Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 17:11

Οι... βιονικοί παίκτες της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον
Οι... βιονικοί παίκτες της Α' τοπικής

 

Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά συνολικά 17 ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε όλα τα ματς της Α' τοπικής που ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαϊου.

Κάτι που σημαίνει πως δεν έχασαν ούτε ένα ματς λόγω τραυματισμού ή λόγω τιμωρίας από αποβολή σε αγώνα.

Επτά ποδοσφαιριστές μάλιστα δεν έχασαν ούτε λεπτό συμμετοχής, δηλαδή δεν βγήκαν καμία φορά αλλαγή από τον προπονητή τους!

Ποιοι δεν έχασαν ούτε λεπτό συμμετοχής...

Οπως αναφέρει στο σημερινό της θέμα η "Ελευθερία" πρώτος και... καλύτερος ο τερματοφύλακας του Παμίσου Τάσος Τρακάκης, ο οποίος μέτρησε 30 90λεπτα κάτω από τα δοκάρια της νησιώτικης ομάδας.

Ο Πάμισος ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξε δύο φορές με τον Αστέρα Αρφαρών, προτού οι "κυανόλευκοι" αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

Ετσι οι παίκτες του είχαν τη δυνατότητα να "γράψουν" 30 συμμετοχές, δυνατότητα που δεν είχαν οι παίκτες των άλλων ομάδων μιας και αντιμετώπισαν μία φορά τον Αστέρα.

Ο Πάμισος είχε άλλους δύο παίκτες με το απόλυτο των συμμετοχών... Ο λόγος για τον μεσοαμυντικό Σωτήρη Δημητρακόπουλο που είχε 30 συμμετοχές (23 90λεπτα) και σημείωσε 4 γκολ.

Ο Δημήτρης Μπερερής είχε κι αυτός 30 συμμετοχές, παίζοντας 22 90λεπτα.

Ο Θέμης Καράμπελας του Πανθουριακού έπαιξε σε 29 αγώνες, χωρίς να χάσει ούτε λεπτό και σημείωσε 1 γκολ.

Στη συνέχεια βρίσκουμε τον νεαρό μέσο της Καλαμάτας Νίκο Νικολόπουλο που ήταν ο μοναδικός παίκτης της "Μαύρης Θύελλας" που έπαιξε και στα 29 90λεπτα, ενώ χρίστηκε και μία φορά σκόρερ.

Το απόλυτο των λεπτών συμμετοχής είχε και ο αμυντικός της Αβιας Γιώργος Βαβαρούτσος με 29 90λεπτα και 1 γκολ στο παλμαρέ του.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος ήταν ένας από τους 2-3 κορυφαίους παίκτες της Αναγέννησης Παραλίας και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς, μιας και είχε 29 90λεπτες συμμετοχές και παράλληλα πέτυχε 4 γκολ.

Ούτε λεπτό συμμετοχής δεν έχασε ο εμβληματικός αρχηγός της Εράνης, Σωτήρης Λυμπερόπουλος που κάθισε και στα 29 παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια.

Τελευταίος της άτυπης λίστας με τους παίκτες που δεν έχασαν ούτε λεπτό είναι ο μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού Καλαμάτας Δημήτρης Πολυμενέας με 29 90λεπτα και 3 γκολ στο ενεργητικό του.

Εν συνεχεία συναντάμε τον έμπειρο αμυντικό της Αβίας Θωμά Τζανετέα που είχε 29 συμμετοχές και βγήκε αλλαγή μόνο σε ένα παιχνίδι.

Ο Χρήστος Τρίψας της Αναγέννησης Παραλίας μέτρησε 29 συμμετοχές, παίζοντας 27 φορές όλο το 90λεπτο. Παράλληλα σημείωσε 14 γκολ.

Ο αρχηγός του Εθνικού Μελιγαλά Ηλίας Μουρούσιας αγωνίστηκε και στα 29 παιχνίδια της σεζόν και 24 συμμετοχές ήταν 90λεπτες. Ακόμη βρήκε 12 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Από τον Μιλτιάδη δύο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν και στα 29 παιχνίδια. Ο Γιώργος Βέλλης μέτρησε 24 90λεπτα και πέτυχε 7 γκολ, ενώ ο  Ντίνος Γαλάνης είχε 23 90λεπτα στο ενεργητικό του.

Ο δεύτερος παίκτης της πρωταθλήτριας Καλαμάτας που έπαιξε σε όλα τα ματς ήταν ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Ο 29χρονος μεσοαμυντικός είχε 29 συμμετοχές, από τις οποίες σε 22 αγώνες δεν βγήκε αλλαγή, ενώ σκόραρε μια φορά.

Ενας ακόμη παίκτης της Αβίας έπαιξε και στα 29 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κορμπή που είχε 14 90λεπτα και πέτυχε 3 γκολ.

Ο τελευταίος της... παρέας είναι ο μέσος του Α.Ο. Φαραί Στέλιος Σπανός με 29 συμμετοχές και 7 γκολ. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο 25χρονος άσος μόνο 8 φορές ολοκλήρωσε το 90λεπτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέντε ομάδες δεν είχαν κάποιο παίκτη που να έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος... Η Κυπαρισσία, ο Τέλλος Αγρας,

ο Απόλλωνας Καλαμάτας, η Ανδρούσα και το Διαβολίτσι.