Σάββατο, 27 Μάιος 2017 11:32

Θέλει νταμπλ ο Πανθουριακός...

Γράφτηκε από τον
Θέλει νταμπλ ο Πανθουριακός...

Ψηλά τον πήχη βάζει ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος εν όψει της νέας σεζόν. Ο πρόεδρος του Πανθουριακού τονίζει ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και η ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες.

Ολα αυτά με τον Γιώργο Αργυρόπουλο στον πάγκο για 4η συνεχόμενη σεζόν. 

Κάτι που έγινε επίσημα γνωστό στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην "Τριλογία". 

Ο πρόεδρος του Πανθουριακού έκανε επίσης τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Μεσσηνία. Μίλησε με σκληρά λόγια για τον πρώην τεχνικό των ακαδημιών Παναγιώτη Δρούγα, αλλά και για το τι ειπώθηκε στο ραντεβού με τον Σταύρο Παπαδόπουλο, αποκαλύπτοντας ότι είχε προτείνει ως έδρα της Καλαμάτας, το νέο γήπεδο της Θουρίας.

Από την πλευρά του ο Γ. Αργυρόπουλος αποκάλυψε ότι θα μείνει το 90% των παικτών που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ και ότι έχει επέλθει προφορική συμφωνία με 3 παίκτες. Να σημειωθεί ότι στο πάνελ με τους Αγ. Χριστόπουλο και Γ. Αργυρόπουλο, ήταν ακόμα οι Στ. Χριστόπουλος και Γ. Φαββατάς. 

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος σημείωσε αρχικά ότι: "Η χρονιά ήταν ιδιαίτερη, γιατί συμμετείχε και η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, η Καλαμάτα. Επενδύσαμε αρκετά χρήματα ενάντια στο πνεύμα της εποχής και τις συνθήκες. Κάναμε την επένδυσή μας για να έχουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, με σκοπό να έχει η Καλαμάτα  έναν σχεδόν ισοδύναμο αντίπαλο, ώστε να καταλάβει ότι τα πράγματα στη Γ' εθνική δεν θα είναι εύκολα. 

Εχουμε μεγάλη ικανοποίηση γιατί κατά τη γνώμη μου παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Μεσσηνία. Αν δεν βγάζαμε μόνοι μας τα μάτια μας, θα τερματίζαμε μάλλον στη 2η θέση".

"Δεν πάμε στη Γ' εθνική!"

Ο πρόεδρος του Πανθουριακού ξεκαθάρισε ότι στόχος για τη νέα σεζόν είναι το νταμπλ, αλλά παραδέχτηκε με ειλικρίνεια ότι: "Ο Πανθουριακός δεν είναι Καλαμάτα, είναι χωριό και δεν μπορούμε παραπάνω. Οσο φθάνουν τα πόδια μας. Αν μας φωτίσει ο Θεός και βγάλουμε στο μέλλον μια φουρνιά από τις ακαδημίες έχει καλώς. Είδαμε τι γίνεται με την Πύλο και ζητάω συγνώμη από την ομάδα που την αναφέρω. Δεν πιστεύω στους ξένους παίκτες. Να πάμε στη Γ' εθνική να χαλάσουμε 200.000 ευρώ και να πέσουμε. Δεν έχουμε τα φόντα. Θέλουμε όμως το πρωτάθλημα γιατί είναι μια διάκριση". 

"Με πούλησε ο Δρούγας"

Ο Αγαθοκλης Χριστόπουλος αναφέρθηκε και στο κομμάτι των ακαδημιών λέγοντας ότι: Τον Πανθουριακό τον έχτισα για την αγάπη για το χωριό μου και δεν έχω ανάγκη από προσωπική προβολή. Προσπαθώ για το καλύτερο. Οπως και στην Ατρόμητο Χαλανδρίου, έτσι και εδώ έκανα μια προσπάθεια με Παλαίμαχους παίκτες στην ακαδημία, που δεν μου κάθισε. Στο θέμα με τον Δρούγα, πραγματικά με πούλησε. Είχαμε βρεθεί στο μαγαζί του και του έδωσα τα πάντα για συνεργασία για τα επόμενα χρόνια. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ο λόγος και αυτό που δεν θέλω και δεν είναι ανδρικό, είναι να προδίδει κάποιος ότι έχει συμφωνήσει".  Για τη συνεργασία με τον Βασίλη Μπλέτσα είπε ότι: "Ηταν εκτός πνεύματος η συνεργασία. Τεχνικός υπεύθυνος είναι ο κ. Κουρεντζής και θέλουμε να ενισχύσουμε και να μεγαλώσουμε την ακαδημία και στο νέο γήπεδό μας να στεγάζονται η ανδρική και η παιδική ομάδα. Ο κ. Κουρεντζής κάνει πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματα θα φανούν σε 4 χρόνια. Είμαι χαρούμενος γιατί στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, μπήαν 3 παιδιά και τα 2 (Παπαδόπουλος, Φαββατάς) είναι από την ακαδημία". 

