Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 19:35

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: "Ανταγωνιστική ομάδα και στην Α1 κατηγορία", λέει ο προπονητής Π. Πολίμος

Γράφτηκε από τον

Να είναι ανταγωνιστική και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν στην Α1 τοπική είναι ο στόχος της Α.Ε. Μάνης.

Στόχος της διοίκησης είναι η ομάδα να διατηρήσει το μανιάτικο στοιχείο και με κάποιες προσθήκες να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α1 κατηγορίας.

Αυτό τόνισε και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Πολίμος με δηλώσεις του στο «Notosport»: «Η ομάδα ξεκινάει με τον ίδιο κορμό, διατηρώντας το μανιάτικο στοιχείο και κάνοντας κάποιες ποιοτικές προσθήκες θέλουμε να είναι ανταγωνιστική και τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Α1 που είναι ακόμη πιο δύσκολο από το φετινό στη Β’ κατηγορία. Προσπαθούμε μαζί με τον Ηλία Λουκαρέα να κάνουμε τις προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα θα προωθηθούν και 5 παιδιά από την ακαδημία για να προσφέρουν και αυτά στην ομάδα μελλοντικά».

Ηδη οι πρώτες προσθήκες αφορούν στην απόκτηση τριών έμπειρων ποδοσφαιριστών, του μέσου Θεόδωρου Δασκαλάκου, του μεσοεπιθετικού Γιώργου Χατζηπαναγιώτη και του τερματοφύλακα Σωτήρη Καστριτσέα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό στόχος είναι να αποκτηθούν ακόμη 2-3 ποδοσφαιριστές. Αντίθετα παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Δημήτρης Σώκαλης, Στέλιος Σωτηρόπουλος και Θεολόγης Στρατής.

Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία θα γίνει στις αρχές Αυγούστου, χωρίς για την ώρα να έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης. Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει πιο γήπεδο θα χρησιμοποιεί για έδρα της η Α.Ε. Μάνης τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα οι προετοιμασία και οι προπονήσεις θα γίνονται στην Καλαμάτα και κατά πάσα πιθανότητα η έδρα θα είναι και πάλι το γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Δίκαια πρωταθλήτρια

Οσο για τη χρονιά που έφυγε η ομάδα της Μάνης αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο της Β’ τοπικής και πήρε το ένα εισιτήριο για την Α1 κατηγορία.

Κάτι που τόνισε και ο προπονητής κ. Πολίμος κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε: «Βέβαια πήραμε δίκαια το τίτλο, κάτι το οποίο δείχνει και η βαθμολογία. Είχαμε μια σταθερή πορεία όλη τη χρονιά, με αποτέλεσμα η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και να καταφέρει και να χρησιμοποιήσει και παιδιά από την ακαδημία (η παιδική ομάδα πήρε το πρωτάθλημα στον όμιλο της) στα τελευταία παιχνίδια. Όλα έκλεισαν θετικά για την ομάδα παρόλα τα σοβαρά προβλήματα, όπως ήταν το γηπεδικό και οι μετακινήσεις των παιδιών σχεδόν σε καθημερινή βάση από τη Μάνη στην Καλαμάτα».

Σε ερώτηση, για το πως είδε το πρωτάθλημα, μας είπε: «Καταρχήν να πω ότι ήταν πολύ σημαντική για την πορεία μας προς τον τίτλο, η νίκη επί των Γαργαλιάνων και γενικά ότι καταφέραμε να κερδίσουμε τα ντέρμπι στις αρχές του β' γύρου. Είχαμε σταθερότητα καθ' όλη σχεδόν τη χρονιά και μετά από τα πρώτα 4-5 ματς του β' γύρου αρχίσαμε να ξεφεύγουμε από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούσαν την πρωτιά. Τώρα σχετικά με το πρωτάθλημα, ήταν αρκετά ανταγωνιστικό υπήρχαν ομάδες αρκετά καλές για την κατηγορία, όπως η Α.Ε. Γαργαλιάνων, το Κοπανάκι, η Άμφεια.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες γιατί την όρεξη το πάθος και όλα όσα έδειξαν, παρόλο που σε όλα τα παιχνίδια παίζαμε εκτός έδρας και καταφέραμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα που μας οδήγησαν στον τίτλο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση που ήταν συνέχεια κοντά στην ομάδα και στήριζε τις προσπάθειες μας».