Κυριακή, 28 Μάιος 2017 12:08

Κυπελλούχος Γερμανίας ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Κυπελλούχος Γερμανίας με την Ντόρτμουντ αναδείχθηκε χθες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος...

Ο Μεσσήνιος διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε σε όλο τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας  Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την ομάδα της Βεστφαλίας να επικρατεί με σκορ 2-1 και να κατακτά το τέταρτο κύπελλο της ιστορίας της. Αυτό ήταν το πρώτο κύπελλο στην καριέρα του "δικού μας" Σωκράτη, ο οποίος έχει με την Ντόρτμουντ δύο σούπερ καπ (2014, 2015) και ένα πρωτάθλημα με την Μίλαν (2011). Μετά το τέλος του τελικού ο 29χρονος αμυντικός φωτογραφήθηκε χαμογελαστός, με το πολυπόθητο τρόπαιο στα χέρια του και την ελληνική σημαία περασμένη από τον λαιμό του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου. Στα αγωνιστικά ο Ντεμπελέ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 8' για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, ενώ αυτή του Νίκο Κόβατς είχε ισοφαρίσει στο 29' με τον Άντε Ρέμπιτο. Ο Ομπαμεγιάνγκ χάρισε τη νίκη στη Ντόρτμουντ και το τρόπαιο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 στο 67' με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα, ίσως στο τελευταίο του ματς με την φανέλα της Μπορούσια.

Το τελευταίο τρόπαιο η Ντόρτμουντ το είχε πάρει το 2012 (5-2 την Μπάγερν), ενώ αυτή ήταν η 4η σερί χρονιά που έπαιξε τελικό, προερχόμενη από 3 σερί αποτυχίες (2014 με Μπάγερν, 2015 με Βόλφσμπουργκ και 2016 με Μπάγερν).

Οι συνθέσεις:

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Χραντέτσκι, Τσάντλερ (72' Αλεξάντερ Μάιερ), Αμπραάμ, Χέκτορ, Χεσούς Βαγιέχο, Οσίπκα, Μεντόγεβιτς (56' Ταβάτα), Γκατσίνοβιτς, Φαμπιάν (79' Μπλουμ), Ρέμπιτς, Σεφέροβιτς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Μπάρτρα (76' Ντουρμ), Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (46' Γκονσάλο Κάστρο), Ραφαέλ Γκερέιρο, Γκίντερ, Ουσμάν Ντεμπελέ, Καγκάουα, Ρόις (46' Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ.