Τρίτη, 30 Μάιος 2017 13:35

ΠΑΜΙΣΟΣ: Το πρόγραμμα Τασιόπουλου στους παίκτες για την περίοδο των διακοπών

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ: Το πρόγραμμα Τασιόπουλου στους παίκτες για την περίοδο των διακοπών

 

Ο Πάμισος ήταν από τις ομάδες που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής και σε αυτό σημαντικό μερίδιο έχει ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης, αλλά και ο συνεργάτης του Ευτύχης Τασιόπουλος.

Αμφότεροι αναμένονται να βρίσκονται στον πάγκο των "πρασίνων" και τη νέα σεζόν, που θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. 

Γι' αυτό και ο Ευτύχης Τασιόπουλος μετά το πέρας του φιλικού με τον Τσικλητήρα Πύλου, έδωσε στους παίκτες το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουν το καλοκαίρι, ώστε να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση.  Ο καθηγητής φυσικής αγωγής ποδοσφαίρου και προπονητής ποδοσφαίρου UEFA B', δεν αφήνει τίποτα στη τύχη και εξηγεί αναλυτικά στους αθλητές τι πρέπει να πράξουν το καλοκαίρι. 

Αναλυτικά:

" Η περίοδος διακοπών ή αλλιώς μεταβατική περίοδος αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε δύο αγωνιστικές περιόδους.

Αποσκοπεί στην αποκατάσταση των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων και στον περιορισμό της πτώσης της αθλητικής φόρμας.

Η αποκατάσταση αυτήν τη περίοδο πρέπει να είναι ενεργητική ώστε να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες στην απόδοση των παικτών και να διατηρηθούν κάποια στοιχεία φυσικής κατάστασης σε επιθυμητά επίπεδα.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ-ΕΠΙΔΕΞΙΌΤΗΤΑ-ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ-ΑΝΤΟΧΗ-ΔΥΝΑΜΗ.

Η περίοδος αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 45 ημέρες.

Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η αγωνιστική περίοδος τελειώνει 15-30 Μαΐου και ξαναρχίζει στις καλύτερες των περιπτώσεων στις αρχές Αυγούστου.

Το χρονικό διάστημα αποχής είναι πολύ μεγάλο ώστε να μπορέσει κάποιος να διατηρήσει κάποιο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ώστε να ξεκινήσει την νέα χρονιά και να πάει καλά χωρίς τραυματισμούς και ανεπιθύμητες καταστάσεις, χωρίς να έχει μία δραστηριότητα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Είναι θεμιτό στην Π.Μ. να διατηρούνται και να βελτιώνονται οι αδυναμίες της φυσικής κατάστασης.

Την Α περίοδο  προπονήσεων θα την ονομάσουμε περίοδο αποθεραπείας

θα γίνονται 3 προπονήσεις την εβδομάδα και το πρόγραμμα θα είναι ποικιλόμορφο.

θα περιλαμβάνει ζέσταμα που θα μπορεί να γίνεται με ασκησιολόγιο δρομικών ασκήσεων με ή χωρίς μπάλα.

Στο κυρίως μέρος θα περιλαμβάνουμε ασκησιολόγιο ενδυνάμωσης όπως [άλματα, ημικαθίσματα, κοιλιακούς-ραχιαίους κλπ.] Σε όλες τις προπονητικές μονάδες θα περιλαμβάνεται τρέξιμο με μέγιστο χρόνο εκτέλεσης τα 3 λεπτά, θεμιτό θα ήταν να υπάρχουν αυξομειώσεις και η κάθε ενέργεια να ξεκινάει από τους 120 παλμούς. Επιθυμητό είναι να υπάρχει βελτίωση της τεχνικής με μπάλα.

Τη Β περίοδο θα την ονομάσουμε περίοδο συντήρησης

Σε αυτή την περίοδο να υπάρχουν 3-4 προπονήσεις και θα απέχουμε από το ποδόσφαιρο, εκτός των περιπτώσεων της προπονητικής μονάδας που θα περιλαμβάνει μόνο βελτίωση της τεχνικής με μπάλα.

Σε μια μέρα θα μπορούμε να κολυμπάμε κατά μήκος της παραλίας 10 λεπτά με 5 λεπτά ηρεμία και συνεχίζουμε για 60-70 λεπτά Την άλλη μέρα θα μπορούσαμε εκτός γηπέδου να εκτελούμε συνεχόμενο τρέξιμο 10-12 λεπτά,  με το μισό χρόνο ενεργητικού διαλείμματος. Την τρίτη μέρα θα μπορούσε να γίνεται κάποιο αθλητικό παιχνίδι διάρκειας έως 1 ώρα. Την τέταρτη φορά να υπάρχει τρέξιμο 50m-100m-150m με το ίδιο διάλειμμα όσο και ο χρόνος εκτέλεσης. Στην αποθεραπεία θα πρέπει να εκτελούμε Διατάσεις με χρόνο εκτέλεσης περισσότερο των 30-40 δευτερολέπτων.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα αθλητικό παιχνίδι και θα πρέπει ο τρόπος ζωής μας να πλησιάζει τον αθλητικό τρόπο ζωής που χαρακτηριστικό της είναι η εγκράτεια.  Καλό είναι, λοιπόν, να μην γίνεται υπερβολική χρήση αλκοόλ-τσιγάρου -ξενύχτι. Να μην εκτιθέμεθα στον ήλιο άσκοπα και η διατροφή μας να είναι ελαφριά με προτίμηση στη Μεσογειακή

Να προσέξουμε να μην υπάρξουν περισσότερα κιλά στην έναρξη της καινούριας περιόδου. Μην ξεχνάμε ότι για να κολυμπήσουμε πρέπει να έχουμε φάει 4 ώρες πριν.

Τι κάνω; πως το κάνω; και γιατί το κάνω; Καλό καλοκαίρι"

Αύριο η δεύτερη συνέλευση

Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η γενική συνέλευση στον Πάμισο και έτσι ορίστηκε νέο ραντεβού για αύριο στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο "Μεσσήνη". Αυτή τη φορά αναμένεται να υπάρξει απαρτία και έτσι θα γίνουν οι εκλογές για τη ανάδειξη νέας διοίκησης, με τα περισσότερα μέλη από την απερχόμενη να έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν.