Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 21:29

ΕΠΣΜ - ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Με ντέρμπι ξεκινά η Α’ τοπική

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣΜ - ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Με ντέρμπι ξεκινά η Α’ τοπική

 

Οι κληρώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου της ΕΠΣΜ πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου στην Καλαμάτα και οι ομάδες μετρούν πλέον αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων τους.

Η αρχή θα γίνει στις 2-3 Σεπτεμβρίου με τους διπλούς αγώνες της α’ φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Εκεί όπου συμμετέχουν οι 16 ομάδες της Α’ τοπικής, οι 14 της Α1 τοπικής (για τους οποίους ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή) και μόλις δύο ομάδες της Β’ τοπικής, το Καλό Νερό και ο Διαγόρας Κοπανακίου. Θυμίζουμε πως για Β’ και Γ’ τοπική η συμμετοχή στο Κύπελλο ήταν προαιρετική.

Οσον αφορά την Α’ τοπική, η πρεμιέρα περιλαμβάνει ντέρμπι καθώς δύο φιλόδοξοι πρωταθλητές, ο Πανθουριακός και ο Πάμισος θα βρεθούν αντιμέτωποι στην έδρα του πρώτου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση Κυπαρισσία – Εθνικός Μελιγαλά ενώ οι δύο πρώτες ομάδες της περσινής Α1 τοπικής, η Σπερχογεία και η Ομόνοια θα επιστρέψουν στην Α’ τοπική παίζοντας μεταξύ τους ντέρμπι νεοφώτιστων.

Στην Α1 τοπική η πρεμιέρα περιλαμβάνει το ματς των ιστορικών ομάδων του Πεταλιδίου και της Μεθώνης ενώ μεταξύ τους θα παίξουν οι νεοφώτιστες ΑΕ Μάνης και ΑΕ Γαργαλιάνων.

Η Β’ τοπική θα γίνει με 26 αντί για 28 ομάδες, καθώς δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Θησέας και η Βέργα, από τη Γ’ τοπική 9 ομάδες αντί για 11, γιατί δεν δήλωσαν συμμετοχή η Α.Ε. Αιθαίας και ο Ατρόμητος Καλαμάτας.

Πριν την κλήρωση ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης αναφέρθηκε σε κάποιες σημαντικές αλλαγές που θα υπάρχουν φέτος και επισήμανε στους παράγοντες τι πρέπει να προσέξουν.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως από φέτος αν η πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ τοπικής δεν επιθυμεί να ανέβει στη Γ’ εθνική, το εισιτήριο έχει δικαίωμα να πάρει αρχικά η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας και -αν δεν επιθυμεί ούτε αυτή – μπορεί να πάρει την θέση και η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας.

Αν δεν θέλει ούτε η τρίτη ομάδα να ανέβει, τότε χάνεται η θέση ανόδου.

Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός ότι από φέτος οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν 4 αλλαγές σε κάθε παιχνίδι. Σημείωσε πως στα αποδυτήρια των διαιτητών μπορεί να μπαίνει μόνο ο αρχηγός της ομάδας (αν θέλει να κάνει ένσταση) και όχι παράγοντας ομάδας. Επιπλεόν, τόνισε πως οι διαιτητές πρέπει να παίρνουν υποχρεωτικά την αποζημίωση για το ματς πριν την έναρξη του αγώνα. Σημείωσε επίσης πως αν υπάρξει παράγοντας που είναι μέλος σε διοίκηση δύο σωματείων και γίνει ένσταση η ομάδα πλέον θα χάνει το παιχνίδι. Τέλος, τόνισε πως από φέτος οι δήμοι θα δίνουν τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων.