Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 13:08

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Εκπληξη με Ζαλίκα στον πάγκο

Γράφτηκε από τον
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Εκπληξη με Ζαλίκα στον πάγκο

Εκπληξη με Νίκο Ζαλίκα είχαμε χθες στην "Μαύρη Θύελλα", καθώς η Μεσσηνιακή ομάδα τελικά δεν επέλεξε κανένα από τους προπονητές της… νότιας Ελλάδας με τους οποίους μιλούσε το τελευταίο διάστημα, αλλά ένα παλιό γνωστό του Σταύρου Παπαδόπουλου από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Καλαμάτας διάλεξε για τον πάγκο τον Νίκο Ζαλίκα, τον 55χρονο Μακεδόνα τεχνικό, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, εκεί όπου η Καλαμάτα - σύμφωνα με τους ανθρώπους της - θα θέσει πρωταγωνιστικό στόχο.

Βοηθός του Κοκότοβιτς

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος γνωρίζει τον Ζαλίκα από την εποχή που είχε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όταν ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας ήταν βοηθός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς.

Ακόμη, ο Ζαλίκας ήταν βοηθός του Σέρβου Πέτροβιτς στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ τη δεκαετία του '90 ενώ τα τελευταία χρόνια δούλεψε ως πρώτος προπονητής σε ομάδες κυρίως της Στερεάς και Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η τελευταία ομάδα του Ζαλίκα ήταν ο Πιερικός ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από Νίκη Βόλου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Καβάλας, Πανσερραϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών και Θερμαϊκό.

Πρόκειται για ένα προπονητή που είναι άγνωστος στους Μεσσήνιους φιλάθλους καθώς δεν έχει εργαστεί στην νότια Ελλάδα και τον όμιλο της Γ' εθνικής όπου συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια η Καλαμάτα.

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας τον επέλεξε για τον πάγκο της "Μαύρης Θύελλας" καθώς τον γνωρίζει και

θεωρεί ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Ο νέος προπονητής της Καλαμάτας έχει εμπειρίες από επαγγελματικές κατηγορίες. Σίγουρα δεν διαθέτει το όνομα που θα προκαλούσε ενθουσιασμό, όπως για παράδειγμα θα συνέβαινε με τον Γιάννη Χριστόπουλο, με τον οποίο μίλησε το προηγούμενο διάστημα η Καλαμάτα ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη στο θέμα προπονητή και δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες.

Ωστόσο, από τις διαπραγματεύσεις με τον Χριστόπουλο είχε φανεί πως η Μεσσηνιακή ομάδα δεν θα πάει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά πιο… συντηρητικά, στηριζόμενη στον περσινό βασικό κορμό, κάνοντας 5-6 καλές μεταγραφές και αναζητώντας τον τεχνικό που θα σήκωνε το βάρος, με τον Παπαδόπουλο να καταλήγει τελικά στον Ζαλίκα, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να στηρίζεται σε ανθρώπους που γνωρίζει.

Σειρά οι μεταγραφές

Από τη στιγμή που έκλεισε και το θέμα προπονητή, η Καλαμάτα ρίχνει πλέον το βάρος στα μεταγραφικά (όπου μιλά με πολλούς παίκτες) ενώ σε εκκρεμότητα είναι οι περιπτώσεις των Καλαντζή και Αθανασόπουλου που δεν έχουν ανανεώσει ακόμη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Καλαμάτας για την συνεργασία με τον Ζαλίκα αναφέρει: "Ο Π.Σ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή κύριο Ζαλίκα Νίκο. Πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο και προπονητή με εμπειρία ετών στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, τόσο σα βοηθός προπονητή (ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ) αλλά και ως προπονητής σε πολλές ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας».