Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 11:45

Τα τελευταία νέα των ομάδων της Α' τοπικής πριν τα σημερινά ματς

Γράφτηκε από τον

Μια εμβόλιμη αγωνιστική είχε ορίσει η ΕΠΣΜ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α' τοπικής και αυτή είναι σήμερα με 8 αναμετρήσεις να διεξάγονται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής (κοινή ώρα έναρξης στις 3 το μεσημέρι). Ακολουθούν τα τελευταία νέα των 16 ομάδων.

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Κόντρα μεταξύ φορμαρισμένων ομάδων

Δύο σερί νίκες μετρά η Σπερχογεία επί Μεθώνης και Αστέρα Αρφαρών και θέλει να τις κάνει τρεις στο σημερινό παιχνίδι με τον Τσικλητήρα Πύλου. Είναι ένα ματς στα μέτρα των "Ταύρων" που μπορεί να μην ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα, όμως το τελευταίο διάστημα έχουν βρει τον καλό τους εαυτό και δείχνουν ικανοί να φτάσουν ψηλά στη βαθμολογία. Η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή δεν θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού προσπαθώντας με καλή κυκλοφορία και ασφυκτικό πρέσινγκ να ελέγξει το χώρο του κέντρου. Σίγουρα όμως η αντίπαλη ομάδα θέλει προσοχή μιας και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες.
Προβλήματα με τραυματισμούς και τιμωρίες δεν υπάρχουν, όμως ενδέχεται να λείψει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Καράμπελας.
Από την άλλη ο Τσικλητήρας έχει φτάσει τους 10 βαθμούς έχοντας βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και καλείται να επιβεβαιώσει τη σταθερότητα του ως ομάδα παίρνοντας αποτέλεσμα στην έδρα της Σπερχογείας. Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη στο Πυλιώτο στρατόπεδο και υπάρχει αισιοδοξία για κάτι καλό, απέναντι βέβαια σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.
Ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Τσώνης και Μπιλάλι και υπάρχει πρόβλημα στα δεξιά της άμυνας. Ετσι θα αναγκαστεί να προβεί σε… αλχημείες, όμως με την Ομόνοια που δεξί μπακ έπαιξε ο Διακουμής!

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Θέλει το "διπλό" για να μείνει
στο κυνήγι της Κυπαρισσίας

Μετά την ήττα από την Πύλο ξεκινά ένα πρόγραμμα… γολγοθάς για την Ομόνοια με πρώτο σταθμό το παιχνίδι με τον Εθνικό Μελιγαλά.
Η αποστολή της καλαματιανής ομάδας είναι σίγουρα πολύ δύσκολη απέναντι σε μια ομάδα που είναι αήττητη και άπαντες έχουν καταλάβει πως θα πρέπει να βγάλουν τον καλό τους εαυτό αν θέλουν να έχουν βαθμολογικό όφελος από αυτό το παιχνίδι.
Η Ομόνοια μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και έχει ανάγκη τους βαθμούς, ειδικά από τη στιγμή που παίζει στην έδρα της.
Το ευχάριστο μάλιστα είναι πως ο Σωτήρης Μπουραντώνης θα έχει σαφώς περισσότερες επιλογές για τη συγκρότηση της 11αδας, αφού επιστρέφουν οι Μπουραντώνης, Γεωργίκος, Κορομηλάς, Κολόζης και Ντόκος. Μοναδική απουσία θα είναι ο τραυματίας Σκόκος.
Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλά πηγαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στην Καλαμάτα με σκοπό να πάρει μία ακόμη νίκη και να παραμείνει στο κυνήγι της Κυπαρισσίας. Οι "κυανόλευκοι" βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και θέλουν να το πιστοποιήσουν αυτό και απέναντι στην Ομόνοια. Βέβαια ο αγώνας χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση για 90 λεπτά κάτι που έχει επισημάνει ο Αντώνης Μαυρέας στους παίκτες του. Δίχως αμφιβολία πάντως οι Μελιγαλαίοι θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο.
Εκτός πλάνων παραμένει ο τραυματίας Βασιλόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κουτίβα. Επανέρχεται όμως ο Δικαίος και ο Ντούζια που εξέτισε την ποινή του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αναγκαίοι οι βαθμοί
και για τους δύο

