Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 11:02

Η πρώτη εικόνα των 16 Πελοποννησιακών ομάδων της Γ' εθνικής

Γράφτηκε από τον
Η πρώτη εικόνα των 16 Πελοποννησιακών ομάδων της Γ' εθνικής

Ο Ιούλιος βαδίζει προς το τέλος του με την μεταγραφική κινητικότητα να είναι πλέον έντονη στις περισσότερες ομάδες της Γ' εθνικής.

Ακόμη βέβαια παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα αρχίζει το πρωτάθλημα (λογικά τέλος Σεπτεμβρίου) όσο και το ποιος θα είναι ο καταρτισμός των 8 ομίλων, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον επόμενο μήνα και αφού ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων.

Ωστόσο οι ομάδες συμπληρώνουν ήδη τα ρόστερ τους και ετοιμάζονται να μπουν στο γήπεδο για προετοιμασία το επόμενο 15ήμερο.

Πως κινούνται οι πιθανοί αντίπαλοι “Μαύρης Θύελλας” και Τσικλητήρα

Οπως γράφει σήμερα η "Ελευθερία" όσον αφορά την Πελοπόννησο και τους πιθανούς αντιπάλους της "Μαύρης Θύελλας" και του Τσικλητήρα Πύλου, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις σε αρκετούς συλλόγους.

Κατ' αρχήν ξεκαθάρισε η κατάσταση στον Διαγόρα Βραχνέικων όπου απορρίφθηκε το σενάριο συμμετοχής στην Α' τοπική Αχαΐας και η ομάδα θα παίξει κανονικά στην Γ' εθνική. Το ίδιο ισχύει και για τον Ερμή Κιβερίου από την Αργολίδα, όπου ο σχεδιασμός ξεκίνησε μόλις αυτή την εβδομάδα. Η ομάδα που είναι πιο πίσω από όλες όσον αφορά τον σχεδιασμό είναι ο δικός μας Τσικλητήρας Πύλου, που θα πρέπει να "τρέξει" το επόμενο διάστημα για να ετοιμαστεί εν όψει του πρωταθλήματος. Πίσω στο μεταγραφικό κομμάτι έχει μείνει και η Καλαμάτα όπου πάντως αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Δυνατά οι ομάδες της Ηλείας

Δυναμικά έχουν ξεκινήσει και οι τρεις ομάδες της Ηλείας (Πανηλειακός, Αστέρας Αμαλιάδας και Βάρδα).

Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα δείγματα (τόσο την διοικητική εικόνα και το πλάνο όσο και το ρόστερ με τις πρώτες κινήσεις) φαίνεται ότι θα είναι και οι τρεις αρκετά δυνατές, ίσως και πρωταγωνίστριες. Ειδικά η ομάδα της Αμαλιάδας...

Πιο πίσω στο σχεδιασμό είναι οι ομάδες της Αρκαδίας (Λεωνίδιο και Παναρκαδικός) ενώ ο Αστέρας Βλαχιώτη από την Λακωνία φρόντισε να κρατήσει τον περσινό κορμό και πάει πλέον για ενίσχυση.

Διαφορετικό πρωτάθλημα

Πριν δούμε αναλυτικά την εικόνα κάθε ομάδας, θυμίζουμε πως το ερχόμενο πρωτάθλημα θα έχει σημαντικές διαφορές από το περσινό, τόσο όσο αφορά την άνοδο όσο και τον υποβιβασμό. Από τη μια, ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου δεν θα παίρνει πλέον απευθείας το εισιτήριο για την Β' εθνική. Αντίθετα, οι 8 πρωταθλητές της Γ' εθνικής, στο τέλος, θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 4 ομάδων, θα παίξουν όλοι με όλους διπλά ματς και θα ανέβουν στη Β' εθνική οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Σύνολο δηλαδή θα ανέβουν οι 4 από τους 8 πρωταθλητές. Όσον αφορά την παραμονή, από τη μια μόλις ομάδα που υποβιβαζόταν πέρυσι από κάθε όμιλο, φέτος θα πάμε στις 6 ή 7! Αν ισχύσει (καθώς δεν υπάρχει ένδειξη για το αντίθετο) το πλάνο που είχε γίνει γνωστό από την περσινή προκήρυξη, από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται δηλαδή σχεδόν οι μισές ομάδες, μιας και ο κάθε όμιλος θα έχει 13-14 ομάδες. Οπως συνηθίζουμε να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, ουσιαστικά δηλαδή θα πρέπει να κάνεις… πρωταθλητισμό για να καταφέρεις τελικά να μείνεις στην κατηγορία.

Με 13 ομάδες ο πιθανός όμιλος

Όσον αφορά τον καταρτισμό των ομίλων όπου θα μάθουν αντιπάλους οι Μεσσηνιακές ομάδες, θα γίνει γνωστός λογικά το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχές. Με δεδομένο ότι ο κάθε όμιλος θα έχει 13 ή 14 ομάδες, τα σενάρια δεν είναι πολλά. Το πρώτο είναι να πάει στον όμιλο της Αθήνας η Αργολίδα ή η Κορινθία (έχουν από τρεις ομάδες) και από τις 16 της Πελοποννήσου να μείνουν οι άλλες 13 ομάδες της Πελοποννήσου στον όμιλο.

Το δεύτερο και πιο πιθανό σενάριο, είναι να μην είναι στον όμιλο μας ούτε η Αργολίδα, ούτε η Κορινθία. Να μείνουν οι υπόλοιπες 10 ομάδες της Πελοποννήσου και να συγκροτήσουν όμιλο 13 ομάδων μαζί με τις ομάδες Ζακύνθου (Ζάκυνθος), Κεφαλλονιάς (Παλληξουριακός) και τον Παναμβρακικό Μπούκας από την Αιτωλοακαρνανία.

Στη Ζάκυνθο επικεφαλής της νέας προσπάθειας που γίνεται είναι οι Στ. Γούναρης και Στρ. Κουρούμαλος. Ο σχεδιασμός είναι πίσω καθώς μόλις αυτές τις μέρες γίνεται προσπάθεια να συγκροτηθεί διοίκηση. Σε αντίθεση με τον Παλληξουριακό από την Κεφαλλονιά και τον Παναμβρακικό Μπούκας από την Αιτωλοακαρνανία που θα μπουν στο πρωτάθλημα με στόχο την παραμονή, το δημιουργηθεί τελικά μια δυνατή ομάδα στη Ζάκυνθο είναι πολύ πιθανό.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Καλαμάτα: Ο Νίκος Ζαλίκας είναι ο νέος προπονητής της Καλαμάτας, που από πέρυσι έχει ξανά πρόεδρο τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Η "Μαύρη Θύελλα" επιστρέφει στην Γ' εθνική με σκοπό να πρωταγωνιστήσει και να χτυπήσει την άνοδο στην Β' εθνική. Ανανέωσε ένα μεγάλο μέρος του περσινού βασικού κορμού, αλλά έφυγαν οι δύο βασικοί επιθετικοί, Χρήστος Καλαντζής και Βασίλης Αθανασόπουλος.

Μεταγραφικά έχει κάνει λίγα πράγματα έως τώρα παίρνοντας μόνο τους Αρι Μουστάκα και Μιχάλη Ζαχαρόπουλο. Οι μεταγραφές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα δείξουν αν πράγματι θα δημιουργηθεί μια ομάδα ικανή να κοιτάξει ψηλά στη νέα Γ' εθνική.

Τσικλητήρας Πύλου: Μόλις την Πέμπτη συγκροτήθηκε σε Σώμα η νέα διοίκηση στον Τσικλητήρα, με τον Τάσο Καραλή να παραμένει στην θέση του προέδρου. Σε προτεραιότητα μπαίνει το θέμα προπονητή (που δεν είχε κλείσει μέχρι χθες το απόγευμα) με την παραμονή του Νίκου Κακαλέτρη στην τεχνική ηγεσία να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ο Τσικλητήτας είναι η μοναδική ομάδα Γ' εθνικής από την Πελοπόννησο που δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά το θέμα προπονητή.

Λουτράκι: Nέοι προπονητές της ομάδας είναι οι Γιάννης Νούλας και Σωκράτης Πέτρου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η διοίκηση της ομάδας. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει οι ανανεώσεις ενώ έχουν γίνει και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις. Μια από αυτές είναι η απόκτηση του 20χρονου Μεσσηνίου επιθετικού Βασίλη Δαλκαφούκη, ως δανεικό για ένα χρόνο από τον Ατρόμητο (έπαιζε στην Κ-20). Στο Λουτράκι, που πλέον θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, έχουν κύριο στόχο την παραμονή.

