Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 12:19

Κύπελλο τέλος για την κακή Καλαμάτα - Ηττα 1-0 από Κερατσίνι

Γράφτηκε από τον

Μια Καλαμάτα αγνώριστη προς το χειρότερο σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Πανηλειακό, αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Η Μεσσηνιακή ομάδα έχασε με 1-0 από το Κερατσίνι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού χάρη σε ένα γκολ που σημειώθηκε από τον Φούντα στο 88', σε ένα σημείο δηλαδή που όλοι είχαν πιστέψει πως το ματς θα πάει στην παράταση.

Το χθεσινό ματς δεν είχε το πάθος και το ρυθμό του αγώνα με τον Πανηλειακό. Ούτε στο πέταλο, όπου απουσίαζαν οι οργανωμένοι ενώ και η νότια εξέδρα ήταν μισοάδεια καθώς οι θεατές αυτή τη φορά δεν ξεπέρασαν τους 500. 

Αλλά ούτε και στον αγωνιστικό χώρο, όπου η Καλαμάτα χθες δεν είχε διακριθέντες και εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι του Κερατσινίου με αποτέλεσμα να το πληρώσει στο τέλος. 

Η Κυπελλούχος Πειραιά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ανώτερη ομάδα από τον Πανηλειακό. Το αντίθετο. Ηταν μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες που νίκησε γιατί ήρθε στην Καλαμάτα με συγκεκριμένο πλάνο που απέδωσε απέναντι στην υποτονική αυτή τη φορά Καλαμάτα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα είχε την υπεροχή απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε μόνο άμυνα και προσπάθησε - με επιτυχία - να χαλάσει το ματς. Η Καλαμάτα στο διάστημα αυτό έτρεξε, πίεσε αλλά με εξαίρεση δύο ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα δεν είχε τον τρόπο ή και τον παίκτη που θα δημιουργήσει ρήγμα και θα φέρει με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το Κερατσίνι αποφάσισε να βγει πιο μπροστά. Ετσι ισορρόπησε εύκολα το ματς απέναντι σε μια Καλαμάτα, που όπως και σε προηγούμενους αγώνες, έδειξε πως το καλό της διάστημα είναι το πρώτο ημίχρονο. 

Στο δεύτερο 45λεπτο λοιπόν η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να πιέσει και είχε μόνο μια ευκαιρία. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν κατάφερε να πάει καν το ματς στην παράταση. Μια αδικαιολόγητη αρδράνεια στο κέντρο της άμυνας στο 88' έφερε το γκολ των φιλοξενούμενων που αξιοποίησαν μια από τις λιγοστές ευκαιρίες τους στο ματς και πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση μαζί με τους περίπου 50 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.  

Οι λιγοστές φάσεις και το γκολ

Από το πρώτο λεπτό η Καλαμάτα πήρε την κατοχή της μπάλας ενώ το Κερατσίνι παρατάχθηκε αμυντικά με σκοπό να χαλάσει το παιχνίδι των γηπεδούχων. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα πάντως έγινε μόλις στο 2' με τον Λιόλιο να βγάζει τη σέντρα από αριστερά, ο Μπεγέτης έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση αλλά ο Μπότος είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Η δεύτερη αξιόλογη φάση για την Καλαμάτα ήρθε στο 15' με τον Καλαντζή να βρίσκει τον Αθανασόπουλο, αυτός τον Βασιλόπουλο που σούταρε με τη μια μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και πέρασε λίγο έξω κόρνερ.

Η προσπάθεια της Καλαμάτας για ένα γρήγορο γκολ δεν είχε λοιπόν αποτέλεσμα. Ετσι μετά το 15' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν πιο αποτελεσματικά τους διαδρόμους και να κρατήσουν σχετικά εύκολα το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Από το ξεκίνημα του β' ημίχρονου το Κερατσίνι άφησε την μαζική άμυνα του πρώτου μέρους και πήρε μέτρα στο γήπεδο.

