Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 13:27

Αρχισε το τρέξιμο και οι... μεταγραφές στον Τσικλητήρα

Γράφτηκε από τον

 

Η έναρξη της προετοιμασίας συνδυάστηκε τελικά και με την έναρξη της μεταγραφικής ενίσχυσης στην Πύλο.

Στην πρώτη της ομάδας που έγινε χθες το απόγευμα βρέθηκαν τα τρία πρώτα αποκτήματα της Μεσσηνιακής ομάδας με τους δύο να είναι γνωστοί στους Μεσσήνιους φιλάθλους.

Ο λόγος για δύο Αφρικανούς ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί στην Ευρώπη, τον Μπόρις Οντσβόνγκ και τον Ντία Αλιού που αποκτήθηκαν από την ομάδα της Πύλου και μάλιστα συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση.

Και οι δύο είχαν αγωνιστεί στην "Μαύρη Θύελλα" τη σεζόν 2013-14 όταν είχε ξεκινήσει στον πάγκο ο νυν προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης. Ομως ο Αλίού αποχώρησε λίγο μετά το διαζύγιο της Καλαμάτας με τον Μεσσήνιο τεχνικό, ενώ και ο Οντσβόνγκ έφυγε από την Καλαμάτα τον Ιανουάριο του 2014. Στο διάστημα που είχαν μείνει τότε στην Καλαμάτα, ο Οντσβόνγκ είχε 14 συμμετοχές και 4 γκολ με εξαιρετική παρουσία και ο Αλιού 4 συμμετοχές και 1 γκολ.

Οντσβονγκ, Αλιού και Μπασινάς

Πρόκειται πάντως για δύο παίκτες που σαφώς ανεβάζουν επίπεδο τον Τσικλητήρα Πύλου και είναι ένα δυνατό -αν και καθυστερημένο- ξεκίνημα στις μεταγραφές.

Ο Οντσβόνγκ είναι 27 χρονών Νιγηριανός επιθετικός που έχει Ιταλικό διαβατήριο. Ο ύψους 1,91 φορ πέρυσι ήταν στον Αστέρα Αμαλιάδας και ακόμη έχει φορέσει τη φανέλα της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Ο Αλιού είναι Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι, 27 χρονών μεσοαμυντικός και πέρυσι αγωνίστηκε σε ομάδα της Φινλανδίας.

Το τρίτο απόκτημα του Τσικλητήρα, που επίσης βρέθηκε χθες στο γήπεδο της Πύλου και συμμετείχε στην πρώτη της ομάδας, είναι ο γκολκίπερ Κώστας Μπασινάς που αγωνιζόταν σε ομάδα της Εύβοιας. Τρεις ακόμη μη Μεσσήνιοι παίκτες βρέθηκαν χθες στην Πύλο αλλά είναι υπό δοκιμή, οι Γιάννης Δήμας (έπαιζε σε ομάδα της Κέρκυρας), ο Κωστόπουλος από την Αθήνα και ο Χρονόπουλος. Την μόλις 14άδα των παικτών που συμμετείχαν στη χθεσινή προπόνηση συμπλήρωναν οι Σβίγγος, Πύλιος, Γεωργιόπουλος, Τσάτσος, Μάραντος, Κουρεμπανάς, Μεμουσάι και Μεμά ενώ υπήρχαν 2-3 (δικαιολογημένοι) απόντες.

Ανανέωσε ο Τσάτσος, ακολουθεί ο Μπίζος

Πολύ σημαντική για τον Τσικλητήρα είναι η ανανέωση της παραμονής του Σωτήρη Τσάτσου, καθώς ο πολύπειρος μέσος συμφώνησε να φορέσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη φανέλα του Τσικλητήρα και χθες έδωσε το παρών στην πρώτη της ομάδας. Το ίδιο φαίνεται πως θα συμβεί και με τον Αγγελο Μπίζο, η παραμονή του οποίου πλέον είναι πολύ πιθανή.

Νέες κινήσεις σήμερα

Σήμερα αναμένονται νέες μεταγραφές στον Τσικλητήρα, ο οποίος άλλωστε έχει καθυστερήσει το σχεδιασμό και πρέπει να τρέξει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Οι άνθρωποι της ομάδας μάλιστα έκαναν λόγο για τρία νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν από σήμερα στην προετοιμασία ενώ το βάρος τις επόμενες μέρες θα πέσει στην απόκτηση ενός πολύ καλού αμυντικού μέσου με τον οποίο υπάρχουν προχωρημένες επαφές.

Οσον αφορά την προετοιμασία, θα συνεχιστεί με μονές προπονήσεις μέχρι να γίνουν οι καθιερωμένες εργομετρικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διπλές προπονήσεις.


Κακαλέτρης: “Να καλύψουμε το χαμένο έδαφος”

Ο τεχνικός του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης τόνισε πως η ομάδα ξεκινά καθυστερημένα, εξέφρασε όμως την πίστη ότι θα γίνει η ανάλογη προσπάθεια από όλους για να ετοιμαστεί έγκαιρα. “Η ομάδα ξεκινά καθυστερημένα τη λειτουργία και το σχεδιασμό. Φυσικά δεν είμαστε έτοιμοι, έχουμε κενά και ελλείψεις. Κάθε μέρα θα μεγαλώνει το ρόστερ που σήμερα είναι μικρό. Θέλουμε στην Πύλο παιδιά με φλόγα για διάκριση μέσω της οποίας θα βοηθήσουν τον Τσικλητήρα να πετύχει το στόχο της παραμονής σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ’ εθνικής. Θα μιλήσουμε ξεκάθαρα για το στόχο και τις δυνατότητες μας αφού πρώτα ολοκληρωθεί το ρόστερ. Τώρα τρέχουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος”.

Καραλής: “Θα γεμίσει το ρόστερ”

Ο πρόεδρος του Τσικλητήρα Τάσος Καραλής σημείωσε πως τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι μεταγραφικές κινήσεις και θα γεμίσει γρήγορα το ρόστερ. “Μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Αισιοδοξούμε ότι η ομάδα θα ετοιμαστεί όπως πρέπει με τους κατάλληλους παίκτες. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε και άλλες μεταγραφές”.

Ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Ασημακόπουλος (είχε παίξει στην Καλαμάτα τη δεκαετία του ‘70) που βρέθηκε στο γήπεδο σημείωσε πως ο Τσικλητήρας δεν θα κάνει άστοχες μεταγραφές, θα πάει σίγουρα καλά στο πρωτάθλημα και πως στην Πύλο περιμένουν να μάθουν τον ακριβή όμιλο που θα συμμετέχουν και πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται. Πράγματα πάντως που αναμένεται να γίνουν γνωστά από την ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα.

Στην πρώτη βρέθηκαν και άλλοι παράγοντες του Τσικλητήρα, όπως οι Σοφία και Αφροδίτη Καραμπάτσου, ο Κώστας Νερατζόγλου και ο Μιχάλης Δημητρόπουλος καθώς και λιγοστοί φίλοι της ομάδας στην εξέδρα.