Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 13:03

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Για νίκη - πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου σήμερα με Κερατσίνι

Γράφτηκε από τον

Ενα ακόμη βήμα προς τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα προσπαθήσει να κάνει σήμερα η "Μαύρη Θύελλα".

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα υποδεχθεί στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Κυπελλούχο Πειραιά ΑΠΟ Κερατσινίου σε μια νοκ άουτ αναμέτρηση με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά του θεσμού. 

Η "Μαύρη Θύελλα" θα παραταχθεί και στο σημερινό ματς με οδηγό τις προηγούμενες καλές εμφανίσεις στο Κύπελλο με Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Πανηλειακό. 

Επιπλέον, οι Τάσος Χατζηαγγελής και Ελβιο Μάνα θα έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους στο σημερινό ματς καθώς δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. 

Από ήττα στο πρωτάθλημα

Η Καλαμάτα προέρχεται από την ήττα στο Μελιγαλά από τον Εθνικό στο πρωτάθλημα. Μια ανώδυνη ήττα, αφού η ομάδα έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, που ήρθε καθώς ενδεχομένως οι «μελανόλευκοι» είχαν περισσότερο στο μυαλό τους το σημερινό ματς κυπέλλου. 

Ήταν η δεύτερη ήττα της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα, όπου μετά από 28 αγωνιστικές είναι πρώτη με 70 βαθμούς και απολογισμό 22 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Παράλληλα έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 67 γκολ (πίσω από τον Πάμισο που έχει 69) και την καλύτερη άμυνα με 13 τέρματα παθητικό. 

Η Καλαμάτα είναι 6 βαθμούς μπροστά από την Αναγέννηση (υπερτερεί έναντι της σε πιθανή ισοβαθμία) και έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα από την προηγούμενη αγωνιστική. 

Δεν έχει εξασφαλίσει άνοδο το Κερατσίνι

Από την άλλη το Κερατσίνι, έχει πάρει και μαθηματικά τον τίτλο στον 2ο όμιλο του Πειραιά, όχι όμως και την άνοδο. Και αυτό γιατί θα δώσει μπαράζ με την πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου. Με άλλα λόγια το Κερατσίνι θα έρθει την στην Καλαμάτα, έχοντας το μυαλό και στο μπαράζ ανόδου. Έχει ένα λόγο παραπάνω όμως να θέλει την πρόκριση καθώς αν χάσει την άνοδο από το πρωτάθλημα θα έχει την δυνατότητα να την διεκδικήσει από το Κύπελλο καθώς η ομάδα που θα πάρει το τρόπαιο θα ανέβει στην Γ' εθνική. 

Οποιος προκριθεί από το σημερινό ματς Καλαμάτα - Κερατσίνι στην ημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νικητή του αγώνα Ελπίδα Σκουτάρεως - Γ.Σ. Αλμυρου. Η Ελπίδα πήρε το κύπελλο στις Σέρρες, αλλά τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα και για να ανέβει στη Γ' εθνική, θα πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας. Ο Γ.Σ. Αλμυρού αναδείχθηκε κυπελλούχος Θεσσαλίας και στο πρωτάθλημα είναι πρώτος με 5 βαθμούς διαφορά από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου και ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε. 

Πως έφτασαν μέχρι εδώ

Η Καλαμάτα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Μεσσηνία απέκλεισε κατ' αρχήν τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (2-0 εκτός έδρας με Βασιλόπουλο, Καντούτση) και στην συνέχεια με 3-2 τον Πανηλειακό (Αθανασόπουλος, Καντσούτσης, Καλαντζής τα γκολ) στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. 

Όσον αφορά το Κερατσίνι, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στον Πειραιά, έφτασε μέχρι εδώ κερδίζοντας εύκολα ΑΟ Σύρου 5-0 και τον ΑΟ Σουρμένων 4-0. 

Το πρόγραμμα 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής: 

3η ΦΑΣΗ 

3 Μαΐου - 4 μ.μ.

Ηρόδοτος - ΑΕ Λευκίμμης

Κασσελάκης, Σινιοράκης, Πετεινάτος (Χανιά)

Αστέρας Βλαχιώτη - Φωκικός

Κουτσαναστάσης, Καρβούνης, Λάμιας (Μεσσηνία)

Καλαμάτα - ΑΠΟ Κερατσινίου

Αγγελάκος, Καματάκης, Τσούκας (Αρκαδία)

Ελπίς Σκουτάρεως - ΓΣ Αλμυρού

 

Τσαλουχίδης (Κιλκίς), Χριστάκογλου, Μαλανδρής (Χαλκιδική).