Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 10:33

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλικό ξεμούδιασμα 4-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλικό ξεμούδιασμα 4-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Καλαμάτα αντιμετωπίζοντας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού “Σταύρος Παπαδόπουλος”, τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Το φιλικό ήταν περισσότερο για ξεμούδιασμα των παικτών από της καθημερινές προπονήσεις που πραγματοποίησε η Καλαμάτα την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας της. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής Νίκος Ζαλίκας, μιλώντας στα ΜΜΕ μετά το τέλος του αγώνα.

Με την Καλαμάτα, εκτός από τα νέα αποκτήματα Φελίπε Αλεξάντερ Γκόμεζ, Ορέστης Νικολόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, χρησιμοποιήθηκαν και δύο υπό δομική παίκτες, οι Σταύρος Παπαδόπουλος και Τάσος Μπουγιούκος. Ο Παπαδόπουλος είναι 19 ετών, αγωνίζεται ως μπακ-χαφ και τη χρονιά που πέρασε έπαιξε στην ομάδα Α.Ο. Καραβά Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά.

Ο Μπουγιούκος είναι 21 ετών, αγωνίζεται ως στόπερ και τη σεζόν που πέρασε έπαιξε στον Α.Σ. Σουρμένων, ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Αθηνών.

Σε ότι αφορά το φιλικό, η Καλαμάτα πήρε τη νίκγη με 4-0 με τέρματα που σημειώθηκαν στο α’ 40λεπτο, ενώ είχε και δύο δοκάρια, ένα σε κάθε ημίχρονο. Οι βοηθοί του κ. Ζαλίκα, Ελβιο Μάνα (α’ μέρος) και Γιώργος Κατσούλης (β’ μέρος) έκαναν χρέη διαιτητή στο παιχνίδι που διήρκεσε 80 λεπτά.

Φάσεις – γκολ

Στο 6’ ο Στ. Τσουλάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας και γυρίζοντας προς την εστία έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 7’ ο Βασιλόπουλος έκανε το σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σε κόρνερ. Στο 10’ ο Γκελγκέργια έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει με τα χέρια ο Γκόμες. Στο 21' ο Κουντάνης "έκλεψε" την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή από αμυντικό και αμέσως έκανε την μπροστινή πάσα για τον Στ. Τσουλάκο, αυτός έφτασε έξω από την περιοχή και με σουτ στη δεξιά γωνία του Μπαχράμη, πέτυχε το 1-0. Στο 23' κόρνερ του Κουντάνη στο πίσω δοκάρι ο Στ. Τσουλάκος έκανε την καρφωτή κεφαλιά για να αποκρούσει σωτήρια με τα χέρια σε κόρνερ ο Μπαχράμης. Στο 25' ο Στ. Τσουλάκος έκανε την παράλληλη πάσα για τον Βασιλόπουλο, αυτός έφτασε στην περιοχή και σούταρε στέλνοντας την μπάλα στη ρίζα σχεδόν του κάθετου δοκαριού. Στο 27' φάουλ του Στ. Τσουλάκου στη μικρή περιοχή ο Μπουγιούκος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ενα λεπτό μετά ο Βασιλόπυλος μπήκε περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και με κοντινό σουτ έκανε το 3-0. Στο 35' ο Ν. Νικολόπουλος πάσαρε στον Καλογερόπουλο και αυτός αμέσως για τον Βασιλόπουλο, ο οποίος από κοντά με πλασέ σημείωσε το 4-0. Στο 53’ διαγώνια πάσα Μπαστακού σε Στ. Τσουλάκο, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68’ ο Καλογερόπουλος έπαιξε το 1-2 με τον Σαραντόπουλο και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Στο 70’ δυνατό σουτ του Γεωργιόπουλου απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια ο Τσιγάρος.

Στο α’ ημίχρονο η Καλαμάτα αγωνίστηκε με τους Γκόμες (29' Κυριακόπουλος), Παπαδόπουλο, Λιόλιο, Ορ. Νικολόπουλο, Μπουγιούκο, Ζαχαρόπουλο, Ν. Νικολόπουλο, Καλογερόπουλο, Κουντάνη, Στ. Τσουλάκο, Βασιλόπουλο.

Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι Κυριακόπουλος (Μπεσσής), Καντούτσης, Μερκούρης, Γεωργιόπουλος, Μπαστακός, Χελάς, Κουκούτσης, Σταματελόπουλος, Σαραντόπουλος.

Δεν αγωνίστηκαν οι Μουστάκας και Δημητρίου που ήταν τραυματίες.

Στο α’ ημίχρονο ο Απόλλωνας αγωνίστηκε με τους Αντωνόπουλο (17' Μπαχράμης), Παπαδέα, Μανωλόπουλο, Παυλάκο, Περιβολάρη, Στραβάκο, Αντεμάι, Γκελγκέργια, Δ. Τσουλάκο, Αλεξόπουλο, Πανταζή.

Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι Μπαχράμης (50’ Τσιγάρος), Παπαδέας, Παυλάκος, Τρικουράκης, Καραχάλιος, Λαγωνικάκος, Δ. Τσουλάκος, Παπαβασιλόπουλος, Διονυσόπουλος, Γκελγκέργια, Αλεξόπουλος. Επαιξαν ακόμη οι Κουλουμπός, Ζαφείρης.

Δηλώσεις προπονητών

Νίκος Ζαλίκας (Π.Σ. Καλαμάτα): “Είμαστε στην αρχή του δρόμου, το φιλικό ήταν για να ξεμουδιάσουν οι παίκτες από τις προπονήσεις. Ηταν ένα φιλικό που δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Χρειάζεται πολύ δουλειά και υπομονή. Αρχίσαμε την προετοιμασία τη Δευτέρα και ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει τη στελέχωση του ρόστερ”.

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (Απόλλων): “Αυτά τα παιχνίδια είναι χρήσιμα για εμάς γιατί βοηθούν ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα για το που βρισκόμαστε. Να δούμε τις αδυναμίες, τα λάθη, ακόμη και θετικά στοιχεία. Ετσι στη συνέχεια της προετοιμασίας θα φροντίσουμε ώστε να διορθώσουμε τα αρνητικά”.