Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 20:54

Για το "2 στα 2" ο Μεσσηνιακός με Α.Ε. Καραϊσκάκης και Κόρινθο

Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία να αναρριχηθεί στο βαθμολογικό πίνακα και να αυξήσει αισθητά τις πιθανότητες του για παραμονή έχει ο Μεσσηνιακός στα δύο προσεχή παιχνίδια…

Οι "πράσινοι" παίζουν την Κυριακή στο γήπεδο τους με την Α.Ε. Καραϊσκάκης και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος (θα γίνουν οι ημιτελικοί του κυπέλλου) θα υποδεχθούν την Κόρινθο στις 24 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για δύο εντός έδρας ματς που είναι στα μέτρα της Καλαματιανής ομάδας που καλείται να κάνει το "2 στα 2" και να ξεφύγει από τις θέσεις στη μέση της βαθμολογίας.
Με τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα ο Μεσσηνιακός είναι σε θέση να πάρει τις δύο αυτές νίκες, αφού ούτε η Αρτινή ομάδα, αλλά ούτε εκείνη του Ισθμού αποτελούν φόβητρο. Μπορεί μεν η Α.Ε. Καραϊσκάκης με 13 βαθμούς να είναι στις πρώτες θέσεις, αλλά είχε μέχρι τώρα πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα και κέρδισε ορισμένα ματς με τη βοήθεια της τύχης.
Εν αντιθέσει με τον Μεσσηνιακό που μέχρι τώρα έχει δώσει τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια του εκτός έδρας και το ένα από τα δύο εντός έδρας ήταν με τη συντοπίτισσα Καλαμάτα.
Οι "πράσινοι" γνωρίζουν πως τους δίνεται ευκαιρία να ανέβουν στη βαθμολογία σε αυτά τα δύο παιχνίδια και είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να πάει χαμένη. "Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή με την Α.Ε. Καραϊσκάκης για να βρεθούμε πιο κοντά στο στόχο μας που είναι η παραμονή. Εχουμε τώρα δύο ματς στην έδρα μας που είμαστε σε θέση να τα κερδίσουμε και αν το καταφέρουμε, θα πάρουμε μεγάλη ανάσα", δήλωσε στο "Ν" ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Τσάκωνας.
Η Καλαματιανή ομάδα αγνοεί εδώ και τρεις αγωνιστικές τη νίκη (έχει δύο ισοπαλίες και μία ήττα) και σκοπός είναι να παίξει επιθετικά από το πρώτο λεπτό για να επιστρέψει στις επιτυχίες.
 
Δύσκολα ο Κουρεντζής

Στον αγωνιστικό τομέα οι απουσίες είναι αρκετές για την τεχνική ηγεσία και ενδέχεται να αυξηθούν αν δεν καταφέρει να δώσει το "παρών" ο Βαγγέλης Κουρεντζής. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα ξεκουραστεί μέχρι και αύριο και το Σάββατο θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς. Πάντως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του και φαίνεται πως δύσκολα θα βρίσκεται στην 11αδα του κυριακάτικου αγώνα. Επίσης δεδομένες είναι οι απουσίες του τραυματία Μπεγέτη και των τιμωρημένων Νινιού και Σπανού. Ετσι ο Δημήτρης Τσάκωνας καλείται να βρει τους αντικαταστάτες τους και λογικά θα ανοίξει τα χαρτιά του στην αυριανή προπόνηση που θα γίνει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Επίσης αύριο το βράδυ οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και ορισμένοι διοικητικοί παράγοντες θα γευματίσουν μαζί  σε ταβέρνα της πόλης σε μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων και διατήρησης του καλού κλίματος πριν το κρίσιμο αγώνα της Κυριακής.