Σάββατο, 13 Μάιος 2017 12:06

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Η επόμενη μέρα…

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Η επόμενη μέρα…

Η φετινή σεζόν στην Α’ Τοπική ολοκληρώνεται αύριο και μαζί της τελειώνει και το… μαρτύριο για τη «Μαύρη Θύελλα» και τους υποστηρικτές της.

Ευτυχώς η βουτιά στα… τάρταρα είχε διάρκεια μόλις μερικούς μήνες για την ασπρόμαυρη ομάδα που μετά την κατάκτηση του τίτλου σε τοπικό επίπεδο ετοιμάζεται για την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας τη «χρυσή» εποχή της δεκαετίας του ’90 πέρα από το… ζεστό χρήμα ήταν και η έγκαιρος προγραμματισμός, που χαρακτήριζε και εκείνη την περίοδο. Ο προγραμματισμός γινόταν από το Μάιο, οι μεταγραφικοί στόχοι εντοπίζονταν νωρίς και οι προσθήκες στο ρόστερ είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί πριν από το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος που επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην προεδρία αναλαμβάνοντας ξανά τα ηνία είναι πια πολύ μεγάλος για να αλλάξει συνήθειες και όπως τότε, έτσι και τώρα έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Η επόμενη μέρα δεν περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές, όπως ίσως ορισμένοι περίμεναν, αλλά επιμονή στο πλάνο που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και το οποίο στηρίζεται στο ντόπιο ποδοσφαιρικό στοιχείο. Οι Μεσσήνιοι θα συνεχίσουν να αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία στο έμψυχο υλικό και στην τρίτη κατηγορία, στόχος ωστόσο είναι να πλαισιωθούν από τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές με εμπειρία και ποιότητα μεγαλύτερου επιπέδου.

Παρά τα όσα κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες στην ποδοσφαιρική πιάτσα, έλευση ξένων παικτών δεν υφίσταται και το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε ορισμένες περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που θα έρθουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να κάνουν τη διαφορά.

Οι… επαΐοντες ασφαλώς και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η φετινή «Μαύρη Θύελλα» μπορεί να κατέκτησε δια περιπάτου την πρωτιά στο Τοπικό, αλλά χωρίς ενίσχυση δεν είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει την προσεχή σεζόν στη Γ’ Εθνική, γι’ αυτό άλλωστε και έχουν ήδη έτοιμο το πλάνο ενίσχυσης. Πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αναφέρουν ότι οι συζητήσεις με δύο ποδοσφαιριστές (Ζαχαρόπουλος και ένας ακόμη, πιθανότατα ο Μπίζος) βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και με την άφιξη του Σταύρου Παπαδόπουλου σε μερικές ημέρες θα κληθούν να υπογράψουν.

Από ‘κει και πέρα το ενδιαφέρον στρέφεται σε ολόκληρη την ελληνική αγορά με τον πήχη να ανεβαίνει ψηλά, στο ίδιο ύψος δηλαδή με το… πάνω ράφι απ’ όπου θα ψωνίσει μεταγραφικά η ασπρόμαυρη ομάδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποχωρήσεις δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές κινήσεις. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει πρώτα θα αποκτηθούν αυτοί που πρέπει και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της Γ’ Εθνικής.

Συνεχίζει με το ίδιο δίδυμο στον πάγκο

Με τεχνικό δίδυμο τον Έλβιο Μάνα και τον Τάσο Χατζηαγγελή θα πορευθεί και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο στην τρίτη κατηγορία η «Μαύρη Θύελλα».

Οι δύο παλαίμαχοι άσοι που οδήγησαν φέτος την Καλαμάτα στον τίτλο της Α’ Τοπικής κέρδισαν την παραμονή τους στον πάγκο μετά την άνοδο και καλούνται τώρα να προετοιμάσουν τους παίκτες για την επόμενη ακόμα πιο απαιτητική σεζόν.

Από τη στιγμή που ο βασικός στόχος εκπληρώθηκε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το πιο φυσιολογικό θα ήταν να συνεχίσουν, κάτι που πράγματι θα γίνει και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα.

Η ρέντα γύρισε σε γκίνια στο Κερατσίνι 

Στις Σέρρες σταμάτησε η πορεία του Κερατσινίου στο φετινό Κύπελλο ερασιτεχνών, με τους Κυπελλούχους Πειραιά που στα προημιτελικά απέκλεισαν τη «Μαύρη Θύελλα» να χάνουν το εισιτήριο για τον τελικό στα πέναλτι από την Ελπίδα Σκουτάρεως.

Όση ρέντα είχαν οι Κερατσινιώτες στην Καλαμάτα, σκοράροντας με… 1,5 ευκαιρία, άλλη τόση γκίνια έπαιξαν στη Μακεδονία, χάνοντας ευκαιρίες με το τσουβάλι σε ένα ματς που εξελίχθηκε ιδανικά με αποβολή αντιπάλου στο 32’, όμως αυτή τη φορά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα.

Στα πέναλτι οι ποδοσφαιριστές της Ελπίδας αποδείχθηκαν πολύ πιο εύστοχοι, καθώς βρήκαν δίχτυα 3 φορές έναντι καμίας των αντιπάλων τους  κι έτσι θα διεκδικήσουν αυτοί το τρόπαιο με αντίπαλο τον Ηρόδοτο από την Κρήτη.

Αλλαγή σελίδας στον Τσικλητήρα μετά την αποχώρηση Καραλή

Ο Τσικλητήρας κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία του στη Γ’ Εθνική για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο παρά το προβλήματα που αντιμετώπισε και το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον του στις εθνικές κατηγορίες.

Με δεδομένη την επιθυμία του Τάσου Καραλή, που έβαλε πλάτη όχι μόνο διοικητικά αλλά και οικονομικά στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, να αποχωρήσει μένει να δούμε ποιοι θα βγουν… μπροστά αναλαμβάνοντας τα ηνία των «ροσονέρι».

Μέχρι την εκλογή νέας διοίκησης όλοι και όλα θα βρίσκονται στον… αέρα, παρά την επιτυχημένη πρώτη φετινή παρουσία στην τρίτη κατηγορία.

Κυπελλούχος ο Κελπέκης με τον ΠΑΟΚ

Εκατοντάδες like Μεσσήνιων συγκέντρωσε η φωτογραφία που ανήρτησε στα social media ο πρώην τερματοφύλακας της «Μαύρης Θύελλας» Χρήστος Κελπέκης, κρατώντας το φετινό Κύπελλο Ελλάδος.

 

Ο παλαίμαχος άσος που φόρεσε για μία 5ετία τη φανέλα της Καλαμάτας πανηγύρισε το περασμένο Σάββατο την κατάκτηση του τροπαίου, με τον ΠΑΟΚ, όπου εργάζεται την τελευταία διετία σαν υπεύθυνος εκγύμνασης των τερματοφυλάκων.