Ενας βαθμός ήταν ο απολογισμός του Αστέρα Αρφαρών από τα δύο εκτός έδρας ματς με Ομόνοια και Σπερχογεία. Οι "κυανόλευκοι" παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία με 5 βαθμούς και ο σημερινός αγώνας με τον Απόλλωνα Καλαμάτας είναι από αυτούς που πρέπει να κερδίσουν αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.
Αλλωστε παίζουν με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και που μετρά δύο εκτός έδρας ήττες. Το άσχημο είναι ότι υπάρχουν προβλήματα με απουσίες και μάλιστα σημαντικά για τον τεχνικό Τάκη Βούτσα. Συγκεκριμένα δεν θα παίξει ο Τσιλίκος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και οι τραυματίες Γιαννακόπουλος και Ματθαίος.
Τουλάχιστον γυρίζει από τιμωρία ο Κ. Φέστας, ενώ πιο έτοιμος θα είναι ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Απόλλωνα η συγκομιδή των 6 βαθμών μετά από ισάριθμες αγωνιστικές δεν είναι καλή, με το σκεπτικό ότι το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα βατό με 4 εντός έδρας παιχνίδια. Ως εκ τούτου η ιστορική ομάδα θα πρέπει να ψάξει βαθμούς εκτός έδρας και ο σημερινός αγώνας με τον Αστέρα προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα και θα επιδιώξει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τα Αρφαρά.
Στα αγωνιστικά ο Χριστόπουλος υπολογίζεται μιας και εξέτισε την ποινή του, ενώ δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία οι τραυματισμοί των Δ. Πολυμενέα και Τσορώνη.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΕΡΑΝΗ
Ντέρμπι για τους
βαθμούς και το γόητρο

Με οδηγό την πολύ καλή εμφάνιση στο Μελιγαλά θα παραταχθεί ο Τέλλος Αγρας στο σημερινό Τριφυλιακό ντέρμπι με την Εράνη.
Ενας αγώνας που πέρα από το βαθμολογικό όφελος, μετρά πολύ και το γόητρο και αυτό το γνωρίζουν καλά οι παίκτες του Αγρα.
Στόχος στη σημερινή αναμέτρηση είναι η νίκη για να βελτιωθεί η θέση της ομάδας στη βαθμολογία και να τονωθεί η ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Στην προσπάθεια τους αυτή οι παίκτες του Γιώργου Μηλίτση είναι δεδομένο πως θα έχουν σύμμαχο και τον φίλαθλο κόσμο των Γαργαλιάνων που ετοιμάζεται να δώσει βροντερό "παρών".
Ο Αγρας αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές και χρειάζεται τους βαθμούς μιας και το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο Γεωργόπουλος που έχει κάκωση στον αγκώνα και δεν είναι σίγουρο αν θα αγωνιστεί.
Στον αντίποδα η Εράνη προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με το Διαβολίτσι και θέλει με ένα "διπλό" να καλύψει αυτή την απώλεια και να επανέλθει πανηγυρικά στο δρόμο των επιτυχιών.
Οι "πράσινοι" γνωρίζουν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο σε μια δύσκολη έδρα και σε έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες. Από την άλλη όμως ξέρουν και τι σημαίνει για τον κόσμο τους μια νίκη στους Γαργαλιάνους και θα τα δώσουν όλα για να την πετύχουν.
Ανασταλτικός παράγοντας πάντως θα είναι οι απουσίες για το συγκρότημα του Δημήτρη Παναγιώτου. Συγκεκριμένα την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των τραυματιών Μπεγλεκτσή, Κιούτακ και Μοροσάνου, ενώ θα λείψει για ένα ακόμη ματς ο Αντωνόπουλος.
Μόνη… παρηγοριά ότι επιστρέφει από τιμωρία ο Γιάννης.

