Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 14:13

"Λουκέτο" στην Τούμπα και -6 βαθμούς στον ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Αφαίρεση 6 βαθμών, ποινή επτά 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο στον ΠΑΟΚ. Πρόστιμο και 3 αγωνιστικές στην ΑΕΚ.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ αναφορικά με τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Η πειθαρχική επιτροπή εξέδωσε απόφαση και τιμώρησε με -6 βαθμούς τον "Δικέφαλο του Βορρά" για τα playoffs (αυτό βέβαια δεν επηρεάζει την βαθμολoγία γιατί 2η και 3η θέση δίνουν το ίδιο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League) και με τιμωρία 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό σημαίνει στην πράξη πως για σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο η Τούμπα θα είναι κλειστή και αυτό τεράστιο οικονομικό και όχι μόνο πλήγμα για τους "ασπρόμαυρους". Παράλληλα, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 282.500 ευρώ.

Η ΑΕΚ δεν είχε τόσο βαρύ κατηγορητήριο όσο ο ΠΑΟΚ, απέφυγε την αφαίρεση βαθμών (δεν θα άλλαζε κάτι ούτε στην δική της περίπτωση, διότι θα ήταν -3 για την Ένωση), της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για 3  αγωνιστικές για την επόμενη σεζόν και πρόστιμο 170.000 ευρώ.

Παράλληλα τιμωρείται και ο Λούμπος Μίχελ με πρόστιμο 1800 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες. Να τονιστεί ότι οι ποινές είναι εφέσιμες και οι δυο ομάδες έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους για να μειωθεί η ποινή τους.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

"Αριθμός απόφασης 157/2017

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.

Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν".

Πηγή: www.sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