Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 14:03

Στέφθηκε πρωταθλήτρια η "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

 

Τον τίτλο στην Α' τοπική Μεσσηνίας και την επάνοδο στη Γ' εθνική κατηγορία πανηγύρισε χθες η "Μαύρη Θύελλα", παρουσία του προέδρου της Σταύρου Παπαδόπουλου.

Η μεγάλη ομάδα του νομού επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες μετά την σύντομη… περιπέτεια της στα τοπικά της Μεσσηνίας και φιλοδοξεί να ζήσει ακόμη πιο μεγάλες στιγμές στο εγγύς μέλλον.

Η χθεσινή φιέστα έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με καλεσμένη τη δεύτερη κατά τεκμήριο ομάδα του νομού, την Αναγέννηση Παραλίας.

Η Καλαμάτα στο φιλικό 60 λεπτών που διεξήχθη κέρδισε την "Μπάρτσα" με 4-0, με το σκορ να περνά σαφώς σε δεύτερη μοίρα.

Η γιορτή πάντως που στήθηκε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ήταν λιτή, χωρίς πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, με τον κόσμο να μην ξεπερνά τα 200 άτομα! 

Το… σεμνό τελετουργικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα με ένα δίτερμα των ομάδων των ακαδημιών της "Μαύρης Θύελλας" (παιδική και προπαιδική ομάδα) διάρκεια περίπου μισής ώρας.

Στη συνέχεια οι παίκτες της Καλαμάτας, οι προπονητές Τάσος Χατζηαγγελής, Ελβιο Μάνα, ο γυμναστής Γιώργος Κατσούλης και ο φυσικοθεραπευτής Πέτρος Μαυροειδής πήραν τα μετάλλια τους από τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Λεωνίδα Οικονομίδη, τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Αντώνη Τουρλομούση, τον προπονητή της Εθνικής παίδων Βασίλη Γεωργόπουλο και τον γραμματέα της ομάδας Ακη Δάλλα.

Τελευταίος πήρε το μετάλλιο και το κύπελλο του πρωταθλητή ο αρχηγός της Καλαμάτας Χρήστος Καλαντζής από τον κ. Οικονομίδη 

και ακολούθησαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες με το τρόπαιο.

Παπαδόπουλος: "Ολα ανοιχτά για το τεχνικό τιμ"

Ο πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Παπαδόπουλος παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι από την εξέδρα, έχοντας δίπλα του τον επίτιμο πρόεδρο της Καλαμάτας Λυκούργο Γαϊτανάρο, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Τσάκωνα και τον παλαίμαχο Άγγελο Σκαφιδά.

Σε μία σύντομη δήλωση που έκανε στην "Ε" είπε τα εξής: "Η χρονιά είναι πετυχημένη για την Καλαμάτα. Ηταν μια νέα ομάδα και οι ομάδες δεν φτιάχνονται μέσα σε έξι μήνες, χρειάζονται χρόνο.

Στη Γ' εθνική θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα γίνουν μεταγραφές, αλλά και θα φύγουν παίκτες".

Σε ερώτησή μας για το τεχνικό τιμ, απάντησε πως δεν έχει παρθεί ακόμη απόφαση για το αν θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά οι κ.κ. Χατζηαγγελής, Μάνα.

Από την πλευρά του ο κ. Γαϊτανάρος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Καλαμάτα θα γιορτάσει και του χρόνου την άνοδο.

Τόνισε όμως μεταξύ άλλων πως η χρονιά θα είναι πολύ πιο δύσκολη γιατί θα υποβιβάζονται 8 ομάδες και θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

 Η Καλαμάτα 4-0 την Αναγέννηση

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Καλαμάτα επικράτησε εύκολα με 4-0 της Αναγέννησης σε ένα φιλικό 60 λεπτών.

Η Αναγέννηση (είχε αρκετές ελλείψεις και χρησιμοποίησε και παίκτες των Πράσινων Πουλιών) δεν είχε τον προπονητή της Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο (βρίσκεται με τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ στη Γερμανία) και έτσι χρέη προπονητή εκτέλεση ο βοηθός του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος.

Στο 7' ο Βασιλόπουλος με ωραία σέντρα βρήκε στη μικρή περιοχή τον Αθανασόπουλο και εκείνος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 23' ύστερα από σέντρα του Καλαντζή και κεφαλιά του Τσουλάκου.

Στο 30' ο Καλαντζής έβγαλε νέα σέντρα από αριστερά, ο Τσουλάκος πήρε την κεφαλιά με τον Λίβα να αποκρούει και τον Αθανασόπουλο να κάνει με πλασέ το 3-0.

Στο δεύτερο ημίωρο οι "μελανόλευκοι" πέτυχαν ένα ακόμη γκολ στο 52' με φαλτσαριστό σουτ του Σαραντόπουλου, από πάσα του Μπάρκα, για το τελικό 4-0.

Το ματς διαιτήτευσε ο Γιώργος Μπλάνας και βοηθοί ήταν οι Σοφία Αθανασοπούλου και Τάνια Τσαούση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος, Μπαστακός, Μπεγέτης, Καλαντζής, Καλογερόπουλος, Τσουλάκος, Αθανασόπουλος, Βασιλόπουλος, Νικολόπουλος.

Επαιξαν και οι: Κυριακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μπεσής, Σταματελόπουλος, Μπάρκας, Νάτσης, Κουντάνης, Μερκούρης, Σαραντόπουλος, Τσιγαρίδης και Ζώτος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Πανταζής, Κανελλόπουλος, Αργυρόπουλος, Μουλιάτος, Λυμπερόπουλος, Δασκαλάκης, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Σκιαδάς, Μανουσόπουλος.

Επαιξε και ο Θεοδωρόπουλος.