Ζευγολατιό: Προπονητής της ομάδας είναι ο Παντελής Κολλιάκος ενώ έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός με τις πρώτες ανανεώσεις και μεταγραφές. Το Ζευγολατιό, που πέρυσι κέρδισε στο φινάλε τη μάχη της παραμονής από τη Δόξα Μεγαλόπολης, θα συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Γ' εθνική. \

Πέλοπας Κιάτου: Στο νεοφώτιστο Πέλοπα Κιάτου προπονητής είναι ο Αναστάσιος Πέρρας ενώ έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός με τις πρώτες ανανεώσεις παικτών. Η νεοφώτιστη ομάδα της Κορινθίας θα προσπαθήσει να πετύχει το στόχο της παραμονής στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.

Πανηλειακός: Ο Νίκος Κουρμπανάς, που πριν τρία χρόνια είχε περάσει από την "Μαύρη Θύελλα", θα είναι φέτος στον πάγκο της ομάδας της Ηλείας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό κρατώντας αρκετούς παίκτες από την περσινή ομάδα. Φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα, αν και ακόμη δεν μιλά κανεις ανοικτά για τίτλο. Καλιακμάνης, Σούλης, Κολόκας και Νικολόπουλος είναι τα τέσσερα πρώτα αποκτήματα των «ερυθρόλευκων» που μπήκαν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και έχουν προανναγγείλει και άλλες μεταγραφές.

Αστέρας Αμαλιάδας: Με νέα διοίκηση και πρόεδρο τον Β. Αγγελή, και τον Αθ. Παπαγεωργίου (τον άνθρωπο που μαζί με τον Κώστα Ντάβαρη έφτασαν κοντά στην "Μαύρη Θύελλα" επί προεδρίας Ράλλη πριν δύο χρόνια) μεγάλο χρηματοδότη, ξεκινά ο Αστέρας Αμαλιάδας. Στον πάγκο θα βρίσκεται ο γνωστός παλαίμαχος παίκτης Πέτρος Μίχος. Έχουν γίνει ήδη ανανεώσεις και μεταγραφές. Ξεχωρίζουν η απόκτηση του έμπειρου Τάσου Κυριάκου και του Ματθαίου Μαρουκάκη (δύο ακριβές μεταγραφές) με την ομάδα της Αμαλιάδας να δείχνει ιδιαίτερα φιλόδοξη για το νέο πρωτάθλημα.

Βάρδα: Παραμένει στον πάγκο ο Ηλίας Φωτόπουλος ενώ η ομάδα της Βάρδας προχωρά ικανοποιητικά το σχεδιασμό κάνοντας αρκετές ανανεώσεις αλλά και επαναφέροντας στο ρόστερ της τον γνωστό μας από το πέρασμα του από την "Μαύρη Θύελλα" Κώστα Κωνσταντινίδη. Επιπλέον έχει αποκτήσει ακόμη τον Μελετίδη από την Αμαλιάδα και τους Χούσα, Δημητρίου από την Παναχαική ενώ χθες πήρε και τον Δημήτρη Μάζη που πέρυσι πέτυχε 15 γκολ στην Α' Αχαϊας.

Η πρώτη εικόνα λέει ότι η Βάρδα παραμένει μια καλά οργανωμένη ομάδα και θα είναι και φέτος ισχυρή.

ΑΕ Ερμιονίδας: Στην τεχνική ηγεσία παραμένει ο Θανάσης Στάικος. Στο ρόστερ πάντως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Έχουν αποχωρήσει ήδη αρκετοί παίκτες και παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι μεταγραφές για να συμπληρωθούν τα κενά. Στόχος η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα είναι σε θέση να κάνει μια πορεία ανάλογη με την περσινή, όταν πήρε την 4η θέση στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Παναργειακός: Προπονητής παραμένει ο Γιάννης Δουβίκας. Ο 31χρονος Μιλάν Σβόγιτς (είχε παίξει στην Ερμιονίδα) είναι το πρώτο απόκτημα των πράσινων που το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ. Χωρίς μεγάλα λόγια και υψηλούς στόχους ξεκινά η ομάδα του Αργους.

Ερμής Κιβερίου: Η οικογένεια Λυμπέρη θα έχει τα ηνία και φέτος στον περσινό πρωταθλητή της Α' τοπικής Αργολίδας Ερμή Κιβερίου ο οποίος θα συμμετέχει κανονικά στην Γ" εθνική με πρωταρχικό στόχο την παραμονή.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η διοικητική ενίσχυση με τον διακεκριμένο στρατιωτικό ιατρό Αθανάσιο Νταβέλο, επί σειρά ετών ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδας, να καταλαμβάνει τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου.

