Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 20:41

Νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε

Γράφτηκε από τον

 

Νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε όπως επισημοποιήθηκε από τον Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου στη συνεδρίαση της Junta directiva (Δ.Σ) των "μπλαουγκράνα". 

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Ο πρώην τεχνικός των Εσπανιόλ, Ολυμπιακού, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια και Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι κι επίσημα τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα καλωσορίζει το νέο της τεχνικό

Ο 53χρονος Ισπανός προπονητής, άλλωστε, υπήρξε και παίκτης των "μπλαουγκράνα". Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης από το 1988 έως το 1990, ενώ ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και τις Αλαβές, Σεστάο, Εσπανιόλ, Μπιλμπάο και Μαγιόρκα.

Ο "Txingurri" έχει κατακτήσει ως προπονητής τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό κι ένα ισπανικό Super Cup με την Μπιλμπάο (απέναντι στη νέα του ομάδα).

Ο πρώην με τον νυν. Λουίς Ενρίκε και Ερνέστο Βαλβέρδε από την τρέχουσα σεζόν σε ματς Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο για το Copa del Rey.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο 65ος τεχνικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ως τεχνικός της Μπιλμπάο αντιμετώπισε τη νέα του ομάδα τέσσερις φορές φέτος. Για τη La Liga γνώρισε την ήττα στο "Camp Nou" στις 4 Φλεβάρη, αλλά και στο "San Mames" στις 28 Αυγούστου. Για το Copa del Rey νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο Μπιλμπάο, ενώ έχασε (μαζί και την πρόκριση) με 3-1 στη Βαρκελώνη.

"Ο νέος τεχνικός της Μπάρτσα είναι ο Βαλβέρδε. Για πολλούς λόγους. Ο Βαλβέρδε είναι ικανός. Αγαπά το ποδόσφαιρο από τις μικρές κατηγορίες κι έχει ένα στυλ που ταιριάζει στην Μπαρτσελόνα", υποστήριξε ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου στην ανακοίνωση του νέου τεχνικού της ομάδας. Η παρουσίαση του Βαλβέρδε θα γίνει την Πέμπτη (1/6), ενώ βοηθοί του θα είναι ο Γιον Ασπιάθου και ο Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο.

"Μίλησα σήμερα με τον Βαλβέρδε και είναι πολύ χαρούμενος γιατί είναι μια ειδική πρόκληση. Έχει μεγάλη ικανότητα σε αυτή τη δουλειά κι επιπλέον είναι παθιασμένος με τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στο ποδόσφαιρο", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

Πηγή: www.sport24.gr