Σάββατο, 27 Μάιος 2017 12:07

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ιδανικό timing

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Ιδανικό timing

Ο δεύτερος ξεπεσμός στο Τοπικό ανήκει πια στο παρελθόν για τη «Μαύρη Θύελλα» που γιόρτασε την άνοδο την περασμένη Κυριακή και βάζει πλώρη για τις εθνικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Όπως αναμενόταν τα μεσσηνιακά σύνορα αποδείχθηκαν πολύ στενά για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη του νομού με τον τίτλο στην Α’ Τοπική να αποτελεί σημείο καμπής στην κατακόρυφα πτωτική πορεία της τα τελευταία χρόνια.

Η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου το περασμένο καλοκαίρι προσέδωσε στην ποδοσφαιρική Καλαμάτα ένα μέρος από τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει αν δεν λειτουργήσει σαν ΠΑΕ και δεν οργανωθεί σε όλους τους τομείς που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, μόνο από τύχη θα καταφέρει το déjà vu.

Με την υπάρχουσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ πιο… μίζερη σε σχέση με την εποχή των «παχιών αγελάδων» και των υψηλών εσόδων, αλλά και μπερδεμένη ταυτόχρονα στο παρασκήνιο, το χρονικό timing φαίνεται πως ευνοεί μία ομάδα σαν τη σημερινή «Μαύρη Θύελλα» να ανέλθει ακόμα ψηλότερα. 

Ο Παπαδόπουλος είναι γνωστό βάδιζε και συνεχίζει να βαδίζει με το… σταυρό στο χέρι, κρατώντας αποστάσεις από οτιδήποτε ύποπτο. Σε κάποια άλλη εποχή, ίσως όχι και τόσο μακρινή, είναι δεδομένο ότι κάποιες άλλες ομάδες θα έβρισκαν την… άκρη, εξασφαλίζοντας ευνοϊκές διαιτησίες τουλάχιστον στα ντέρμπι, όπου αρκεί ένα και μόνο σφύριγμα για να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Εν έτει 2017, ωστόσο, είναι απόλυτα ασαφές ποιος κάνει κουμάντο πίσω από την… κουρτίνα και επηρεάζει τη διαιτησία. Ο Μαρινάκης και κατ’ επέκταση ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον το ίδιο ισχυροί στα κέντρα των αποφάσεων. Ο (επιχειρηματικά εκλεκτός της κυβέρνησης) Ιβάν Σαββίδης έχει δυναμώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να περνάει… πριονοκορδέλα στον τελικό του Κυπέλλου την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, που υποτίθεται ότι θα έχει το πάνω χέρι όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ…

Με τους «καρχαρίες» του ελληνικού ποδοσφαίρου να τρώγονται μεταξύ τους στην… ταράτσα (Σούπερ Λιγκ), στα πιο χαμηλά πατώματα είναι λογικό να επικρατεί νηνεμία. Γι’ αυτό και ειδικότερα στο ερασιτεχνικό επίπεδο της Γ’ Εθνικής, όπου δεν προβλέπονται από πουθενά αμοιβές ποδοσφαιριστών, η φερεγγυότητα και η συνέπεια του Παπαδόπουλου στο οικονομικό κομμάτι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ήδη στην Αθήνα και μέσω ορισμένων γραφεία μάνατζερ ανακινήθηκε θέμα νέου προπονητή, με παλαίμαχο διεθνή αμυντικό που έπαιξε σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό ουσιαστικά να… αυτοπροτείνεται για τον πάγκο, μέσω του ατζέντη του.

