Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 10:10

Το μήνυμα της "διάσπασης ψήφων" στην ΕΠΣ Μεσσηνίας…

Γράφτηκε από τον
Το μήνυμα της "διάσπασης ψήφων" στην ΕΠΣ Μεσσηνίας…

Αίσθηση αλλά και διάφορα σχόλια προκάλεσε η διάσπαση ψήφων που υπήρξε στην ΕΠΣ Μεσσηνίας στην χθεσινή ψηφοφορία για τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ.

Αλλαγές που τελικά πέρασαν εύκολα με 149 "ναι" και μόλις 32 "όχι", καθώς υπήρχαν τα 3/4 των ψήφων που χρειάζονταν για να υπάρξει έγκριση.

Από όλες τις ΕΠΣ της χώρας, η ΕΠΣ Μεσσηνίας ήταν η μοναδική που οι τρεις εκπρόσωποι της στην ψηφοφορία δεν είχαν κοινή γραμμή. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης και ο αντιπρόεδρος Αγγελος Γεωργόπουλος ψήφισαν "όχι, ενώ ο γενικός γραμματέας Αντώνης Τουρλομούσης ψήφισε "ναι" στις αλλαγές, την ώρα που στις υπόλοιπες ΕΠΣ της χώρας δεν υπήρχε διάσπαση και ψήφισαν είτε τρία "ναι" είτε τρία "όχι".

Το γεγονός, όπως ήταν λογικό, σχολιάστηκε από σχεδόν όλα τα αθλητικά site στην πρωτεύουσα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις έγινε λόγος για "διάσπαση στην ΕΠΣ Μεσσηνίας".

Ωστόσο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά διάσπαση στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, τουλάχιστον όσον αφορά τους τρεις ανθρώπους που την εκπροσώπησαν στην χθεσινή ψηφοφορία.

"Στην δική μας ΕΠΣ ψηφίζουμε δημοκρατικά" απάντησε ο Λεωνίδας Οικονομίδης σε ερώτηση μας για το μήνυμα του χθεσινού… 2-1 της ΕΠΣΜ και συνέχισε τονίζοντας επίσης ότι "το περίεργο είναι που οι ψήφοι όλων των υπολοίπων ΕΠΣ ήταν ίδιοι".

Οι Μεσσήνιοι με τον τρόπο που ψήφισαν ήθελαν να δείξουν από τη μια την δυσφορία τους (για αυτό οι αρνητικές ψήφοι) για τα όσα διαδραματίζονται στο ποδόσφαιρο και έχουν να κάνουν και με το χθεσινό θέμα των αλλαγών στο καταστατικό, από την άλλη όμως την ανάγκη για άμεσες εκλογές στην ΕΠΟ (για αυτό και η θετική ψήφος).

Και επιπλέον, να περάσουν και πάλι τη θέση που διαρρέουν από καιρό, ότι δηλαδή η ΕΠΣ Μεσσηνίας "δεν είναι με κανένα", όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, που πλέον όλα δείχνουν ότι θα γίνουν εντός του Ιουλίου.

Όσον αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, πρέπει να σημειωθεί πως εκεί η ψήφος της κάθε ΕΠΣ θα είναι μια και όχι τρεις. Θα ψηφίζει μόνο ο πρόεδρος της κάθε ΕΠΣ.

Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσουμε πως την προσεχή Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία θα υπάρξει συνάντηση του συμβουλίου της Ένωσης με τους εκπροσώπους των σωματείων, με κύριο θέμα την ανταλλαγή απόψεων και τον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την προοπτική εκλογών της ΕΠΟ, στην συνάντηση της Τετάρτη η διοίκηση της ΕΠΣΜ από τη μια θα αφουγκραστεί τον παλμό των σωματείων και από την άλλη θα θέσει τις απόψεις της και την… πρόθεση ψήφου της εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Εκεί όπου η πρώην διοίκηση της ΕΠΟ, το παλιό καθεστώς θα συγκρουστεί με την παράταξη Γραμμένου.