Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 13:34

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Αποχαιρέτησε το τοπικό και επιστρέφει στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Με νίκη 2-1 στην Ανδρούσα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Α' τοπική η "Μαύρη Θύελλα" και από την νέα σεζόν επιστρέφει στην Γ' εθνική. 

Οι «μελανόλευκοι» πέτυχαν αυτό που φάνταζε ως υποχρέωσή τους από το ξεκίνημα της σεζόν. Η ομάδα έπαιξε στο τοπικό μετά από 35 χρόνια με μοναδικό στόχο να επιστρέψει άμεσα στις εθνικές κατηγορίες, κάτι που κατάφερε αρκετά εύκολα παίρνοντας την πρώτη θέση στην Α' τοπική. 

Η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στο τιμόνι συνδυάστηκε με τον τίτλο στο τοπικό και πλέον η ομάδα κοιτάζει το μέλλον και το ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής όπου θα στοχεύσει επίσης ψηλά. 

Καθάρισαν τα… νιάτα

Στο χθεσινό ματς η Καλαμάτα είχε μεν τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες απέναντι στην Ανδρούσα, αλλά χρειάστηκε να φτάσει στο 83' για να πάρει τη νίκη. Το ευχάριστο μάλιστα ήταν πως το γκολ σημειώθηκε από συνεργασία των δύο πιο νεαρών παικτών της! 

Ο 15χρονος Ανδρέας Ζώτος, που έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ήταν αυτός που στο 83' έβγαλε την πάσα στον επίσης 15χρονο Πάρη Τσιγαρίδη. Ο τελευταίος, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή μόλις 3 λεπτά νωρίτερα, μέσα από την περιοχή και αριστερά με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 για την Καλαμάτα. 

Το ματς είχε ξεκινήσει με την Καλαμάτα να έχει την υπεροχή και να προηγείται με σουτ του Αθανασόπουλου λίγο έξω από την περιοχή στο 17'. 

Στο 23' ο Χρήστος Καλαντζής (που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Γιάννη Χελά έχοντας από 22 γκολ) έχασε μια καλή ευκαιρία για το 0-2 ενώ ο Τσέλα απείλησε για πρώτη φορά για την Ανδρούσα στο 30' αλλά τον πρόλαβε σωτήρια ο Βασιλόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 61' ο πολύ καλός Βασιλογιαννακόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, αφού κανείς από τους παίκτες που πετάχθηκαν στην πορεία της μπάλας δεν κατάφερε να τη βρει, κλείνοντας ωστόσο το οπτικό πεδίο στον Μπεσσή που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 71' ο Νάτσης, στο 74' ο Ζώτος και στο 78' ο Μερκούρης νικήθηκαν από τον νεαρό γκολκίπερ της Ανδρούσας Θεοδωρακάκη που έπαιξε ως αλλαγή και κέρδισε τις εντυπώσεις. 

Για να έρθει στο 83 'το νικητήριο για την Καλαμάτα γκολ του Τσιγαρίδη που προαναφέρθηκε.  

Εύκολο έργο για τον Μπλάνα και τους βοηθούς του, τον Λάμια και την Αθανασοπούλου.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κοσμάς (57' Θεοδωρακάκης), Βαβαρούτσος, Υμεράσι, Τσώνης, Γεωργιόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Μάλαμας (75' Κουρέτας), Βασιλογιαννακόπουλος, Μουλαβασίλης, Μαραγκούλιας, Τσέλα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Καλογερόπουλος, Βασιλόπουλος, Καντούτσης, Μερκούρης, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Μπάρκας (46' Ζώτος), Αθανασόπουλος, Νάτσης (80' Τσιγαρίδης), Μπεγέτης. 

 

Αρχίζουν σήμερα δοκιμές

Από σήμερα Δευτέρα ξεκινούν δοκιμές παικτών στην Καλαμάτα εν όψει της νέας σεζόν,

Μεσσήνιοι παίκτες από 15 έως 22 ετών θα περάσουν από το μικροσκόπιο των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή με σκοπό να κερδίζουν μια θέση στο νέο ρόστερ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν τη συγκατάθεση των ομάδων τους, ώστε να πάρουν μέρος στις δοκιμές. Αυτές θα φιλοξενηθούν για μία εβδομάδα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Το ραντεβού για σήμερα Δευτέρα είναι στις 5.30 μ.μ.

Γαϊτανάρος: "Το ίδιο αποτέλεσμα και στην Γ' εθνική..."

Ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας Λυκούργος Γαϊτανάρος παρακολούθησε από κοντά και το χθεσινό ματς στην Ανδρούσα. Μετά το ματς σε δήλωσή του τόνισε πως στόχος θα είναι και του χρόνου η άνοδος και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην φετινή πορεία. 

"Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ομάδας Σταύρο Παπαδόπουλο, στην τεχνική ηγεσία και στους παίκτες για την προσφορά τους και τους αγώνες που έκαναν. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την συμπαράσταση των φιλάθλων, η παρουσία τους ήταν πολύ μεγάλη. Επίσης ένα ευχαριστώ στις άλλες μεσσηνιακές ομάδες για την άψογη συμπεριφορά τους. Ευχόμαστε η νέα περίοδος στην Γ' εθνική να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να έχουμε καλό αποτέλεσμα και καλές εμφανίσεις και όχι χτυποκάρδια και λαχτάρες για το πρωτάθλημα. Η διοίκηση θα διαθέσει τα πάντα, ό,τι χρειάζεται χωρίς συμβιβασμούς και φιλίες για να εξασφαλίσει την άνοδό της, την οποία έχει υποσχεθεί".