Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 14:02

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: Ιδανικό φινάλε σε μία εντυπωσιακή χρονιά!

Γράφτηκε από τον

Ιδανικό ήταν το φινάλε για την Αναγέννηση Παραλίας στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής...

Η "Μπάρτσα" νίκησε με ανατροπή 2-1 τον Πάμισο και τερμάτισε δεύτερη, έξι μόνο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Καλαμάτα. 

Ενα μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα που αν και νεοφώτιστη έκλεψε την παράσταση στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο ολοκλήρωσε με μόνο δύο ήττες και η τελευταία εξ' αυτών πριν από έξι μήνες!

Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι που έγινε παρουσία 70-80 θεατών στο Δημοτικό Στάδιο, οι νησιώτες προηγήθηκαν νωρίς με τον Μπίσα, όμως στο 42' ο Μάρης ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ.

Η φάση που έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση έγινε στο 47' όταν αποβλήθηκε ο Μπίσα (2η κίτρινη για θέατρο) από τον κ. Αλεξέα, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι σε μια δύσκολη φάση.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Τρίψας με πέναλτι έγραψε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη γοήτρου στην ομάδα του.

Ο Πάμισος, που έμεινε με πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος από την Αναγέννηση και τερμάτισε τέταρτος στην Α' τοπική (μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τον Πανθουριακό).

Προηγήθηκε με Μπίσα, ισοφάρισε με Μάρη

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία στο τελευταίο ματς της σεζόν και το μόνο που άξιζε ήταν τα δύο γκολ... Στο 19' ο Ηλιόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μπίσα που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Καλογερόπουλου και την ασυννενοησία των Αργυρόπουλου, Βεργόπουλου και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 27' ο Μουλιάτος έκλεψε την μπάλα από τον Μπερερή και έδωσε από δεξιά στον Τριανταφυλλάκη που πλάσαρε, όμως ο Φιλόπουλος έβαλε την κόντρα.

Στο 42' ο Μάρης με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1, σε ένα καίριο χρονικά σημείο.

Αποβολή Μπίσα στο 47' για "θέατρο"

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση... Ο Μπίσα κέρδισε στο σπριντ τον Κανελλόπουλο από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, όπου έπεσε κάτω από τάκλιν του Αργυρόπουλου... Ο κ. Αλεξέας αντί για πέναλτι έδειξε κίτρινη στον μεσοεπιθετικό του Παμίσου και τον απέβαλε, μιας και ήταν η δεύτερη.

Χωρίς να είμαστε κατηγορηματικοί εν πρώτοις φάνηκε πως υπήρχε παράβαση και άρα πέναλτι, σε μία δύσκολη φάση όπου ο Μπίσα δεν έδειξε πως "βούτηξε" για πέναλτι.

Οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ήταν έντονες και μάλιστα μετά από 2-3 λεπτά ο κ. Αλεξέας απέβαλε και τον προπονητή του Παμίσου Αλέξη Μαντζούνη.

Με πέναλτι ο Τρίψας το 2-1 στο 57'

Οι νησιώτες συνέχισαν λοιπόν με 10 παίκτες, με την Αναγέννηση να κερδίζει μέτρα και να πιέζει για δεύτερο γκολ.

Στο 57' ο Μάρης μπήκε στην περιοχή και ο Μωράκης με τάκλιν τον ανέτρεψε, με τον κ. Αλεξέα να δίνει σωστά το πέναλτι.

Ο σπεσιαλίστας Τρίψας ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα γράφοντας το 2-1.

Ο Πάμισος αν και με παίκτη λιγότερο πίεσε για την ισοφάριση και στο 67' η κεφαλιά του Δημητρακόπουλου από κόρνερ του Παπαδόπουλου πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 75' ο Λαθύρης έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έπιασε το διαγώνιο σουτ, με τον Καλογερόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Οι νησιώτες είχαν βγει μαζικά μπροστά και η Αναγέννηση έχασε τεράστιες ευκαιρίες στην αντεπίθεση για τρίτο γκολ...

Στο 85' ο Μουλιάτος έδωσε στον Τριανταφυλλάκη που πλάσαρε από θέση τετ α τετ, όμως ο Τρακάκης έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Τριανταφυλλάκης έδωσε κάθετα στον Μάρη που ολομόμαχος με τον Τρακάκη πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Αλεξέας ελέγχεται μόνο για τη φάση του 57' που ήταν πάντως καθοριστική. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Γεωργαντάς και Βρυώνης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Καλογερόπουλος, Πανταζής, Βεργόπουλος, Αργυρόπουλος, Κανελλόπουλος (52' λ.τρ. Καλύβας), Δουρούμης, Δασκαλάκης, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Μάρης (90' Φατούρος), Μουλιάτος.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Μπερερής, Φιλόπουλος, Μωράκης, Χαρλέπας (60' Δημητρακόπουλος), Κατσιβαρδέας (60' Μάρκου), Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος (75' Δρογγίτης), Μπίσα, Λαθύρης.