Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 18:47

Πρόκληση η διάκριση στο κύπελλο για την "Μαύρη Θύελλα"...

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα και η άνοδος στην Β' εθνική αποτελεί τον πρωταρχικό φετινό στόχο της "Μαύρης Θύελλας", αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στο μελανόλευκο στρατόπεδο αδιαφορούν για το κύπελλο ή ότι δεν δίνουν την ανάλογη σημασία.
Το αντίθετο μάλιστα. Η διάκριση στο θεσμό του κυπέλλου αποτελεί πρόκληση για την Μεσσηνιακή ομάδα, η οποία μετρά ήδη δύο εκτός έδρας νίκες επί Άρη Αιτωλικού και Μεσολογγίου και βρίσκεται στους «4» του ομίλου της.


Την Κυριακή θα φιλοξενηθεί (2.30 μ.μ.) από τον Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο στον ημιτελικό και με νίκη θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Εθνικός Σαγέικων - Ατρόμητος Αχαίας.
Φυσικά η κλήρωση έπαιξε εξ αρχής άσχημο παιχνίδι στην Μεσσηνιακή ομάδα, η οποία για να κατακτήσει τον τίτλο στον όμιλο της θα πρέπει να κερδίσει 4 αγώνες εκτός έδρας χωρίς να παίξει καμιά φορά στην Καλαμάτα! Από την στιγμή που έχουν έρθει ήδη οι δύο νίκες όμως, στην "Μαύρη Θύελλα" βλέπουν ότι η κατάκτηση του τίτλου στον 4ο όμιλο είναι μέσα στις δυνατότητες της.
Αν πάρει το κύπελλο στον 4ο όμιλο η Καλαμάτα, τότε θα συμμετέχει στην τελική φάση του Κυπέλλου Γ' εθνικής, όπου θα αγωνιστούν οι 4 καλύτερες ομάδες. Εκεί θα υπάρξει και οικονομικό όφελος, καθώς οι αγώνες θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.
Ο γενικός αρχηγός της Μεσσηνιακής ομάδας Νικήτας Παπανικολόπουλος σχολίασε σχετικά: «Φυσικά και μας ενδιαφέρει το κύπελλο. Είναι πρόκληση η διάκριση στο θεσμό ενώ αν πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο μας, στην επόμενη φάση η ομάδα θα έχει και οικονομικό κέρδος. Παρά τα προβλήματα της κακοκαιρίας λοιπόν, η ομάδα προετοιμάζεται με μεγάλη σοβαρότητα για το ματς της Κυριακής. Είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά».

Στη Σπερχόγεια
η προπόνηση

Η σημερινή προπόνηση της Καλαμάτας έγινε στο γήπεδο της Σπερχογείας, το οποίο διαθέτει πλαστικό τάπητα. Ο Νίκος Τριανταφυλλάκης εξακολουθεί να κάνει θεραπεία ενώ οι υπόλοιποι παίκτες συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα. Ο Γκόφας έκανε και οικογενειακό δίτερμα, όπου δοκιμάσε διάφορα σχήματα και πρόσωπα.

Νέο ξεκίνημα
θέλουν στην Αμαλιάδα

Το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή στην κατηγορία έπαιξε με την  επιλογή του έμπειρου προπονητή Θοδωρή Ανδριόπουλου η διοίκηση του Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλου. Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε: «Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και να αφήσουμε πίσω όσα έγιναν. Να δουλέψουμε όλοι μαζί και να είμαστε μια οικογένεια. Όλα αυτά αρχής γενομένης από το ματς του Κυπέλλου με την Καλαμάτα». Για το ματς, ο έμπειρος προπονητής δεν υπολογίζει τον στρατευμένο Αντωνόπουλο και τον τραυματία Μπουτσικάκη. Εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν οι Παικόπουλος και Λυμπέρης.