Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 20:20

Ο Εθνικός Μελιγαλά 2-0 την Ομόνοια στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Ο Εθνικός Μελιγαλά πέτυχε την δεύτερη φετινή του νίκη στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», καθώς μετά τον Ολυμπιακό Καλαμάτας νίκησε σήμερα και την Ομόνοια και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-0.
Το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα πέτυχε δηλαδή την τέταρτη εκτός έδρας νίκη του σε ισάριθμες εξόδους από τον Μελιγαλά, διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυνήγι της Κυπαρισσίας.


Η νίκη του Εθνικού ήρθε με ένα γκολ στο ξεκίνημα και ένα στο τέλος του αγώνα αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολη.
Ο Εθνικός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και φάνηκε πως θα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. Στο 14' μάλιστα ο Δικαίος με ωραία ενέργεια και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το 0-1 και έδωσε νωρίς προβάδισμα στην ομάδα του.
Στην συνέχεια ωστόσο η Ομόνοια ισορρόπησε το παιχνίδι και έδειξε διάθεση και πάθος να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η συνεχής βροχή έκανε δύσκολο το έργο των παικτών των δύο ομάδων και το ματς πήγε κυρίως στην δύναμη και τις προσωπικές μονομαχίες.
Η Ομόνοια παραλίγο να ισοφαρίσει στο 24' σε μια περίεργη φάση, όπου ο Ντόκο έκανε τη σέντρα - σουτ από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κανελλόπουλου και άλλαξε πορεία όμως τελικά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
Στο 28' ο Εθνικός είχε την καλύτερη του ευκαιρία να καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος. Ο Θανόπουλος έκανε το σουτ για να απομακρύνει πάνω στην γραμμή του τέρματος ο Ντέρτζια ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Μουρούσιας έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κορομηλάς απομάκρυνε την μπάλα και πάλι λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.
Στο 38' αποβλήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων Σωτήρης Μπουραντώνης για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή.
Στο 56' (στις 4.20 μ.μ.) ο Αλεξέας ζήτησε να ανάψουν οι προβολείς αφού ήταν τέτοια η συννεφιά που είχε ήδη αρχίσει να είναι περιορισμένη η ορατότητα!
Στο 67' ο Κωστόπουλος αντίκρισε την β' κίτρινη κάρτα και η Ομόνοια συνέχισε με 10 παίκτες.
Στο 81' ο Ασημακόπουλος έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού δεν έπιασε την κοντινή κεφαλιά όπως θα ήθελε - αν και ήταν αμαρκάριστος - και στο 93' ο Καραπετιάν με κεφαλιά (μετά από σέντρα του Εμμανουήλ) διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για τον Εθνικό.
Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας και βοηθοί οι Κασκάνης, Γιαννέας.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταθάς, Κουραμπάς, Ντάσης, Ντέρτζια, Σπυρόπουλος (79' Ασημακόπουλος), Κορομηλάς, Ντόκο, Γυφτέας, Καλογερόπουλος (75' Δρογγίτης), Σταματόπουλος (46' Π. Μπουραντώνης), Κωστόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Ι. Μητσέας, Θανόπουλος (89' Γεωργόπουλος), Γέρμανης, Δικαίος, Κανελλόπουλος, Ντούζια, Τσώνης, Ηλ. Μητσέας (81' λ.τ. Μαραβέλας), Στρατής (69' Καραπετιάν), Εμμανουήλ, Μουρούσιας.