Η ομάδα δεν έχει ακόμη κάνει ιδιαίτερα πολλές κινήσεις όσον αφορά το σχεδιασμό, ενώ στον πάγκο συνεχίζει ο Γιώργος Διαμαντής.

Λεωνίδιο: Στο Λεωνίδιο προπονητής θα είναι και φέτος ο Γιάννης Νενεκούμης. Οι περσινοί πρωταθλητές Αρκαδίας έχουν κάνει κάποιες ανανεώσεις και πλέον αναμένονται οι μεταγραφικές κινήσεις. Πρόκειται επίσης για μια ομάδα που θα στοχεύσει σε παραμονή.

Παναρκαδικός: Λίγα πράγματα όσον αφορά το σχεδιασμό στον Παναρκαδικό, που πάντως τα τελευταία χρόνια έχει πάντα τον τρόπο να παρουσιάζει μια καλή ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ" εθνικής. Το βέβαιο είναι στον πάγκο παραμένει ο Γιώργος Αντωνόπουλος.

Χρήστος Σταθουλόπουλος και Σωτήρης Μέλλος αποχώρησαν τις προηγούμενες μέρες, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες αποχωρήσεις παικτών. Eίναι πολύ πιθανό να υπάρξει ενίσχυση από ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια.

Αχαϊκή: Στον πάγκο της ομάδας παραμένει ο Αλέξης Γαβριλόπουλος. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν τις ανανεώσεις με τον γκολκίπερ Θανάση Δρακόπουλο, και ακολούθησαν οι Σωτηρόπουλος, Αποστολόπουλος ενώ η επιστροφή του Μίλτου Μητρόπουλου αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση.

Διαγόρας Βραχνέικων: Η διοίκηση του περσινού πρωταθλητή Αχαΐας Διαγόρα Βραχνέικων εγκατέλειψε τη σκέψη για συμμετοχή της ομάδας στην Α' τοπική και έτσι θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, εκεί όπου λογικά θα βρεθεί αντίπαλος με την Καλαμάτα και τον Τσικλητήρα Πύλου.

Μάλιστα ανακοίνωσε άμεσα πως προπονητής θα είναι ο Χρήστος Τσίκας ενώ ως στόχος στο πρωτάθλημα τέθηκε η παραμονή. Η πρώτη μεταγραφή του Διαγόρα είναι ο Γιώργος Κυριαζόπουλος, ο έμπειρος αμυντικός που πέρυσι αγωνίστηκε στον Τσικλητήρα Πύλου. Παράλληλα, ανανέωσε και ο επίσης αμυντικός Ανδρέας Τρίγκας.

Αστέρας Βλαχιώτη: Παραμένει στον πάγκο ο Μίκι Τσίρκοβιτς ενώ οι Λάκωνες απέκτησαν τον γνωστό μας Δημήτρη Μικελάτο που ενισχύει την επιθετική γραμμή ενώ πήραν και τον φορ Τάσο Μαναρίτσα από τον Ηρακλή Ψαχνών. Στον Αστέρα, που δείχνει μια διάθεση να βάλει ψηλά τον πήχη, παραμένει και ο πρώην μέσος της Καλαμάτας Παναγιώτης Τσιμικλής αλλά και ο πρώην αμυντικός της "Μαύρης Θύελλας" Χάρης Μπριλάκης. 


Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΩΝ 16 ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Καλαμάτα: Νίκος Ζαλίκας

Τσικλητήρας Πύλου: -

 

ΗΛΕΙΑ

Πανηλειακός: Νίκος Κουρμπανάς

Αστέρας Αμαλιάδας: Πέτρος Μίχος

Βάρδα: Ηλίας Φωτόπουλος

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

Λεωνίδιο: Γιάννης Νενεκούμης

Παναρκαδικός: Γιώργος Αντωνόπουλος

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ερμιονίδα: Θανάσης Στάικος

Παναργειακός: Γιάννης Δουβίκας

Ερμής Κιβερίου: Γιώργος Διαμαντής

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πέλοπας Κιάτου: Αναστάσιος Πέρρας

Ζευγολατιό: Παντελής Κολλιάκος

Λουτράκι: Γιάννης Νούλας και Σωκράτης Πέτρου

 

ΛΑΚΩΝΙΑ

Αστέρας Βλαχιώτη: Μίκι Τσίρκοβιτς

 

ΑΧΑΪΑ

Αχαϊκή: Αλέξης Γαβριλόπουλος

Διαγόρας Βραχνέικων: Χρήστος Τσίκας

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