Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 12:39

Βράβευσε τον Μιχάλη Μπαστακό ο Α.Ο. Φαραί (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Ο Μιχάλης Μπαστακός ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο χθεσινό αποχαιρετιστήριο τραπέζι της διοίκησης του Α.Ο. Φαραί για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 

Ο καλαματιανός επιθετικός που με τα γκολ του κράτησε (αγωνιστικά) φέτος τον Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα, βραβεύτηκε από την ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα.

"Ο Μιχάλης έχει καταφέρει τα τελευταία 5 χρόνια, κάτι που δεν έχουν πετύχει πολλά Μεσσήνια παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πήγε στον Ατρόμητο με σκοπό να μείνει και έχει μείνει. Πιστεύω ότι ο δρόμος που άνοιξε φέτος να είναι διάπλατος. Συγχαρητήρια στην οικογένειά του και ειδικότερα στη μάνα του, που είναι πολύ δύσκολο να φεύγει το παιδί της από το σπίτι. Αυτή με πέτρα την καρδιά της το αποχωρίστηκε στα 15, χωρίς να γνωρίζει το μέλλον του και αυτός τη δικαίωσε, όπως και την υπόλοιπη οικογένεια, την ομάδα και τους ανθρώπους που τον πίστεψαν", είπε εμφανώς συγκινημένος, αλλά και περήφανος ο πρώην πρόεδρος του Α.Ο. Φαραί Κώστας Μπούνας και στη συνέχεια έδωσε την τιμητική πλακέτα στον Μπαστακό. 

Ο νεαρός επιθετικός, παρά τα φετινά του εντυπωσιακά επιτεύγματα σε μικρό χρονικό διάστημα, παραμένει σεμνός, έχοντας το μυαλό στη δουλειά και στην ατομική του βελτίωση. 

Θυμίζουμε, ότι μεταπήδησε στον Ηρακλή ως δανεικός από τον Ατρόμητο και ήταν αυτός που έδωσε το βαθμό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χάνοντας στο φινάλε ευκαιρία και για την ολική ανατροπή. Πέτυχε γκολάρα (ψηφίστηκε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής) στο μεγάλο διπλό με τα Γιάννενα, για να σημειώσει το νικητήριο γκολ στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν με τον Παναιτωλικό. Τρία γκολ, 7 βαθμοί για το Μπαστακό και το εντυπωσιακό είναι ότι τα δύο τα πέτυχε ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ βραβεύτηκε και 2 φορές φέτος από τη Σούπερ Λίγκα. 

Ως εκ τούτου είναι λογικό να έχει μπει στο "στόχαστρο" αρκετών ομάδων, αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Ατρόμητος, όπου και ανήκει. Ο ίδιος απολαμβάνει τις μέρες ξεκούρασης πριν ανηφορίσει για την Αθήνα να να ξεδιπλώσει ξανά στα γήπεδα το πλούσιο ταλέντο του.

Το τραπέζι

Με το τραπέζι που έκανε η διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η φετινή σεζόν για τον Α.Ο. Φαραί, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση της Α' τοπικής, έχοντας καταγράψει εντυπωσιακό αήττητο σερί και σημαντικά αποτελέσματα,  όπως η ισοπαλία με την πρωταθλήτρια Καλαμάτα. Ο πρόεδρος Αρης Θωμόπουλος τόνισε ότι το οικογενειακό κλίμα ήταν το μυστικό της φετινής πορείας και είπε ότι λίγες ομάδες έχουν τέτοια αποδυτήρια. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην πρόεδρος Κώστας Μπούνας, που χαρακτήρισε άκρως πετυχημένες τις δύο τελευταίες χρονιές και τιμητική τη φετινή 5η θέση, κόντρα μάλιστα σε πολύ ιστορικές ομάδες της Μεσσηνίας. 

Πρόσθεσε ότι επιθυμία της διοίκησης είναι να ανανεώσουν όλοι οι παίκτες και η ομάδα να ενισχυθεί ώστε να παρουσιάσει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Από πλευράς διοίκησης το "παρών" έδωσαν ακόμα οι Μιχάλης Καούνης, Βασίλης Κουκούτσης και Παναγιώτης Χριστόπουλος. 

Ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής, για τον οποίο υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση στη διοίκηση και διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας δήλωσε επίσης ότι η χρονιά ήταν πετυχημένη. "Πετύχαμε πράγματα που αν τα λέγαμε στην αρχή, δεν θα μας πίστευε κανείς. Ηταν πολύ δύσκολη χρονιά, με μικρό ρόστερ και προβλήματα. Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ότι και αν λέει η διοίκηση και ο προπονητής, αν οι παίκτες δεν κάνουν αυτό που πρέπει, υπάρχει πρόβλημα". Ο κ. Γεωργακλής στάθηκε και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητώντας από τους παίκτες να έχουν ως προτεραιότητα τη δουλειά και σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο. 

 

Οσο για το μέλλον, ευχήθηκε να είναι και του χρόνου στον Α.Ο. Φαραί μαζί με τους παίκτες που απαρτίζουν το σημερινό ρόστερ, καθώς όπως είπε: "Με τα περισσότερα παιδιά είμαστε 2,5 χρόνια μαζί και μακάρι να συνεχίσουμε. Αρκεί να υπάρχει διάθεση απ' όλους".