και έχει το ρεκόρ μαζί με την Ισπανία, που είχε εκπροσώπηση στους 7 πρώτους τελικούς (1956 με 1962).

Η Ρεάλ είναι στα ημιτελικά για 7η σερί χρονιά και για 28η φορά στην ιστορία (και οι δύο είναι επιδόσεις ρεκόρ) ενώ η Ατλέτικο για 6η φορά στην ιστορία και για 3η τα τελευταία 4 χρόνια φυσικά.

Οι "μερένγκες" θα διεκδικήσουν την παρουσία τους σε 15ο τελικό (έχουν 11 τρόπαια σε 14 τελικούς), ενώ η Ατλέτικο αν πάρει την πρόκριση θα παίξει για 4η φορά στον τελικό. Θεωρείται πλέον η πιο αποτυχημένη ομάδα σε τελικούς, καθώς έχει τρεις χαμένους (πρώτος το 1974 με την Μπάγερν).

Ζιντάν και Σιμεόνε

"Δεν είμαστε φαβορί", τόνισε ο Ζινεντίν Ζιντάν στη συνέντευξη τύπου. "Είναι 50-50 οι πιθανότητες, πάντα έτσι είναι στα νοκ-άουτ. Η αντιπαλότητα με την Ατλέτικο δεν έχει αλλάξει από τότε που ήμουν παίκτης. Είναι ένα ντέρμπι της πρωτεύουσας. Έχει ένταση, η αντιπαλότητα πάντα μένει η ίδια".

"Πρέπει να κάνουμε τα πάντα καλά στο ματς. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Το ότι έφτασες στα ημιτελικά σημαίνει πως έκανες σπουδαία δουλειά μέχρι τώρα, αλλά αυτό είναι ένα νέο παιχνίδι".

Όσον αφορά στον Ντιέγκο Σιμεόνε, ανέφερε: "Πάντα νιώθω λίγο φοβισμένος πριν τα ματς. Αφήνω όλα τα άλλα εκτός και μαζί με την ένταση είναι φυσιολογικό. Έχει μεγάλη ευθύνη και γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Νιώθω όπως πριν από κάθε αγώνα, δεν έχει σημασία ο αντίπαλος".

"Θα μπουν στον αγώνα δυναμικά, όπως κάθε φορά στο γήπεδό τους. Μπορούν να παίξουν με διαφορετικά συστήματα με τους Ίσκο, Χάμες ή Ασένσιο. Θα προσπαθήσουν να μας πληγώσουν με την επίθεση. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και ψύχραιμοι, όσο γίνεται. Θα είναι κλειστό ματς, αλλά ελπίζω να εκμεταλλευτούμε τα όποια κενά δημιουργούνται".

Τα αγωνιστικά προβλήματα

Ο Σιμεόνε ανέφερε τους Ίσκο, Χάμες Ροντρίγκες και Μάρκο Ασένσιο, καθώς αυτοί διεκδικούν την θέση του Γκάρεθ Μπέιλ στην 11άδα της Ρεάλ.

Ο Ουαλός είναι τραυματίας και αναμένεται ο Ίσκο να τον αντικαταστήσει, ενώ ο Ζιντάν δεν έχει στην διάθεσή του και τον Πέπε.

Στην αντίπερα όχθη, τραυματίες είναι οι Χουάνφραν, Χοσέ Μαρία Χιμένες και Αουγκούστο Φερνάντες, με τον Σιμεόνε να στερείται πιθανότατα και τον Σίμε Βρσάλκο.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΡΕΑΛ: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Isco, Ronaldo, Benzema.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Oblak, Hernández, Godín, Savić, Filipe Luís; Ñíguez, Koke, Gabi, Carrasco; Griezmann, Gameiro.

 

Πηγή: www.sport24.gr