ΜΕΘΩΝΗ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο
σερί σε μία "καυτή" έδρα

Η Μεθώνη πήρε τα πάνω της με την ισοπαλία που απέσπασε στον Κορδία από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας και έχει άμεση ανάγκη για αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι με την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Στις τάξεις της Μεθώνης ξέρουν τις δυσκολίες του αγώνα και πως η αντίπαλη ομάδα μετρά μόνο νίκες μέχρι τώρα, όμως αυτό δεν τους φοβίσει και πιστεύουν πως  με τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου τους μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Αυτό θα συμβεί βέβαια μόνο αν η εμφάνιση τους πιάσει υψηλά στάνταρ. Ο προπονητής Παναγιώτης Βλαχόγιαννης δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και υπολογίζει και στον Κόσοβα που αν και ανέτοιμος θα βρίσκεται για δεύτερο σερί παιχνίδι στον πάγκο.
Από την άλλη η Κυπαρισσία ίδρωσε να φτάσει στη νίκη στο εντός έδρας ματς με την Ανδρούσα και αυτό πρέπει να τις γίνει μάθημα εν όψει του σημερινού παιχνιδιού στη Μεθώνη. Η Τριφυλιακή ομάδα στοχεύει αποκλειστικά στο "διπλό" για να συνεχίσει να οδηγεί με διαφορά την κούρσα, περιμένοντας παράλληλα και νέο στραβοπάτημα των αντιπάλων της. Στον ΑΟΚ ξέρουν πως η εξέλιξη στη σημερινή αναμέτρηση εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς και θα προσπαθήσουν να παίξουν καλά για να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στο… σακούλι τους.
Μοναδική απουσία για τον Παναγιώτη Παναγόπουλο είναι ο Ντάβι.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αναζητούν το τρίποντο από την πρεμιέρα!

Η ισοπαλία στα Φιλιατρά από την Εράνη πέρα από το σπουδαίο βαθμό, τόνωσε και την αυτοπεποίθηση του Διαβολιτσίου που μετρούσε τέσσερις σερί ήττες. Ο ΑΟΔ πάντως είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και στην έδρα του δεν έχει περιθώριο για νέες απώλειες, άσχετα αν έχει απέναντι του μια από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας. Ο Σωτήρης Δημάκης ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με το πάθος και τη δύναμη που έπαιξαν στα Φιλιατρά και αν συμβεί αυτό έχουν πολλές πιθανότητες να φτάσουν στη νίκη που την αγνοούν από την πρεμιέρα και το 4-1 επί της Ανδρούσας!
Οι απουσίες πάντως αυξήθηκαν αφού στις δεδομένες των Ζαμπάρα, Αθανασόπουλου και Ζάκκα προστέθηκε και ο Γεωργαντάς.
Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Ολυμπιακό Καλαμάτας που έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα με τα Αρφαρά, όμως στο τελευταίο ματς με τον Πάμισο έπαιξε καλά και η ισοπαλία θεωρείται θετικό αποτέλεσμα. Η Καλαματιανή ομάδα θα κοιτάξει να βελτιώσει τις επιδόσεις της στο σκοράρισμα που είναι… τραγικές (2 γκολ σε 6 ματς) και να φύγει με μία μεγάλη νίκη από το Διαβολίτσι.
Αυτό που θέλει η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη είναι να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια.
Οι απουσίες πάντως δεν λένε να αφήσουν τους "ερυθρόλευκους" με τους Τσούλο, Παπαβασιλόπουλο και Μπάλα να είναι εκτός. Το καλό είναι πως επανέρχεται ο Αλεξανδρόπουλος, ο Ξυδιάς θα βρίσκεται στον πάγκο, ενώ ο Τζίφας το πιθανότερο είναι να… σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί παρά τον τραυματισμό του.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα

Η Ανδρούσα μπορεί να έχασε στο τέλος στην Κυπαρισσία όμως έδειξε ότι μπορεί να κοιτάζει στα μάτια κάθε ομάδα και ειδικά στην έδρα της είναι πολύ δυνατή με "2 στις 2" νίκες. Οι νεοφώτιστοι φιλοξενούν σήμερα το Φαραί με στόχο να επιστρέψουν στις επιτυχίες και με τους τρεις βαθμούς να ξεφύγουν κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Βέβαια η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι αφού η καλαματιανή ομάδα δείχνει σταθερότητα στην απόδοση της και δύσκολα χάνει, όμως με τον κόσμο στο πλευρό τους μπορούν να τα καταφέρουν. Οι Φαράντος και Μαραγκούλιας δεν υπολογίζονται για ένα ακόμη ματς από τον Κώστα Καλογερόπουλο και το άσχημο είναι πως δεν θα παίξει ούτε ο Κάλας που χτύπησε στην Κυπαρισσία. Το κενό του στην επίθεση θα καλύψει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Φάνης Βλαχόπουλος που εξέτισε την ποινή του.
Από την άλλη το Φαραί τα πάει μια χαρά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτή την καλή πορεία με ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ανδρούσα. Είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα των "πορτοκαλί" που πηγαίνουν με καλή ψυχολογία, ένεκα της… αγχωτικής νίκης επί του Δωρίου το περασμένο Σάββατο. Η ομάδα του Βασίλη Μπλέτσα θα στηριχθεί στην εξαιρετική αμυντική γραμμή που διαθέτει και να προσπαθήσει αν χτυπήσει στην κόντρα.
Ο ίδιος ο Μπλέτσας ενδέχεται να αγωνιστεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, ενώ πιθανότατα θα προφυλαχθεί ο Ζωγόπουλος.

ΔΩΡΙΟ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Ψάχνει διπλό… εξιλέωσης
σε μια δύσκολη έδρα

Στο Δώριο κρατούν την εμφάνιση στο άτυχο με το Φαραί και θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα σήμερα στον Πάμισο. Ο Δωριέας έχει κερδίσει στο γήπεδο του δύο ισχυρές ομάδες, όπως η Εράνη και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, και το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και με τον Πάμισο. Αλλωστε έχει ανάγκη τους βαθμούς γιατί βρίσκεται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως βγάλει μέχρι τώρα ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα. Ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι το ματς απέναντι στον… πληγωμένο Πάμισο και αυτό το έχει μεταδώσει στους παίκτες του.
Στα αγωνιστικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γ. Γκότση, ενώ δεν υπολογίζονται για ένα ακόμη ματς οι Λούγκα και Γκρίτζαλης.
Ο Πάμισος από την άλλη μπορεί να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, όμως οι τρεις διαδοχικές ισοπαλίες του έχουν στοιχίσει έξι βαθμούς και υστερεί έναντι της Κυπαρισσίας και του Εθνικού Μελιγαλά. Ετσι δεν έχει περιθώρια για την παραμικρή απώλεια βαθμών στο νέο εκτός έδρας ματς με το Δώριο. Οι νησιώτες έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της αναμέτρησης και θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο, προκειμένου να διατηρηθούν σε τροχιά τίτλου.
Φυσικά θα πρέπει να βελτιωθούν στο επιθετικό κομμάτι αν θέλουν να μην χάσουν κι άλλους βαθμούς από τον πάντα επικίνδυνο Δωριέα.
Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος πονοκεφαλιάζει μιας και θα παρατάξει την ομάδα του με απουσίες. Ο Κωτσάκης είναι τιμωρημένος, ο Γ. Τρίψας χτύπησε και πάλι στο ματς με τον Ολυμπιακό και δύσκολα θα αγωνιστεί, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Ζάρκου και Αλεβίζου. Οι δύο έμπειροι παίκτες τραυματίστηκαν στο τελευταίο ματς, όμως το πιο πιθανό είναι να σφίξουν τα δόντια και να παίξουν κανονικά.

Η βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    16-5    18
2. Εθνικός Μελιγαλά    12-4    14
3. Πάμισος    13-5    12
4. Α.Ο. Φαραί    7-3    11
5. Τσικλητήρας Πύλου    8-9    10
6. Εράνη    6-4    9
7. Σπερχογεία    8-7    8
8. Τέλλος Αγρας    6-9    7
-. Ανδρούσα    10-12    7
10. Απόλλωνας Καλαμάτας    3-7    6
-. Δώριο    4-8    6
12. Ολυμπιακός Καλαμάτας    2-6    5
-. Αστέρας Αρφαρών    5-7    5
-. Ομόνοια    8-10    5
15. Μεθώνη    3-11    4
-. Διαβολίτσι    6-10    4