Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 15:43

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ: Ο Πάμισος 7-4 τη Σπάρτη σε φιλικό ματς

Γράφτηκε από τον

 

Γκολ και θέαμα προσέφερε το φιλικό των παλαιμάχων του Παμίσου με τους αντίστοιχους της Σπάρτης, το Σάββατο το απόγευμα στη Μεσσήνη.

Οι Νησιώτες πήραν τη νίκη με 7-4, αλλά το αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αγωνιζόμενους να θυμηθούν στιγμές από το παρελθόν, να παίξουν μπάλα δείχνοντας τις αρετές τους, αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε δύο ιστορικά σωματεία.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, όπου εκτός από  11 γκολ, είχε 4 δοκάρια και άλλες ευκαιρίες για  περισσότερα γκολ

Γκολ - δοκάρια

Μόλις στο 1' ο Πάμισος πήρε το προβάδισμα στο σκορ, ο Γρηγορόπουλος με εκπληκτική μπροστινή μπαλιά τροφοδότησε τον Αθανασόπουλο, αυτός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, πρόλαβε την έξοδο του Φουντούκη και με πλασέ πέτυχε το 1-0. Στο 6' ο Αθανασόπουλος απέφυγε δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και επίσης με ωραία κίνηση απέφυγε και τον Φουντούκη και με πλασέ επιχείρησε να σκοράρει, όμως πρόλαβε ο Ρωμανός πάνω στη γραμμή και έδιωξε και στη συνέχεια πρόλαβε και μπλόκαρε ο Φουντούκης. Στο 10' οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια, όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αλέμη από τον Κουρεντζή και ο Κατσίχτης με εύστοχη εκτέλεση "έγραψε" το 1-1. 

Στο 19' ο Σωτηρόπουλος βγήκε στην πλάτη των αμυντικών έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και πήγε στην απέναντι πλευρά εκεί που έτρεξε ο Αθανασόπουλος και με διαγώνιο πλασέ σε κενή εστία έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Πάμισο κάνοντας το 2-1. Στο 22' ο Σωτηρόπουλος έκανε την πάσα στον Αθανασόπουλο, που απέφυγε έναν αμυντικό μπήκε στην περιοχή και με σουτ σημείωσε το 3-1. 

Στο 31' ο Σωτηρόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κολοβού μπήκε στην περιοχή σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο Φουντούκης, η μπάλα έφτασε στον Χούλιαρη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ, αφού όπως υπέδειξε ο διαιτητής Γιαννέτσος, η μπάλα είχε βρεί σε αμυντικό. Στο 32' ο Οικονόμου έκανε την μπροστινή μπαλιά στον Αρνιώτη, αυτός μπήκε στην περιοχή από πλάγια και παρά την πίεση από αμυντικό με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-2. 

Στο 34' ο Αλέμης έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει στην κλειστή του γωνία ο Μπαρούς με τη "βοήθεια" και του κάθετου δοκαριού. 

Στο 36' ο Χούλιαρης με ατομική προσπάθεια από τα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή "έκοψε" την μπάλα στον Σωτηρόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 4-2. 

Στο 50' ο Οικονόμου πάσαρε στον Αλέμη και αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ "σημάδεψε" το κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά σουτ του Οικονόμου, η μπάλα άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι.

 Στο 52' ωραία σέντρα του Κωνσταντινίδη και ο Αρνιώτης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι σχεδόν έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μπαρούς και μείωσε σε 4-3. 

Στο 53' ο Κλειώτης έκανε τη σέντρα και ο Αθανασόπουλος με καρφωτή κεφαλιά "έγραψε" το 5-3. 

Σε παρόμοια φάση στο 60' ο Μαντζούνης έκανε τη σέντρα και ο Αθανασόπουλος με διαγώνιο πλασέ αυτή τη φορά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-3. 

Ενα λεπτό μετά ο Καλογερόπουλος ανέτρεψε τον Σκορίνη μέσα στην περιοχή και ο κ. Γιαννέτσος σφύριξε αμέσως το πέναλτι και ο Κατσίχτης ήταν και πάλι εύστοχος από τα 11 βήματα και μείωσε σε 6-4. Στο 80' από σέντρα του Κλειώτη, ο Γρηγορόπουλος με εκπληκτικό σε εκτέλεση σουτ διαμόρφωσε το τελικό 7-4.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Χούλιαρης (14' σουτ), Αθανασόπουλος (14' συρτό σουτ), Οικονόμου (25' διαγώνιο σουτ), Ρέντζης (26' φάουλ), Χούλιαρης (72' κεφαλιά) και Σωτηρόπουλος (79').

Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Γιαννέτσος και βοηθοί διαιτητές οι Εκτορας Παναγιωτόπουλος και Αντώνης Μιχαλόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ (Νίκος Ρούτσης): Μιχάλης Μπαρούς, Σταύρος Βόλλαρης (78' Ντιλαβέρι Σινανάι), Αποστόλης Φωτεινάκης (46' Γιάννης Δημητρούλιας, 75' λ.τρ. Παναγιώτης Κόλλιας), Κώστας Καλογερόπουλος, Βασίλης Κουρεντζής (46' Αλέξης Μαντζούνης), Χρήστος Κουμουράς, Γιώργος Γρηγορόπουλος, Μιχάλης Χούλιαρης, Γιάννης Κλειώτης, Στέλιος Σωτηρόπουλος, Γιάννης Αθανασόπουλος (61' Διονύσης Κοσμάς). 

ΣΠΑΡΤΗ (Ηλίας Τρακάκης): Γιώργος Φουντούκης (46' Νίκος Τζανετέας), Μανώλης Κυριακούλιας, Βαγγέλης Σκορίνης, Γιώργος Κωστάκος, Δημήτρης Ρωμανός (46' Σταύρος Κωνσταντινίδης), Αργύρης Κατσίχτης, Παναγιώτης Ρέντζης (39' Νίκος Καρκαμπάσης), Κώστας Οικονόμου, Παναγιώτης Αρνιώτης, Δημήτρης Αλέμης, Ηλίας Τράκακης (9' Παναγιώτης Κολοβός).

* Πριν την έναρξη του αγώνα οι αρχηγοί του Παμίσου Μιχάλης Χούλιαρης και της Σπάρτης Ηλίας Τρακάκης αντάλλαξαν αναμνηστικά λάβαρα των δύο ομάδων.