Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 13:04

Αλλάζει η επίθεση στην "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

 

Η απόφαση του Χρήστου Καλαντζή να μην συνεχίσει το ποδόσφαιρο έφερε πριν λίγες μέρες την πρώτη μεγάλη απώλεια στο ρόστερ της Καλαμάτας, καθώς ο έμπειρος επιθετικός αποτελούσε τον ηγέτη και πρώτο σκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Αποχωρεί και ο Αθανασόπουλος

Όπως φαίνεται η επιθετική γραμμή των «μελανόλευκων» θα είναι τελείως διαφορετική τη νέα χρονιά καθώς εκτός από τον Καλαντζή όλα δείχνουν ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα ούτε ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Οι απαιτήσεις του έμπειρου φορ απέχουν αρκετά από την πρόταση που του έχει κάνει η διοίκηση και έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μείνει στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για τους δύο πρώτους σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα, όπου ο Καλαντζής είχε σημειώσει 22 γκολ και ο Αθανασόπουλος 15. Oι δύο παίκτες είχαν πετύχει μαζί 37 τέρματα, αρκετά περισσότερα δηλαδή από τα μισά γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα (το σύνολο ήταν 68).

Ψάχνουν για δύο… γκολτζήδες

Οι Μεσσήνιοι λοιπόν θα ρίξουν το κύριο μεταγραφικό βάρος στην επίθεση ψάχνοντας τουλάχιστον δύο παίκτες που θα έχουν επαφή με τα δίχτυα για να καλύψουν το κενό που δημιουργείται, έχοντας πλέον ως βάση στην επίθεση μόνο τον Σταύρο Τσουλάκο των 13 τερμάτων πέρυσι, ο οποίος έχει ανανεώσει.

Ο Τσουλάκος και οι Αθανασόπουλος, Καλαντζής ήταν οι τρεις παίκτες που είχαν συχνή επαφή με το γκολ πέρυσι - και φυσικά οι μόνοι με διψήφιο αριθμό τερμάτων - καθώς οι επόμενοι ήταν οι Σαραντόπουλος και Καντούτσης που είχαν από 4 γκολ.

Ανοικτό για Σαραντόπουλο, Κυριακόπουλο

Από εκεί και πέρα, από το περσινό ρόστερ εκκρεμούν πλέον μόνο οι περιπτώσεις των Σαραντόπουλου και Κυριακόπουλου. Η παραμονή του πρώτου φαίνεται πάντως αρκετά πιθανή ενώ για τον έμπειρο γκολκίπερ όλα θα ξεκαθαρίσουν στην νέα επαφή που θα έχει με τον Δημήτρη Τσάκωνα.

Θυμίζουμε ότι έχει ανανεώσει η βασική περσινή αμυντική τετράδα των Καντούτση, Μπαστακού, Λιόλιου και Καλογερόπουλου, ο έμπειρος μέσος Βασίλης Μπεγέτης ενώ μένουν και οι πιο νεαροί παίκτες της Καλαμάτας (Βασιλόπουλος, Νικολόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπάρκας, Γεωργιόπουλος, Κουντάνης, Μπεσσής).

Μουστάκας, Ζαχαρόπουλος και οι προτάσεις Ζαλίκα…

Η Καλαμάτα δεν έχει ολοκληρώσει κάποια μεταγραφή, ωστόσο επαφές έχουν γίνει τόσο με παίκτες εντός όσο και - κυρίως - με παίκτες εκτός νομού.

Το ενδιαφέρον για τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο - που πέρυσι έπαιξε στον Τσικλητήρα - είναι γνωστό από καιρό με την επιστροφή του νεαρού Μεσσηνίου μέσου στην Καλαμάτα μετά από τρία χρόνια να είναι πιθανή. Ο Άρις Μουστάκας που έκανε καλό πρωτάθλημα με τον Πανθουριακό είναι ένας ακόμη παίκτης που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των «μελανόλευκων». Πρόκειται για 24χρονο μέσο που ενδέχεται επίσης να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Από εκεί και πέρα, η απόκτηση των παικτών εκτός νομού θα γίνουν σε συνεργασία και με τον νέο τεχνικό της Καλαμάτας Νίκο Ζαλίκα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Καλαμάτας, θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθουν 5-6 παίκτες με εμπειρίες από Β' και Γ' εθνική που θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά.

Προετοιμασία, όμιλος και πιθανή σέντρα...

Θυμίζουμε ότι η προετοιμασία της Καλαμάτας θα ξεκινήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Στις αρχές του Αυγούστου ολοκληρώνεται η προθεσμία συμμετοχής των ομάδων στην Γ' εθνική. Αφού ξεκαθαρίσει ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα (έχουν δικαίωμα 110) θα ακολουθήσει ο καταρτισμός των 8 ομίλων και η Καλαμάτα θα μάθει τους αντιπάλους της στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, σύμφωνα με όσα φημολογούνται στην πρωτεύουσα, θα γίνει πιθανότατα το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.