Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 13:53

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΜΟΣ: Ενας Ελληνας "πολεμιστής" στη Νότιγχαμ

Γράφτηκε από τον

Μεγάλο αφιέρωμα στον Καλαματιανό διεθνή ποδοσφαιριστή Ηλία Πολίμο που εδώ και ένα χρόνο είναι παίκτης της Αγγλικής Νότιγχαμ Φόρεστ φιλοξενεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά σάιτ, το sport24.gr.


Ας δούμε το αναλυτικό αφιέρωμα στον 18χρονο ποδοσφαιριστή:
"Ο 18χρονος Ηλίας Πολίμος ζει εδώ και εννιά μήνες το όνειρο του στην Αγγλία φορώντας την φανέλα της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης Νότιγχαμ Φόρεστ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον διεθνή άσο ο οποίος από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας βρέθηκε στην Αγγλία για λογαριασμό της Νότιγχαμ. Η Εθνική Νέων Κ-18 με παιδιά γεννηθέντα από το 1995 και έπειτα συγκεντρώνεται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου για να να προετοιμαστεί για την συμμετοχή της στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Ανάμεσα στους 18 εκλεκτούς του Θοδωρή Παχατουρίδη βρίσκονται πέντε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Ταξιάρχη Φούντα (Σάλτσμπουργκ), Αλμπέρτο Ρούσο, Τάσο Δώνη (Γιουβέντους), Άγγελο Οικονόμου (Μπάγερν Μονάχου) και Ηλία Πολίμο (Νότιγχαμ Φόρεστ). Τους Φούντα, Ρούσο και Δώνη λίγο πολύ τους ξέρει ο κόσμος ενώ το Sport24.gr πριν από λίγες μέρες παρουσίασε τον Άγγελο Οικονόμου. Οπότε τώρα είναι η σειρά του Ηλία Πολίμου. Του 18χρονου ποδοσφαιριστή ο οποίος από την ακαδημία "Πράσινα Πουλιά Fair Play" στην Καλαμάτα έχει βρεθεί στην Νότιγχαμ Φόρεστ με ενδιάμεσους σταθμούς τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και τον Πανιώνιο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται κυρίως ως δεξί μπακ έχοντας όμως την ικανότητα να χρησιμοποιεί εξίσου καλά και το αριστερό με αποτέλεσμα να μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στην διάρκεια ενός αγώνα ζει το δικό του όνειρο στην Αγγλία τους τελευταίους δέκα μήνες. Ο Πολίμος γεννήθηκε την 1 Σεπτεμβρίου 1995 και όντας μέλος μιας οικογένειας που ασχολιόταν με τον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από μικρός να παίζει μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ηλικία 14 ετών πήγε στον Ολυμπιακό Καλαμάτας όπου αγωνιζόταν τότε στην Δ' Εθνική. Την επόμενη χρονιά όμως οι άνθρωποι του Πανιωνίου διέκριναν το ταλέντο του και τον ενέταξαν στις ακαδημίας των "κυανέρυθρων" με τον 15χρονο τότε νεαρό ποδοσφαιριστή να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.
Η πρόσκληση από τη Νότιγχαμ
Ο 18χρονος διεθνής άσος δούλεψε δυο χρόνια στην ακαδημία του Πανιωνίου και τον Οκτώβριο του 2012 όταν η Νότιγχαμ έκανε μια αναζήτηση ταλέντων ανά τον κόσμο δέχθηκε πρόσκληση να δοκιμαστεί από τον σύλλογο της Αγγλίας ο οποίος αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έπεισε με την απόδοση του τους Άγγλους οι οποίοι λίγους μήνες αργότερα κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον Πανιώνιο με τους "κυανέρυθρους" να λένε το "ναι" και να ολοκληρώνεται η μεταγραφή. Έτσι τον Ιανουάριο του 2013 ο Πολίμος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης διάρκειας 2,5 ετών το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2015. Μάλιστα αναγκάστηκε τότε να διακόψει στην μέση το σχολείο στην Ελλάδα και γράφτηκε σε σχολείο στην Αγγλία όπου παρακολουθεί σχετικά μαθήματα μην θέλοντας να αφήσει πίσω την εκπαίδευση του.Ο Πολίμος πραγματοποίησε μόνος του το ταξίδι προς την Αγγλία καθώς από μικρός είχε μάθει να είναι ανεξάρτητος και να ζει μόνος του. Όπως ακριβώς έκανε και στο Κορωπί έτσι και τώρα στο Νότιγχαμ με τον αγγλικό σύλλογο βέβαια να του παρέχει τα πάντα.
Βασικός στην Κ-18 και φιλικό με την πρώτη ομάδα
Ο 18χρονος άσος είναι μέλος της ομάδας Κ-18 της Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ πραγματοποιεί πολλές προπονήσεις στην διάρκεια της εβδομάδας και με την ομάδα Κ-20. Το καλοκαίρι ο Πολίμος είχε την ευκαιρία όπως και οι υπόλοιποι νεαροί ποδοσφαιριστές του συλλόγου να πραγματοποιήσουν προετοιμασία μαζί με την πρώτη ομάδα και την Κ-20 στην Πορτογαλία και φυσικά υπό τα βλέμματα του τεχνικού τιμ της πρώτης ομάδας. Αυτό του έδωσε και την ευκαιρία να παίξει και φιλικό προετοιμασίας της πρώτης ομάδας κόντρα στην Μάνσφιλντ σε μια αναμέτρηση που έγινε στις 13 Ιουλίου ενώ το όνομα του βρίσκεται ανάμεσα στην λίστα της Φόρεστ που έχει δοθεί στην FA και ο Πολίμος ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίσημο ματς της ομάδας του. Μέχρι στιγμής έχει το απόλυτο σε συμμετοχές στην Νότιγχαμ μετρώντας δέκα παρουσίες με την ομάδα του και χωρίς να έχει αντικρίσει κάποια κάρτα. Ο νεαρός άσος αποτελεί μέλος των Εθνικών ομάδων εδώ και αρκετά χρόνια σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους ξενιτεμένους, πλην του Φούντα, καθώς έχει περάσει και από την Εθνική Παίδων ενώ είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων.
Κάτω το κεφάλι...
Σε ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του αυτό που λένε όσοι τον γνωρίζουν είναι πως πρόκειται για ένα παιδί το οποίο έχει κάτω το κεφάλι και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά γνωρίζοντας ότι ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα. Είναι προσηλωμένος σε αυτό που θέλει να κάνει και το μεγαλύτερο του ατού είναι πως από μικρή ηλικία έχει μάθει να ζει μόνος του και να είναι αυτόνομος. Εκτός γηπέδων του αρέσει να βλέπει ταινίες και περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με τους συμπαίκτες του από την Νότιγχαμ όπου παίζει playstation".
ΠΗΓΗ: sport24.gr