Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 19:41

Καλαντζής: "Με στηρίζουν Μαρινάκης - Αλαφούζος, αλλά δεν με καθοδηγούν"

Γράφτηκε από τον
Καλαντζής: "Με στηρίζουν Μαρινάκης - Αλαφούζος, αλλά δεν με καθοδηγούν"

Μετά την επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις εκλογές της ΕΠΟ, ο Γιώργος Καλαντζής, μίλησε για την απόφασή του, την κόντρα με τον Βαγγέλη Γραμμένο και την στήριξη από Μαρινάκη και Αλαφούζο.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ ανακοίνωσε ο Γιώργος Καλαντζής. Ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. και άλλοτε υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM 89,4", μίλησε για την απόφασή του να κατέβει απέναντι στον Βαγγέλη Γραμμένο, είπε ότι τον στηρίζουν, αλλά δεν τον καθοδηγούν οι Μαρινάκης και Αλαφούζος, ενώ παραδέχτηκε πως ο αντίπαλός του είναι μπροστά στην... κούρσα της μάχης την 18η Αυγούστου.

"Εμφανίσαμε 10 Ενώσεις στην κατάθεση υποψηφιότητας, για το «10 το καλό», όπως λέμε και εάν ισχύει ότι ο κ. Γραμμένος κατέθεσε υποψηφιότητα με 34 υπογραφές, γιατί δεν το γνωρίζω αυτό, τότε ισχύει ότι προηγείται στο ημίχρονο. Σε ένα παιχνίδι όμως, όπως και σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει δεύτερο ημίχρονο, παράταση, ίσως και πέναλτι.

Θα δούμε στο φινάλε, πόσες από τις Ενώσεις που λένε ότι τον στηρίζουν, θα τον ψηφίσουν κιόλας. Ξέρουν όλοι, πως σε αρκετές εκλογικές διαδικασίες, φαίνεται ότι κερδίζεις, αλλά πας να μετρήσεις τα ψηφοδέλτια και έχεις χάσει. Έτσι δεν έχασε η Νέα Δημοκρατία από τον Σημίτη; Είχε βγει και παραδέχθηκε την ήττα του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και τελικά έχασε η ΝΔ. Τέτοια μπορεί να ξαναγίνουν", ανέφερε αρχικά και συνέχισε για την στήριξη από Μαρινάκη και Αλαφούζο:

"Μπορεί να με στηρίζουν ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος, αλλά δεν με καθοδηγούν, αν και η ανακοίνωση στήριξης πρέπει να γίνει και επίσημα για να είναι σίγουρη. Στον ΣΚΑΪ βγήκα προχτές και έγινε θέμα, αλλά βγαίνω συχνά στα κανάλια και απορώ γιατί σχολιάσθηκε. Στο τέλος με ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για τις εκλογές της ΕΠΟ και απάντησα. Εγώ φταίω;".

Εν συνεχεία, παραδέχτηκε το προβάδισμα του αντιπάλου του: "Η συντριβή δεν είναι λέξη που μου αρέσει, ούτε την χρησιμοποιώ, συνιστώ και στους αντιπάλους να μην τη χρησιμοποιούν όταν μιλάνε για μένα, γιατί ακόμη δεν άρχισε η γενική συνέλευση. Θα τηλεφωνήσω στον κ. Γραμμένο, για να του ευχηθώ καλό αγώνα και ήρεμο να έχουμε, γιατί σίγουρα θα βρίσκεται στην προεδρία της ΕΠΟ ένας Μακεδόνας. Πήγα και το είπα και στην Ένωση Καβάλας, για να το καταλάβουν ότι θα αλλάξουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πήγα σε 37 Νομούς και μίλησα σχεδόν με όλους τους προέδρους Ενώσεων, άρα αυτό που επικρατεί ότι έχασα πριν γίνουν οι εκλογές, δεν το βρήκα μπροστά μου. Μην ξεχνάτε ότι είμαι φαρμακοποιός και τις συνταγές των ασθενών, τις… κρατάω στο συρτάρι. Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει στήριξη προς τον κ. Γραμμένο, αλλά δεν ξέρω εάν τον ψηφίσουν στην κάλπη και επειδή γι αυτό που συμβαίνει με το «καπέλωμα» της ΕΠΟ από τη FIFA, έχουν ευθύνες και όσοι ασχολήθηκαν με την Ομοσπονδία, ακόμη και η Πολιτεία, όταν εκλεγώ, θα επιδιώξω να μιλήσω με τον Φρεντερίκα Μοντερίνι, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να ζητήσω να φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο η επιστασία της FIFA".\

Πηγή: www.sport24.gr