Τι έχει να φοβάται, λοιπόν, του χρόνου η ποδοσφαιρική Καλαμάτα; Μόνο τις συνθήκες τρομοκρατίας που είναι δεδομένο ότι θα συναντήσει σε κάποιες δυνατές έδρες της Πελοποννήσου, αλλά και το περίπλοκο σύστημα προβιβασμού από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, που προβλέπει play offs για τους πρωταθλητές των 8 ομίλων, με τα εισιτήρια ανόδου να είναι μόνο 4. Εμπόδια σε καμία περίπτωση ανυπέρβλητα, για μία ομάδα όπως η «Μαύρη Θύελλα» που έχει λυμένο το οικονομικό. Με την κατάλληλη ενίσχυση και ταυτόχρονη ενδυνάμωση σε όλους τους τομείς, δηλαδή τα βασικά και… αυτονόητα, η ασπρόμαυρη ομάδα μπορεί να είναι περαστική και από τη Γ’ Εθνική και του χρόνου τέτοια εποχή να σχεδιάζει το επόμενη βήμα στον προθάλαμο της μεγάλης κατηγορίας.            

Φιέστα με… ΣΥΡΙΖΑ!

Με το ζόρι 50 άτομα παρακολούθησαν το φιλικό – γιορτή με την Αναγέννηση Παραλίας την προηγούμενη Κυριακή, που αποτελούσε τη φιέστα ανόδου, η οποία φυσικά δεν είχε καμία σχέση με ανάλογους εορτασμούς στο παρελθόν.

Οι εποχές σίγουρα έχουν αλλάξει και είναι δεδομένο πως η «Μαύρη Θύελλα» στο σημείο που έχει περιέλθει δεν συγκινεί πλέον την πλειοψηφία των Μεσσήνιων φιλάθλων, τουλάχιστον στο βαθμό που να βρεθούν στο γήπεδο.

Με κάποιον άλλο αντίπαλο ο οποίος ενδεχομένως να διέθετε πιο… ηχηρό ποδοσφαιρικό όνομα μπορεί ο κόσμος να ήταν περισσότερος, αλλά και πάλι αριθμητικά θα απείχε πολύ από τη… λαοθάλασσα της δεκαετίας του ’70 και του ’90.

Κούπες και ο Κοψαχείλης με την Κ11 του Ολυμπιακού 

Δεν σήκωσε φέτος κούπα μόνο ο υπεύθυνος για την εκγύμναση των γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Χρήστος Κελπέκης, αλλά και ο Σωκράτης Κοψαχείλης που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε στα χέρια του την Κ11 του Ολυμπιακού, η οποία κυριολεκτικά σάρωσε τις διακρίσεις σε όσα τουρνουά κι αν αγωνίστηκε.

Σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο ο Ολυμπιακός είναι φέτος ασυναγώνιστος εντός των ελληνικών συνόρων, παρέχοντας στα παιδιά κάτω των 11 ετών που στελεχώνουν τη συγκεκριμένη ομάδα ανέσεις που δεν συναντά κανείς ούτε σε επαρχιακά κλαμπ της Σούπερ Λιγκ.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ που πρόσφατα έγινε και πολύτεκνος, αποκτώντας αυτή τη φορά κόρη, ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπεύθυνος για όλους τους τερματοφύλακες των «ερυθρόλευκων» κάτω των 15, εκεί όμως που πραγματικά έκανε τη διαφορά ήταν με την Κ11.

Στα χάι του ο Μάκης!

Ένας από τους υποστηρικτές της «Μαύρης Θύελλας» που χάρηκαν την άνοδο ήταν και ο πρόεδρος του πρώην συνδέσμου φιλάθλων «Ο Λυκούργος» Μάκης Μουτεβελής.

Σχολιάζοντας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο γνωστός φαν της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας μας έστειλε τη σύντομη παρακάτω επιστολή:

«Βγάλαμε την υποχρέωση του Τοπικού αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 15 μαύρα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2015 και εκείνους που μας οδήγησαν στο Τοπικό. Οι ίδιοι καιροφυλακτούν στη γωνία περιμένοντας να επανέλθουν. Γιατί; Για να ξανακάνουν τα ίδια εγκλήματα;

 

Οφείλουμε να απομονώσουμε τους καταστροφείς και τους ψευτομάνατζερ για να εξαφανιστούν για πάντα οι μαύρες σελίδας. Όσοι αγαπάμε τη «Μαύρη Θύελλα» να στηρίξουμε ανιδιοτελώς τη νέα πορεία με μπροστάρη τον Σταύρο Παπαδόπουλο για να ξαναγράψουμε ιστορία λαμπρή».