Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2017 14:19

Σε καλό δρόμο η Καλαμάτα 3-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη

Γράφτηκε από τον

Θετικές εντυπώσεις άφησε η Καλαμάτα με την εμφάνιση της στο φιλικό του Σαββάτου με τον Αστέρα Βλαχιώτη, που έγινε στο "Σταύρος Παπαδόπουλος", όπου νίκησε με 3-0.


Ο Σταύρος Τσουλάκος με δύο γκολ στο α' μέρος και ο Πέτρος Καμινιώτης με άλλο ένα στο β' ημίχρονο έδωσαν τη νίκη στην Καλαμάτα, η οποία παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται πιο καλή και δείχνει να βρίσκεται σε σωστό δρόμο ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας με τον Παναρκαδικό, αντίπαλο της στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής ήταν η Μεσσηνιακή ομάδα στον προχθεσινό αγώνα, συνεχίζοντας την καλή εικόνα που έδειξε και την Τετάρτη στο φιλικό με τον Εθνικό στο Μελιγαλά. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, μιας και η Καλαμάτα, δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις ενίσχυσης από το μεταγραφικό παζάρι, αύριο μάλιστα αναμένεται στην πόλη μας και το τελευταίο απόκτημα, ο Ρονκάτο και ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να προστεθούν άλλοι δύο παίκτες.
Ετσι θα χρειαστεί όχι μόνο χρόνος προσαρμογής, αλλά και να μπουν σε αγωνιστικό κλίμα, να χνωτιαστούν και να δείξουν τις δυνατότητες τους και κατά πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της τη φετινή χρονιά.
Σίγουρα στα θετικά είναι η παρουσία του Σταύρου Τσουλάκου που αυτό το διάστημα δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση, σαν να έχει αναγεννηθεί, παίζει πιο ελεύθερα και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει και στο εκτελεστικό κομμάτι. Επίσης άξιο σχολιασμού είναι η παρουσία του Πολ Γουερέ, όχι μόνο στο προχθεσινό φιλικό, όπου από δικές του μπαλιές προήλθαν τα δύο πρώτα γκολ, αλλά καλές εντυπώσεις άφησε και στο φιλικό με τον Εθνικό Μελιγαλά, όπου κατάφερε μάλιστα να σκοράρει.
Αλλος ένα παίκτης από τους νεοαποκτηθέντες ο Πέτρος Καμινιώτης άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του και μετά τα πρώτα φιλικά, που δεν άρεσε, στα δύο τελευταία, στο Μελιγαλά και προχθές με την ομάδα του Βλαχιώτη, έχει βελτιωθεί σημαντικά και το εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ που σημείωσε και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ήρθε να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του άνοδο.
Από την άλλη μεριά ο Μίκι Τσίρκοβιτς φάνηκε να δοκιμάζει παίκτες και σχήματα, δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.
Γενικά ο Αστέρας δεν απείλησε ιδιαίτερα την Καλαμάτα, είχε λίγες φάσεις, όχι όμως τέτοιες ώστε να ελπίζει σε κάποιο γκολ. Οπως και με την Καλαμάτα έτσι και με την ομάδα του Βλαχιώτη, από τέτοια ματς βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά δεν δείχνουν την απόλυτη εικόνα, αφού βρίσκονται στη φάση της προετοιμασίας και στόχος είναι να παρουσιαστούν έτοιμες στα επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αλλωστε μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα υπάρχει δρόμος για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους, να λιγοστέψουν τα λάθη τους και να παρουσιαστούν έτοιμες στην έναρξη του.
Τα γκολ
Στο 7' ο Γουερέ έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Τσουλάκος με κοντινή κεφαλιά σχεδόν στο β' δοκάρι άνοιξε το σκορ. Στο 33' ο Γουερέ έκανε τη μπροστινή διαγώνια μπαλιά βγάζοντας τον Τσουλάκο στην πλάτη των αμυντικών, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 2-0. Στο 83' ο Καμινιώτης με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπέμπη, που είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του και έκανε έτσι το 3-0. Ενα γκολ που πανηγύρισαν έντονα οι φίλοι της Καλαμάτας, όπως συνέβη και στα γκολ του Τσουλάκου, αλλά και στο τέλος που χειροκρότησαν όλους τους παίκτες για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν.

Καλές στιγμές

Στο 28' φάουλ του Μικελάτου από πλάγια θέση, σχεδόν σαν κόρνερ, στο πίσω δοκάρι έκανε την κεφαλιά ο Μπριλάκης, αλλά κατέληξε άουτ. Στο 39' σέντρα του Σαραντόπουλου για τον Γουερέ, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα και σούταρε, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού (φωνές από τους γηπεδούχους για  χέρι) και στη συνέχεια δεν μόρεσε να επωφεληθεί. Στο 53° ο Κολιάκος με  σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ  λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55° σέντρα του  Λιόλιου στο κέντρο της  άμυνας πετάχτηκε  ο Καντούτσης στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί "Γ" της εστίας του  Παλιούρα. Στο 58° διαγώνιο σουτ του  Καντούτση απέκρουσε δύσκολα πέφτοντας στην αριστερή  του  γωνία ο Παλιούρας. Στο 63° μπροστινή μπαλιά Γουερέ σε Χελά πριν σουτάρει πρόλαβε  ο Παλιούρας και μπλόκαρε. Στο 76° πάσα Γουερέ σε Σαραντόπουλο, αυτός έκανε αμέσως το δυνατό σουτ έξω από την  περιοχή για να μπλοκάρει ο Μπέμπης.
Τον αγώνα παρακολούθησε και το "αφεντικό" του Αστέρα Βλαχιώτη Δημήτρης Μανιατάκος, ο οποίος κάθισε στα επίσημα δίπλα στον Κώστα Κλάδη και τον παράγοντα της Καλαμάτας Τάκη Βασιλόπουλο.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Γκούμας, Γιαννέτσος, Σταυρόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες (46' Κυριακόπουλος), Καλογερόπουλος, Λιόλιος (72' Σταματελόπουλος), Ορ. Νικολόπουλος, Καντούτσης (63' Ν. Νικολόπουλος), Καμινιώτης (85' Ζώτος), Ζαχαρόπουλος, Σαραντόπουλος (78' Κουντάνης), Γουερέ (84' Τσιγαρίδης), Τσουλάκος (75' Δημητρίου), Χελάς (66' Γεωργιόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Γαρόζης (37' Παλιούρας), Τσουκαλάς, Χρήστου,  Ιλιεφ, Μπριλάκης, Τσιμικλής, Σταμογιάννος, Κόντης, Κατσίκας (26' Σαρίδης), Μικελάτος, Γεμιστός. Στο β' ημίχρονο έπαιξαν οι Παλιούρας (68' Μπέμπης), Λεϊμονίτης, Φυσαράκης, Μέξης, Μινέα, Παπαθεοδώρου, Κολιάκος, Σταμογιάννος (60' Λιναρδάκος), Κόντης (68' Μπάροβιτς), Μικελάτος (79' Κατσίκας), Γεμιστός.