Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 11:48

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Η ιστορία - η πίκρα - η συνωμοσία - η εκδίκηση - διδάσκει!

Γράφτηκε από τον

Είμαι γαύρος από κούνια, είμαι όμως φίλαθλος και όχι οπαδός, είμαι ανεξάρτητος και όχι πρόβατο να με πηγαίνουν όπου θέλουν τα συμφέροντα των εκάστοτε προέδρων καλών ή όχι.

 

Επιστολή του Περικλή Τσιμόγιαννη

Είμαι Ελληνας και όταν η οποιαδήποτε ελληνική ομάδα παίζει με ξένη είμαι πάντα με την ελληνική ομάδα είτε λέγεται ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ ή Παναθηναϊκός ή Βέροια ή Ηρακλής ή Αρης και πάει λέγοντας, δεν γίνομαι ποτέ «Τούρκος» επειδή μερικοί κακοί φίλαθλοι το θέλουν. Διαβάζοντας τον «Γαύρο» αθλητική εφημερίδα που προβάλει τον Θρύλο παίρνοντας αφορμή από ένα σχόλιο στη σελίδα 39 με επικεφαλίδα την λέξη εκδίκηση που γράφει σ’ ένα σημείο στο τέλος ακριβώς αυτά: ο Ολυμπιακός μετά τρία χρόνια είναι έτοιμος να πετύχει αυτό που η μοίρα του είχε στερήσει όταν με εννιά βαθμούς είχε μείνει και τις δύο χρονιές τρίτος λόγω συγκυρίων - συνωμοσιών - και απρόβλεπτων καταστάσεων.
Γι’ αυτό το λέω και το ξαναλέω η χθεσινή νίκη του Θρύλου όπως επετεύχθη είναι μια εκδίκηση του Ολυμπιακού απέναντι στην ιστορία απέναντι στην παρέα που διοικεί την ΟΥΕΦΑ απέναντι σε αυτούς που τον έκλεψαν στα τελευταία λεπτά την νίκη στο προηγούμενο παιχνίδι (Μπενφίκα - ΟΣΦΠ 1-1).
Βάση λοιπόν όλων των παραπάνω που συμφωνώ απόλυτα μαζί τους έρχομαι σ’ έναν αγώνα που σημάδεψε αρνητικά την πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακού και δεν είναι άλλος από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας όπου παίζοντας ο Θρύλος με τον Αστέρας Τρίπολης πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ στην πραγματικότητα δεν το δικαιούνταν, ο Αστέρας ήταν το πιο δίκαιο να σηκώσει το κύπελλο εκείνη την μέρα! Οταν λοιπόν ζητάς δικαιοσύνη πρώτος εσύ δεν πρέπει να αδικείς τους αντιπάλους σου! Εχασε λοιπόν εκείνη την μέρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Μαρινάκης να γραφτεί με χρυσά γράμματα το όνομά του στο πάνθεον των καταξιωμένων και σεβόμενων το άθλημα στην ιστορία για πάντα. Επρεπε να πει ως συνιθίζει να ομιλεί και για άλλα ότι ο Αστέρας ήταν ανώτερος ότι αδικήθηκε - κατάφωρα από την διαιτησία και ότι το κύπελλο ανήκει σε αυτόν και να αρνηθεί να το πάρει!
Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από ποσότητα τίτλων ήδη είναι στις πρώτες ομάδες του κόσμου σε συγκομιδή αυτών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υγιείς φιλάθλοι του Θρύλου το 99% αποχώρησε διακριτικά από το στάδιο Καραϊσκάκη και δεν έμεινε στην απονομή του κυπέλλου μπράβο μας! Αυτοί είναι υγιείς φίλαθλοι! Γι’ αυτό λοιπόν να μην επαναληφθούν τέτοια ολισθήματα ειδικά από την κεφαλή του συλλόγου που είναι ο εκάστοτε πρόεδρος της ομάδος. Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία όταν τα γράφει ένας της  θύρας 7 με τους 21 νεκρούς παρών εκείνη την αποφράδα μέρα τον Φλεβάρη του 1921 και μέλος αυτής.
Κλείνοντας λοιπόν όπως δεν θέλουμε να μας στερούν αυτά που με το σπαθί μας κερδίσουμε και εμείς να μην τα στερούμαι από άλλους! (όποιος και να είναι αυτός).
Ενας υγιής Γαύρος.