Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 11:59

Οι πέντε σταθερές ομάδες της Α1 τοπικής

Γράφτηκε από τον
Οι πέντε σταθερές ομάδες της Α1 τοπικής

Πριν από ακριβώς τρία χρόνια μπήκε στη... ζωή των Μεσσήνιων ποδοσφαιρόφιλων μια νέα κατηγορία, η Α1 τοπική.

Το εγχείρημα του τότε προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλου κρίνεται επιτυχημένο, αφού στην Α1 τοπική κατηγορία υπάρχουν δυνατές ομάδες και παίζεται αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

Μια κατηγορία ανάμεσα σε Α' και Β' τοπική που φάνηκε πως χρειαζόταν, με βάσει τα όσα έχουμε δει τις τρεις σεζόν που έχει διεξαχθεί το εν λόγω πρωτάθλημα.

Η προσεχή περίοδος που ξεκινά σε ενάμιση μήνα θα είναι η τέταρτη για την Α1 τοπική και μας έδωσε αφορμή στην "Ελευθερία" να αναζητήσουμε τις "σταθερές" ομάδες της εν λόγω κατηγορίας.

Αυτές δηλαδή που συμμετείχαν τα τρία προηγούμενα χρόνια και θα λάβουν μέρος και στο προσεχές πρωτάθλημα.

26 ομάδες σε 4 χρόνια

Καταρχάς να σημειώσουμε πως οι ομάδες που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν στην Α1 τοπική είναι 26.

Πέντε είναι αυτές που έχουν ταυτιστεί με τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Νομού... Τρεις από την περιφέρεια και δύο από την Καλαμάτα.

Πρόκειται για τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, τον Παπαφλέσσα Χώρας, τον Χανδριναϊκό, τον Ηρακλή Καλαμάτας και τον Αίαντα Καλαμάτας. Αυτές οι πέντε ομάδες έχουν παίξει συνεχόμενα

από τη σεζόν 2014-15 μέχρι και σήμερα και θα είναι στη σέντρα και του νέου πρωταθλήματος.

Ακολουθούν τέσσερις ομάδες με τρεις παρουσίες στην Α1 τοπική. Ο λόγος για την Κορώνη, την Ομόνοια, την Μεθώνη και το Νέο Αρι.

Εν συνεχεία δύο συμμετοχές έχουν η Αβία, ο Κεραυνός Καλαμάτας, το Ασπρόχωμα, ο Αστέρας Μικρομάνης, το Δώριο και ο Ολυμπιακός Ανάληψης.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οκτώ ομάδες που ήταν... περαστικές από την εν λόγω κατηγορία. Πρόκειται για τη Σπερχογεία, την Ερανη, την Αναγέννηση Παραλίας, τον Πανθουριακό,

τον Α.Ο. Φαραί, τον Μιλτιάδη, τον Παπαφλέσσα Αμφειας και τον Μεσσηνιακό.

Τέλος, υπάρχουν και τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν για παρθενική φορά στην Α1 τοπική κατηγορία την προσεχή σεζόν 2017-18. Αναφερόμαστε στην Α.Ε. Μάνης,

την ΑΕ Γαργαλιάνων και τον Α.Ο. Φυτείας που ανέβηκαν πέρυσι από την Β' τοπική.

Ας δούμε ξεχωριστά και τι έγινε σε κάθε σεζόν από το 2014 και έπειτα...

Την περίοδο 2014 - 15 το πρωτάθλημα διεξήχθη με 13 ομάδες και τον τίτλο κατέκτησε ο Πανθουριακός με 55 βαθμούς. Ανέβηκαν ακόμη στην Α' τοπική ο Μιλτιάδης και ο Α.Ο. Φαραί.

Την σεζόν 2015-16 συμμετείχαν 14 ομάδες στην Α1 τοπική. Πρωταθλητρια αναδείχθηκε η Εράνη με 59 βαθμούς και την ακολούθησαν στην πρώτη κατηγορία η Αναγέννηση Παραλίας και η Αβία.

Τέλος, την περασμένη σεζόν 2016-17 στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 14 ομάδες. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σπερχογεία με 58 βαθμούς και ακόμη ανέβηκαν η Ομόνοια και το Ασπρόχωμα.