Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 13:09

Τέσσερις οι αλλαγές ποδοσφαιριστών στα τοπικά και τη Γ’ εθνική!

Γράφτηκε από τον

 

Τη δυνατότητα να κάνουν τέσσερις αλλαγές ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του 90λεπτου θα έχουν πλέον οι προπονητές των τοπικών ομάδων, αλλά και αυτών της Γ’ εθνικής με βάσει το νέο ΚΑΠ που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα!

Πρόκειται σαφώς για μία σημαντική διαφοροποίηση στους αγώνες ποδοσφαίρου, αφού από τρεις αλλαγές που μπορούσαν να κάνουν οι ομάδες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πλέον θα έχουν μία παραπάνω, δηλαδή τέσσερις!

Αναλυτικά το άρθρο 16 παράγραφος 4(α) του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής: “Στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, επιτρέπεται, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τριών ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή στον αγώνα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του [41] αγώνα. Σε όλα τα λοιπά –ερασιτεχνικά- πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι τέσσερεις (4) αλλαγές σε κάθε αγώνα”.

Αυτές οι αλλαγές στον ΚΑΠ θα ισχύσουν φυσικά και στη Μεσσηνία, με την αρχή να γίνεται στους αγώνες κυπέλλου της ΕΠΣ Μεσσηνίας στα τέλη Αυγούστου.

Να σημειωθεί πως ο νέος ΚΑΠ είναι πλέον ενιαίος για επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όπως φαίνεται στο πιο πάνω άρθρο σε Σούπερ Λιγκ και Β’ εθνική οι αλλαγές παραμένουν τρεις.

Τι ισχύει για τους 14χρονους

Μία ακόμη αλλαγή στο νέο ΚΑΠ έχει να κάνει με τα όρια ηλικίας των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Πλέον ένας ποδοσφαιριστής με το που κλείσει τα 14 του χρόνια μπορεί την επομένη να χρησιμοποιηθεί σε αγώνα της ανδρικής ομάδας.

Μέχρι τώρα ίσχυε ότι έπρεπε να περιμένει να κλείσει το ημερολογιακό έτος (δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου) για να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Μέχρι την Δευτέρα οι δηλώσεις συμμετοχής

Πέρα από αυτά, να υπενθυμίσουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της ΕΠΣΜ λήγουν την Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 3 μ.μ.

Μέχρι χθες λίγα ήταν τα σωματεία που είχαν δηλώσει συμμετοχή στα γραφεία της ΕΠΣ Μεσσηνίας και πλέον έχουν μπροστά τους μόλις δύο ημέρες (σήμερα και την Δευτέρα) για να το κάνουν.

Η κλήρωση πρωταθλημάτων και κυπέλλου έχει οριστεί για την Δευτέρα 7 Αυγούστου.

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