Στο 62' είχαμ την μοναδική καλή ευκαιρία στο β' ημίχρονο για την Καλαμάτα. Ο Μπεγέτης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Αθανασόπουλος σούταρε άουτ απο καλή θέση.

Στο 75' το Κερατσίνι… προειδοποίησε με τον Νταουτάι να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού της εστίας της Καλαμάτας.

Για να φτάσουμε στο 88' όταν ο το Κερατσίνι εκτέλεσε γρήγορα με κοντινή πάσα ένα φάουλ από δεξιά, ο Τουρνάς έκανε τη σέντρα και ο Φούντας έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Καλαμάτας και με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. 

Ο διαιτητής Αγγελάκος από την Αρκαδία σφύριζε πολύ εύκολα κάτι που δεν ευνόησε την Καλαμάτα. Δεν έκανε όμως το μεγάλο λάθος. Βοηθοί ήταν οι Καματάκης, Τσούκας επίσης από την Αρκαδία. 

Η Καλαμάτα είχε μια απουσία της τελευταίας στιγμής καθώς στο ζέσταμα ο όταν ο Μπαστακός ένιωσε ενοχλήσεις και την θέση του στην 11άδα πήρε ο Σταματελόπουλος. Ο τελευταίος έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας και στο κέντρο της άμυνας πέρασε ο Καλογερόπουλος. 

Κίτρινη κάρτα πήραν οι Νικολόπουλος 38', Καλαντζής 65', Βασιλόπουλος 73', Καντούτσης 90' - Βαττής 65', Σφυρογιαννάκης 76', Μπότος 90')

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος, Καλογερόπουλος, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Λιόλιος, Μπεγέτης (84' Μερκούρης), Βασιλόπουλος (89' Σαραντόπουλος), Καλαντζής, Τσουλάκος (65' λ.τ. Νάτσης), Αθανασόπουλος.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Μπότος, Σφυρογιαννάκης, Νταουτάι (92' Αγγελάκης), Μπατής, Βαττής, Διάκος (93' Μαναριώτης), Ψυχογιός, Γκιάτης, Κιάφα (65' Φούντας), Τουρνάς, Κουρκούτης.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3η φάση

Ηρόδοτος - ΑΕ Λευκίμμης 3-0 

Αστέρας Βλαχιώτη - Φωκικός 1-0

Καλαμάτα - ΑΠΟ Κερατσινίου 0-1

Ελπίδα Σκουτάρεως - ΓΣ Αλμυρού 3-0

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ελπίδα Σκουτάρεως - Κερατσίνι

Ηροδότος - Αστέρσς Βλαχιώτη

 

Σπάθας: "Να ανέβει ψηλότερα η Καλαμάτα"

Με το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά του κυπέλλου έφυγε χθες από την Καλαμάτα το Κερατσίνι και ο προπονητής του Βασίλης Σπάθας είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος."Κοιτάξαμε την ουσία, που ήταν να προκριθούμε και να κλείσουμε τους χώρους. Είχαμε κάποιες δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο και ήμασταν τυχεροί σε 2-3 φάσεις στο ξεκίνημα. Η Καλαμάτα είχε ανούσια υπεροχή, αλλά και εμείς ήμασταν ακίνδυνοι. Μιλήσαμε στο ημίχρονο, αλλάξαμε την τακτική και πιέσαμε παραπάνω με σκοπό να κλέψουμε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Καλαμάτα για την άνοδο στη Γ' εθνική. Είναι μια ιστορική ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στις εθνικές κατηγορίες και πρέπει να ανέβει ψηλότερα". 

Σε ερώτηση για το αν περίμενε πιο δυνατή τη "Μαύρη Θύελλα" στο χθεσινό ματς είπα: "Είχα παρακολουθήσει κάποια ματς σε βίντεο και είχα εικόνα 70 με 80%. Ξέραμε ότι στο τελευταίο ματς ξεκούρασε κάποιους παίκτες. Την περίμενα λίγο πιο επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο, να ρισκάρει περισσότερο. Επαιξαν πολύ παράλληλο ποδόσφαιρο".