Για το ραντεβού με Παπαδόπουλο

Ο κ. Χριστόπουλος τοποθετήθηκε και για το ραντεβού που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν με τον πρόεδρο της "Μαύρης Θύελλας" Σταύρο Παπαδόπουλο.

"Πήγαμε με τον κ. Τσάκωνα στη βίλα του κ. Παπαδόπουλου και του είπα ότι θέλω να βοηθήσω γιατί από μικρό παιδί είμαι Καλαμάτα. Του είπα ότι έχουμε τις ακαδημίες για να φτιάξουμε τη νέα Καλαμάτα. Είχα προτείνει μάλιστα το νέο γήπεδο της Θουρίας να γίνει προπονητήριο ή έδρα της Καλαμάτας. Του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι έτοιμο. Η χωρητικότητα θα είναι 800-1000 άτομα, αλλά μπορούν να μπουν και άλλες κερκίδες. Ξεκαθάρισα στον κ. Παπαδόπουλο είναι ότι οι δουλειές μου είναι στην Αθήνα και δεν μπορώ να βοηθήσω. Μπορώ όμως να προσφέρει την τεχνογνωσία. Να φύγει όμως ότι παλιό υπάρχει για να πάμε σε κάτι καινούριο", τόνισε με νόημα ο κ. Χριστόπουλος. 

Ο πρόεδρος της Θουρίας σχολίασε ακόμα και την κριτική που δέχτηκε

"Λυπάμαι για την άδικη κριτική που δέχτηκα. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι κυπέλλου με την Κυπαρισσία, όπου όλη η καφρίλα της εξέδρας βγήκε στο πρόσωπό μου. Δεν αποδέχομαι να βρίζουν με χυδαίο τρόπο προπονητές και ερασιτέχνες παίκτες. Επειδή καθόμουν στην κερκίδα ο κ. Αργυρόπουλος λοιδορήθηκε φέτος απίστευτα".

Να σημειωθεί ακόμα ότι ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για την κίνηση να μεταδίδονται φέτος ζωντανά από το διαδίκτυο τα παιχνίδια της Θουρίας και αναφέρθηκε στα εμπόδια που συνάντησε στα ματς με Φαραί, Καλαμάτα. Για τη διαιτησία είπε ότι υπήρχε θέμα συμπεριφοράς με 2 διαιτητές και ζητά να του συμπεριφέρονται όπως και αυτός με ευγένεια. 

Για τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Λεωνίδα. Οικονομίδη ότι δεν τον είχε κερδίσει τόσο ο κ. Σταθόπουλος, αλλά από τότε που ανέλαβε πρόεδρος διαπίστωσε ότι είναι ακέραιος και υπάρχει άριστη συνεργασία. 

Αργυρόπουλος: "Εχουμε συμφωνήσει με 3 παίκτες"

Ο τεχνικός του Πανθουριακού Γιώργος Αργυρόπουλος κάνοντας ένα μίνι απολογισμό είπε: "Με κάλυψε στα περισσότερα ο πρόεδρος, τον οποίο ευχαριστώ, όπως και τους κ. Φαββατά Στ. Χριστόπουλο και Φ. Μπάλλα, αλλά πάνω απ' όλα τους παίκτες γιατί είχαμε εξαιρετική χρονιά. Ξεκινήσαμε 23 παίκτες και μείναμε κάποιο διάστημα 12, αλλά παρ' όλα αυτά μείναμε αήττητοι για 4,5 μήνες, κάτι που δεν ειπώθηκε. Εχουμε μιλήσει με τη διοίκηση και το 90% των παικτών και ίσως και παραπάνω θα μείνει. Θα πάρουμε λίγους, αλλά εξαιρετικά ποιοτικούς παίκτες σε θέσεις που πονάμε. Στόχος είναι να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Εχουμε ήδη προφορικά συμφωνήσει με 3 παίκτες".

Σήμερα το φιιλικό

Με φιλικό παιχνίδι απέναντι στον Αίαντα θα κλείσει σήμερα στις 6 μ.μ. η σεζόν για τον Πανθουριακό. Το εν λόγω τεστ θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Εκεί όπου θα ακολουθήσει στις 7 μ.μ. το φιλικό των παλαιμάχων του Πανθουριακού, με αντίπαλο ομάδα που θα στελεχώνεται από φίλους του προέδρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου. Το φιλικό τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και τα έσοδα θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο.