Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 13:12

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ "Με Μαυρέα και ντόπιους παίκτες βλέπει ψηλά στο πρωτάθλημα"

Γράφτηκε από τον

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Τέλλου Αγρα αναφερόμενο στα πεπραγμένα της σεζόν που ολοκληρώθηκε και στους στόχους που υπάρχουν για την περίοδο 2017-18.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Πριν από περίπου ένα μήνα έκλεισε η ποδοσφαιρική χρονιά 2016-2017 και ως Δ.Σ. του Α.Ο. Γαργαλιάνων «Ο ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ», θα θέλαμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό των Γαργαλιάνων και της Μεσσηνίας γενικότερα για τα πεπραγμένα της ομάδας κατά το ποδοσφαιρικό έτος 2016-2017 και τους στόχους που έχουμε για τη νέα χρονιά.

"Ποιοι ήταν οι στόχοι"

Παραλάβαμε περίπου τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο τη διοίκηση της ομάδας από το προηγούμενο Δ.Σ., το οποίο κάνοντας μια υπεράνθρωπη προσπάθεια σε μια δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά, κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του Τέλλου Άγρα στην Α΄ Τοπική κατηγορία Μεσσηνίας. Λόγω της δύσκολης αυτής χρονιάς, η προηγούμενη Διοίκηση παραιτήθηκε πριν ολοκληρώσει, την εκ του καταστατικού, διετή θητεία της. Στη συνέχεια και ενώ μετά από συνεχείς Γενικές Συνελεύσεις όπου δεν στάθηκε δυνατό να σχηματισθεί Δ.Σ., το οποίο θα αναλάμβανε τη διοίκηση της ομάδας, αποφασίσαμε κάποιοι άνθρωποι να κάνουμε μια προσπάθεια για να αναλάβουμε τις τύχες της ομάδας της πόλεως μας και από την πρώτη στιγμή θέσαμε ξεκάθαρα τους εξής στόχους:
-Να συλλέξουμε όσα μπορούμε περισσότερα δελτία ποδοσφαιριστών της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων και από αυτά να σχηματισθεί ένας κορμός για την ομάδα μας.
-Να συνεχισθεί και να προχωρήσει ένα επίπεδο παραπάνω η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της ομάδας μας εδώ και 3-4 περίπου χρόνια όπου αναμορφώθηκαν ριζικά.
-Να υπάρχει διασύνδεση της πρώτης ομάδας με τις ακαδημίες και να προωθηθούν άμεσα κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα, με στόχο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στα πόδια τους.
-Να προσληφθεί προπονητής, ο οποίος θα μπορέσει να έχει μια επιστασία των ακαδημιών και να δουλεύει με τέτοιον τρόπο ώστε να προωθεί άμεσα τα ταλέντα των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα.
-Να έρθουν στην ομάδα 3-5 παίχτες, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν την διαφορά, ώστε η ομάδα να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής.
-Να μην ξεπεραστεί ένα σχετικά μικρό μπάτζετ, το οποίο μπορούσε να καλυφθεί χωρίς το Δ.Σ. και οι χορηγοί της ομάδας να αιμορραγήσουν οικονομικά.

"Τι πετύχαμε"

Θέτοντας εξ’ αρχής αυτούς τους στόχους γνωρίζαμε ότι σε ένα πλάνο σαν αυτό τα αποτελέσματα θα έρθουν μακροχρόνια και τα άμεσα αποτελέσματα ίσως δεν ήταν τα αναμενόμενα, αλλά εμείς θα έπρεπε να επιμείνουμε στο πλάνο αυτό ότι και εάν συνέβαινε στην πορεία. Ως εκ τούτου, θα ήταν στατιστικά αδύνατο να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που θέσαμε. Μπορέσαμε όμως και επιτύχαμε τους εξής στόχους:
-Μπορέσαμε και ανεβάσαμε επίπεδο τις ακαδημίες τις ομάδας, παρόλα τα λάθη που έγιναν εκεί στην αρχή της χρονιάς, και πετύχαμε να μπούμε στο δίκτυο ακαδημιών του Ατρομήτου, το οποίο μας προσέφερε και μας προσφέρει τεχνογνωσία ώστε οι ακαδημίες μας να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Πέραν τούτου, προσελήφθησαν επιπλέον προπονητές στις ακαδημίες μας, οι οποίες έφθασαν να απαριθμούν 3 προπονητές και έναν προπονητή τερματοφυλάκων. Τέλος, η ομάδα του προπαιδικού κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία της, τερματίζοντας αήττητη και μόνο με νίκες.
-Μπορέσαμε και φέραμε στην ομάδα μας αρκετά δελτία ποδοσφαιριστών της περιοχής ώστε όλη σχεδόν η ομάδα να απαρτίζεται από παίχτες της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί σχεδόν όλοι ανανέωσαν και φέτος στην ομάδα μας και αναμένεται να αποτελέσουν τον βασικούς παίχτες στους οποίους θα βασιστεί ο νέος προπονητής μας.
- Καταφέραμε και κάναμε διασύνδεση της πρώτης ομάδας με τις ακαδημίες και ορισμένα παιδιά μπόρεσαν και έπαιξαν σε αγώνες της ομάδας και έτσι πήραν παραστάσεις.
- Δεν ξεπεράσαμε το μπάτζετ που είχαμε θέσει ως στόχο και άρα μπορούμε να ανταποκριθούμε και φέτος στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας.  Δυστυχώς όμως, επειδή είμαστε νέοι παράγοντες στο χώρο του ποδοσφαίρου οι περισσότεροι, κάναμε και αρκετά λάθη όσον αφορά την στελέχωση της πρώτης ομάδας και κυρίως κάναμε επιλογές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ενώ ήταν αρκετά καλοί, δεν προσέφεραν αυτά που έπρεπε στην ομάδα και εγκατέλειψαν την ομάδα, ενώ αυτή είχε βασιστεί πάνω τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν άσχημα αποτελέσματα για την ομάδα και μετά από διαδοχικές αλλαγές προπονητών, η ομάδα να παρουσιάσει μια άσχημη εικόνα στο γήπεδο ενώ υπήρξαν και πάρα πολλά κρούσματα απειθαρχίας.
Κατά συνέπεια, επειδή αυτό που φαίνεται και μένει στον κόσμο είναι η εικόνα της πρώτης ομάδας, που ήταν απογοητευτική, δεν μπορέσαμε να περάσουμε στον κόσμο τα πράγματα που, όπως προαναφέραμε, καταφέραμε με πολύ κόπο την περσινή χρονιά.

Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά

Πλέον, έχουμε ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς της ομάδας μας, ώστε ως Δ.Σ. να ολοκληρώσουμε την θητεία μας, θέτοντας και πάλι σχεδόν τους ίδιους στόχους, ώστε να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο που εξαρχής χαράξαμε. Η έλευση στον πάγκο της ομάδας μας ενός από τους καλύτερους προπονητές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου κατ’ εμάς του κυρίου Αντώνη Μαυρέα, δημιουργεί τα εχέγγυα ότι η εικόνα της πρώτης ομάδας μας δεν θα είναι απογοητευτική όπως το προηγούμενο έτος. Φυσικά οι υπόλοιποι στόχοι παραμένουν ίδιοι:
- Να συλλέξουμε όσα μπορούμε περισσότερα δελτία ποδοσφαιριστών της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων και από αυτά να σχηματισθεί ένας κορμός για την ομάδα μας. Ήδη στην ομάδα έκλεισαν ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας, όπως ο Θανάσης Γεωργιόπουλος και ο Θοδωρής Ντουγερόγλου, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε αυτόν το στόχο μας
Να συνεχισθεί και να προχωρήσει ένα επίπεδο παραπάνω η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της ομάδας μας εδώ και 3-4 περίπου χρόνια όπου αναμορφώθηκαν ριζικά. Φυσικά και φέτος εδώ θα δώσουμε αρκετά μεγάλο βάρος καθώς θα συνεχίσουμε να απασχολούμε 3-4 προπονητές, ενώ η συνεχής μεταφορά τεχνογνωσίας από τον Ατρόμητο μας εγγυάται την εκπλήρωση και αυτού του στόχου
Να υπάρχει διασύνδεση της πρώτης ομάδας με τις ακαδημίες και να προωθηθούν άμεσα κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα, με στόχο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στα πόδια τους. Ήδη θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και θα ξεκινήσει προετοιμασία τον Αύγουστο, 5-7 ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες μας, προστιθέμενοι σε αυτούς, που από πέρυσι είχαν προωθηθεί.
Ο προπονητής που προσελήφθη, δέχθηκε να δουλέψει πάνω στο πλάνο της διοίκησης και άρα θα έχει μια επιστασία των ακαδημιών και θα δουλεύει με τέτοιον τρόπο ώστε να προωθεί άμεσα τα ταλέντα των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα.
-Να έρθουν στην ομάδα 2-3 παίχτες εκτός της περιοχής των Γαργαλιάνων, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν την διαφορά, ώστε η ομάδα να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει.
-Να μην ξεπεραστεί και πάλι ένα οικονομικό μπάτζετ, το οποίο με την βοήθεια όλου του κόσμου των Γαργαλιάνων να υλοποιηθεί έτσι ώστε η επόμενη διοίκηση που θα αναλάβει μετά από εμάς, να έχει βρει μια παγιωμένη κατάσταση και χωρίς πολλά χρήματα, η ομάδα να έχει αποκτήσει έναν κορμό και μια αγωνιστική φιλοσοφία που θα την κάνει εύκολα να τερματίζει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής.
Τελειώνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι περιμένουμε όλο τον κόσμο να βοηθήσει και να σταθεί αρωγός στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας της διοίκησης να επαναφέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Δ.Σ., σχετικά με την ακριβή ημερομηνία σύγκλησης της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης μέσα στο μήνα Ιούλιο, όπως το άρθρο 5 του καταστατικού επιβάλει, ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, ο απολογισμός και ο ισολογισμός της όλης διαχείρισης. Στη Γ.Σ. αυτή καλούμε όλο τον κόσμο που θέλει να συμμετάσχει στη προσπάθειά μας αυτή να έλθει ώστε να ενημερωθεί, ενώ θα υπάρξουν και εγγραφές νέων μελών".

Ανανέωσε ο Διακουμής

Στα αγωνιστικά νέα του Τέλλου Αγρα το Σάββατο συμφώνησε να συνεχίσει και τη νέα χρονιά να φορά τα "ερυθρόλευκα" ο Φώτης Διακουμής. Ο 32χρονος επιθετικός αναδείχθηκε την περσινή σεζόν πρώτος σκόρερ του Αγρα στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής με 11 γκολ και ύστερα από επιθυμία και των δύο πλευρών ανανεώθηκε η συνεργασία τους. Είχαν προηγηθεί οι Θοδωρής Πότσης, Κώστας Γεωργόπουλος και Θανάσης Γεωργακόπουλος, ενώ μοναδική δεδομένη αποχώρηση είναι του Νίκου Πατσιώτη που ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από τον Πάμισο. Στο μεταγραφικό μέτωπο ο νέος προπονητής Αντώνης Μαυρέας και οι διοικούντες έχουν επαφή με ορισμένους παίκτες και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες κινήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι Θανάσης Γεωργιόπουλος και Θοδωρής Ντουγέρογλου.