Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 10:18

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Mέχρι σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής σε πρωταθλήματα και κύπελλο

Γράφτηκε από τον

 

 

Τελευταία ημέρα σήμερα για τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΜ ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στο κύπελλο Μεσσηνίας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και στα πρωταθλήματα Α’, Α1, Β’ και Γ’ τοπικής.

 

Ολα τα σωματεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ της αγωνιστικής σεζόν 2017-2018 θα πρέπει να υποβάλλουν γραπτή δήλωση συμμετοχής έως σήμερα Δευτέρα στις 3 μ.μ., σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της διοργανώτριας σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ξεκινώντας από το κύπελλο, η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για τα σωματεία Α’ και Α1’ κατηγορίας και το παράβολο για τη συμμετοχή τους είναι 100 ευρώ. Για τα σωματεία Β’ και Γ’ κατηγορίας η συμμετοχή είναι προαιρετική και το παράβολο για όποιες ομάδες αποφασίσουν να πάρουν μέρος στους αγώνες είναι 70 ευρώ.

 

Τα πρωταθλήματα

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής έχουν συνολικά 69 ομάδες, στην Α' κατηγορία 16 ομάδες, στην Α1 14 ομάδες, στη Β' 28 ομάδες και στη Γ' 11 ομάδες.

 

Να σημειωθεί ότι τα σωματεία της Α' κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετέχουν με μία ομάδα, στα πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνει η ΕΠΣΜ (παιδικό ή προπαιδικό). Ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται  και υπεύθυνη δήλωση ότι θα συμμετάσχουν σε ένα τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα υποδομής και σε ποιο από τα δύο. Ομάδα που παρά τα παραπάνω δεν συμμετάσχει ή αποχωρήσει προ της λήξης των πρωταθλημάτων υποδομής αυτόματα διακόπτεται η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία (εφόσον δεν συμμετέχει σε άλλο πρωτάθλημα υποδομής).

Α’ τοπική

 

Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, των 16 ομάδων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες Αναγέννηση Παραλίας, Πανθουριακός, Πάμισος, Α.Ο. Φαραί, Κυπαρισσία, Εθνικός Μελιγαλά, Μιλτιάδης, Εράνη, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Απόλλων Καλαμάτας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Α.Σ. Ανδρούσας, Τέλλος Αγρας και οι τρεις που ανέβηκαν από την Α1, Σπερχογεία, Ομόνοια και Ασπρόχωμα.

 

Ακόμη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.

 

Το παράβολο για τη συμμετοχή των ομάδων της Α' κατηγορίας στο πρωτάθλημα είναι 150 ευρώ.

 

Α1 τοπική

 

Το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες

 

Στη Α1 τοπική, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Α.Ε. Αβίας, Αίας, Ηρακλής Καλαμάτας, Αστέρας Μικρομάνης, Δώριο, Ακρίτας Κορώνης, Απόλλων Πεταλιδίου, Χανδριναϊκός, Παπαφλέσσας Χώρας, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Μάνης, Α.Ε. Γαργαλιάνων, Μεθώνη, Α.Ο. Φυτειάς Καλαμάτας.

 

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερης κατηγορίας εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.

 

Το παράβολο για τη συμμετοχή των ομάδων της Α1 κατηγορίας στο πρωτάθλημα είναι 140 ευρώ.

 

Β’ τοπική

 

Το πρωτάθλημα της Β' τοπικής θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ομάδων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες Αστέρας Αρφαρών, Μεσσηνιακός, Νέος Αρις, Διαγόρας Κοπανακίου, Παπαφλέσσας Αμφειας, Καλό Νερό, Ατρόμητος Πλατύ, Κεραυνός Καλαμάτας, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Δόξα Καλαμάτας, Αστέρας Βαλύρας, Πανευαϊκός, ΑΕΚ Καλαμάτας, Θύελλα Χαρακοπιού, Πανιώνιος, ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα (Βλαχόπουλο), Στενωσιά, Α.Ε. Λογγάς, Α.Ο. Πατίστα, Α.Σ. Φυτειάς, Καλλιθέα, Πράσινα Πουλιά, Α.Σ. Δαναός, Θησέας, Παναθηναϊκός, ΑΠΣ Αρις Καλαμάτας, Νέδουσα Αλαγονίας, Βέργα.

 

Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές.

 

Το παράβολο για τη συμμετοχή των ομάδων της Β' κατηγορίας στο πρωτάθλημα είναι 130 ευρώ.

 

Γ’ τοπική

 

Το πρωτάθλημα της Γ' τοπικής θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες Θύελλα Μερόπης, Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Ερμής, Α.Ο. Λαιίκων, Θύελλα Παραλίας, Νέστωρ Πύλου, ΑΠΟΚ Καλαμάτας Ικαρος, Α.Ο. Χατζή, Α.Ε. Αιθαίας, Ατρόμητος Καλαμάτας, ΠΑΟΚ Καλαμάτας.

 

Ακόμη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σε αυτές καθώς και νέα σωματεία που θα δηλώσουν εμπρόθεσμα συμμετοχή.

 

Το παράβολο για τη συμμετοχή των ομάδων της Γ' κατηγορίας στο πρωτάθλημα είναι 80 ευρώ.

 

Οι κληρώσεις στις 7 Αυγούστου

 

Μια εβδομάδα μετά, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, σύμφωνα πάντα με τις προκηρύξεις θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις του κυπέλλου Μεσσηνίας ερασιτεχνών και των τοπικών πρωταθλημάτων.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά από δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.