Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 13:14

Οπως με τον Πανηλειακό…

Γράφτηκε από τον

Η σχετικά εύκολη (με εξαίρεση τις δυσκολίες στον τελικό του κυπέλλου) κατάκτηση του νταμπλ από την Καλαμάτα φέτος στην Μεσσηνία, ήταν εξ αρχής ο κύριος στόχος της «μελανόλευκης» ομάδας, στην προσπάθεια ανάκαμψης που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου. 

Το νταμπλ και η άνοδος στην Γ' εθνική καθιστούν λοιπόν έτσι και αλλιώς θετικό το… ταμείο της σεζόν. 

Η διάκριση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών μπορεί όμως να αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα. Και όταν λέμε διάκριση εννοούμε την συμμετοχή στον τελικό του θεσμού, που θα γίνει σε ουδέτερη έδρα και θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου. 

Η Καλαμάτα μέχρι τώρα μόνο αδιάφορη δεν ήταν στο Κύπελλο.

Τόσο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου όσο και στο Πελοποννησιακό ντέρμπι με τον Πανηλειακό οι «μελανόλευκοι» έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και κέρδισαν δίκαια.

Το ματς με τον Πανηλειακό μάλιστα πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για το σημερινό με το Κερατσίνι. Κόντρα στην ομάδα του Πύργου η Καλαμάτα κέρδισε κυρίως επειδή είχε την δύναμη και το πάθος που απαιτεί ένα νοκ άουτ παιχνίδι, ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου. Με κερδισμένες όλες σχεδόν τις μονομαχίες και με τον σέντερ φορ της ομάδας, τον Βασίλη Αθανασόπουλο, να κάνει τάκλιν στους αντιπάλους από τα πρώτα λεπτά. 

Το επικίνδυνο για την Καλαμάτα σήμερα θα είναι να θεωρήσει πιο εύκολο το ματς και να μην έχει τα παραπάνω στοιχεία.

 

Καθώς όπως συνέβη με τον Πανηλειακό, έτσι και σήμερα θα παίξουν δύο άγνωστες μεταξύ τους ομάδες που λογικά θα είναι κοντά σε επίπεδο δυναμικότητας. Οπότε το πιο σημαντικό για την Καλαμάτα θα είναι να εκμεταλλευτεί τον αέρα της έδρας και να προσπαθήσει να πάρει από νωρίς τα ηνία στο ματς αλλά και στο σκορ.