Σάββατο, 20 Μάιος 2017 12:46

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Αλλάζει status

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Αλλάζει status

 

Με την αυριανή φιέστα ανόδου ολοκληρώνεται και τυπικά για τη «Μαύρη Θύελλα» μία σεζόν που κανείς δεν θέλει να θυμάται, εξαιτίας του ξεπεσμού της ασπρόμαυρης ομάδα στο Τοπικό, από το οποίο ήταν ευτυχώς περαστική.

Πριν από μερικά χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2010, όταν η ποδοσφαιρική Καλαμάτα είχε βρεθεί στη Δ’ Εθνική και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον όμιλο της Πελοποννήσου, ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν «ποτέ ξανά, τόσο χαμηλά». Τελικά και παρά την πρόσκαιρη άνοδο, έπεσε ακόμα πιο κάτω, ωστόσο σήμερα η παρουσία του Σταύρου Παπαδόπουλου μπορεί να εγγυηθεί ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια η πορεία δεν θα είναι καθοδική.

Βεβαίως το ζητούμενο κι αυτό που επιθυμούν οι υποστηρικτές της είναι να πάει ακόμα πιο ψηλά από τη Γ’ Εθνική στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, παρά την περσινή… αναβάθμιση.

Μετά την αλλαγή διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι ορισμένα πράγματα μπήκαν στη σωστή τους διάσταση. Οι ακαδημίες οργανώθηκαν σωστά, τα παιδιά των τμημάτων υποδομής έβγαλαν κανονικά δελτία και στο ποδοσφαιρικό τμήμα μπήκε μία τάξη. Ακόμα και το πλύσιμο των ρούχων που τα προηγούμενα χρόνια είχε ανατεθεί σε αλλοδαπές κυρίες αλλά φέτος ήταν και πάλι ευθύνη του φροντιστή, ήταν μία μικρή μεν, αλλά σημαντική λεπτομέρεια.

Σε άλλους τομείς, ωστόσο, πρόοδος δεν υπήρξε. Επικοινωνιακά η «Μαύρη Θύελλα» απέχει αρκετά από το σημείο που απαιτεί η σύγχρονη ποδοσφαιρική εποχή. Στα social media, μέσω των οποίων θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους υποστηρικτές, παραμένει άφαντη, όπως και στο ίντερνετ γενικότερα κι ευτυχώς που υπάρχουν οι πολυπληθείς οπαδοί της και οι ενημερωτικές – ειδησεογραφικές ιστοσελίδες γιατί διαφορετικά δεν θα υφίστατο πουθενά στα διαδίκτυο.

Ακόμα και τα γραφεία της στο γήπεδο «Σταύρος Παπαδόπουλος» δίνουν την εικόνα σωματείου του Τοπικού. Καμία σχέση δηλαδή με τα ενιαία οροφοδιαμερίσματα στη συμβολή των οδών Ιατροπούλου και Δαγρέ με τις αλεξίσφαιρες πόρτες και τη φωτεινή επιγραφή που έδινε την εντύπωση ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού κλαμπ.

Η Γ’ Εθνική είναι εδώ και μερικά χρόνια μία καθαρά ερασιτεχνική κατηγορία, όμως το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει την ασπρόμαυρη ομάδα να λειτουργήσει επαγγελματικά μέσα και έξω από το γήπεδο κι ας μην είναι ακόμα ΠΑΕ. Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα ξεχωρίσει από τους αντιπάλους της, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Μεσσηνίας ότι πλέον κινείται σε άλλο επίπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο το ίδιο ακριβώς μήνυμα θα περάσει και στο φίλαθλο κόσμο που σίγουρα χάρηκε την άνοδο αλλά δεν την πανηγυρίζει κιόλας, θεωρώντας αυτονόητη την πρωτιά φέτος στην Α’ Τοπική.

Ο Κεν στο επίκεντρο

Πρωταγωνιστής σε μία υπόθεση με ξεχωριστό ενδιαφέρον που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο σουηδικό ποδόσφαιρο έγινε άθελά του ο πρώην γκολκίπερ της «Μαύρης Θύελλας» Κυριάκος (Κεν) Σταματόπουλος.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σουηδίας πήρε την απόφαση να αναβάλει το παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Γκέτεμποργκ και την ΑΪΚ Στοκχόλμης, μετά τα όσα κατήγγειλε ο πρώην διεθνής με την Εθνική Καναδά τερματοφύλακας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άγνωστοι όχι μόνο πλησίασαν, αλλά και απείλησαν τον 37χρονο γκολκίπερ της ΑΙΚ. Του προσέφεραν χρήματα για να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα με την Γκέτεμποργκ και υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του.

O Σταματόπουλος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι της ομάδας του φέτος, αλλά θα έπαιζε κόντρα στο «Ούλεβι» του Γκέτεμποργκ καθώς ο βασικός τερματοφύλακας ήταν τιμωρημένος.

Ο έμπειρος πορτιέρο επικοινώνησε αμέσως με ανθρώπους του συλλόγου του, οι οποίοι ενημέρωσαν τη σουηδική Λίγκα και κατόπιν την αστυνομία, η οποία ήδη διεξάγει έρευνα για τις καταγγελίες. 

«Πρόκειται για σοβαρή επίθεση στο ποδόσφαιρο της Σουηδίας, αλλά δεν θα την ανεχτούμε. Με βάση τις πληροφορίες που είχαμε στη διάθεσή μας, δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κρινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο» ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας της Ποδοσφαρικής Ομοσπονδίας της Σουηδίας.

Όταν ο επίτιμος έσερνε το χορό…

Η «Μαύρη Θύελλα» θα γιορτάσει αύριο την άνοδο σε φιλικό με την Αναγέννηση Παραλίας, όμως στο παρελθόν και μετά από ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στήνονταν πραγματικά γλέντια.

Η φωτογραφία με τον Λυκούργο Γαϊτανάρο να σέρνει πρώτος το χορό, που εννοείται ότι ήταν Καλαματιανός, είναι από την άνοδο της ασπρόμαυρης ομάδας στην Α’ Εθνική το 1972.

 

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1993, μετά την άνοδο στη Β’ Εθνική, με τον Σταύρο Παπαδόπουλο που είχε κάνει τότε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στον αγώνα με το Αιγάλεω που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, να επιδεικνύει και αυτός τις ικανότητές του στο χορό και μάλιστα στην κεντρική πλατεία.