Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 21:02

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δεν συνεχίζει ο Καλαντζής, βοηθός του Ζαλίκα ο Μάνα

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δεν συνεχίζει ο Καλαντζής, βοηθός του Ζαλίκα ο Μάνα

Χωρίς τον αρχηγό της και πρώτο σκόρερ φέτος στην Α' τοπική (22 γκολ) θα πορευτεί η Καλαμάτα τη νέα σεζόν.

Ο Χρήστος Καλαντζής απάντησε αρνητικά στην πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας. Ο 35χρονος επιθετικός είπε στον Δημήτρη Τσάκωνα ότι αδυνατεί να συνεχίσει λόγω αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.  Ετσι η "Μαύρη Θύελλα" καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του Καλαντζή, ο οποίος αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς στην επίθεση, όταν και κατηφόρισε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά από σπουδαία καριέρα σε Λάρισα, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και άλλες ομάδες. Ενα παιδί που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη "Μαύρη Θύελλα" και επέστρεψε να τη βοηθήσει στις χαμηλές κατηγορίες, ενώ παρέμεινε ακόμα και στην Α' τοπική. 
Πλέον όμως , κρίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις στη Γ' εθνική και κλείνει γι' αυτόν το κεφάλαιο "Μαύρη Θύελλα" και ίσως και το ποδόσφαιρο.
Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η περίπτωση του δεύτερου σκόρερ (15 γκολ) φέτος της Καλαμάτας, του Βασίλη Αθανασόπουλου, στον οποίο επίσης έχει γίνει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας.

Το τεχνικό τιμ

Οι Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής οδηγήσαν φέτος την Καλαμάτα στην κατάκτηση του νταμπλ στη Μεσσηνία και την άνοδο στη Γ' εθνική.  Ο πρώτος θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στο τεχνικό τιμ της "Μαύρης Θύελλας" ως βοηθός του Νίκου Ζαλίκα. Αντίθετα ο Τάσος Χατζηαγγελής αποτελεί παρελθόν, αλλά θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα και πρόθυμος να βοηθήσει όταν χρειαστεί. Οι δύο πλευρές χώρισαν με φιλικό τρόπο, μιας και η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική. Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ο Νίκος Ζαλίκας θα έχει συνεργάτη το γυμναστή Γιώργο Κατσούλη.
Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο Σταύρο Παπαδόπουλο, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Τσάκωνα.
Ο Ν. Ζαλίκας είχε την πρώτη γνωριμία με το διοικητικό ηγέτη της Καλαμάτας, με τον οποίο συζήτησαν το πλάνο για τη νέα χρονιά.  Αυτό που βγαίνει είναι ότι η ομάδα θα στηριχθεί στο φετινό κορμό των παικτών και θα γίνουν ορισμένες ποιοτικές προσθήκες ώστε να πρωταγωνιστήσει.
Η φιλοσοφία άλλωστε τόσο του Παπαδόπουλου, όσο και του Ζαλίκα είναι ότι οι ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά χτίζονται. Ο 55χρονος προπονητής αξιολογεί αυτό το διάστημα το υπάρχον έμψυχο υλικό, έχοντας προμηθευτεί DVD από παιχνίδια της Καλαμάτας. Παράλληλα επισκέφτηκε και το γήπεδο του Μεσσηνιακού, ενώ έχει καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους της Καλαμάτας, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός.