Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 18:47

Τιμωρία ενός έτους στον Λισγάρα!

Γράφτηκε από τον

Αποκλεισμός ενός έτους ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στον αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης, Χρήστο Λισγάρα που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά την αναμέτρηση των Αρκάδων με την Καλλονή.

Συγκεκριμένα, ο Λισγάρας βρέθηκε θετικός στην ουσία, οξιλοφρίνη και έτσι μετά την απολογία του, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού για ένα χρόνο. Οπως είναι λογικό, αναμένεται τοποθέτηση και από την αρκαδική ΠΑΕ, ενώ ο παίκτης αναμένεται να προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, προκειμένου να δικαιωθεί.

Αναλυτικά η ποινή της Σούπερ Λίγκας:

«Σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Οξιλοφρίνη (oxilofrine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10 παρ. 10.5.2 Υ.Α 3956/12 και άρθρο 24 κεφ. Γ΄ παρ. 2 του ΠΚ της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΛΙΣΓΑΡΑ ποινή αποκλεισμού από την συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα για περίοδο ενός (1) έτους».

Πηγή: sentragoal.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