Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 21:27

Ο Μεσσήνιος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχει φωνή και… σύνδεσμο

Γράφτηκε από τον
Ο Μεσσήνιος ερασιτέχνης  ποδοσφαιριστής έχει φωνή και… σύνδεσμο

Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στη Μεσσηνία έχει φωνή και… σύνδεσμο, καθώς από τις 24 Ιουλίου έχει αναγνωριστεί  επίσημα ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Μεσσηνίας. Και σε λίγες μέρες ο Σ.Ε.Π.Μ. θα έχει και διοίκηση, μιας και στις 27 Νοεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη δ.σ.


Ο Βασίλης Μπλέτσας,  πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής απηύθυνε κάλεσμα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (στον Κορδία) σε όλους τους Μεσσήνιους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια.
"Αυτός ο σύνδεσμος ανήκει σε όλους και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Πρέπει όλοι οι παίκτες να έρθουν κοντά μας". Ο γραμματέας Βασίλης Φωτεινάκης σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ στις 27 Νοεμβρίου από 7 έως 9 το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι ο Σύνδεσμος θα δίνει και παιχνίδια για φιλανθρωπικό σκοπό με την αρχή να γίνεται το Δεκέμβρη.
Γι' αυτό το εγχείρημα μίλησε και ο Δημήτρης Σώκαλης τονίζοντας ότι η σκέψη για το σύνδεσμο υπήρχε εδώ και καιρό και πλέον ο ποδοσφαιριστής έχει φωνή. Στόχος είναι η ανάπτυξη, η διασφάλιση των συμφερόντων, αλλά και η υγεία, αφού "πολλές φορές ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής είναι ακάλυπτος από τα σωματεία".
Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Π.Μ. ξεκαθάρισαν ότι ο ρόλος του συνδέσμου θα είναι παρεμβατικός στο βαθμό που μπορεί, πάντα όμως σε επίπεδο συνεργασίας. Δεν δημιουργήθηκε δηλαδή για να προκαλεί αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε και θα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεσσηνία είναι από τις λίγες περιοχές που έχει ανάλογο σύνδεσμο (μετά την Πάτρα, τη Λήμνο, τη Λάρισα), ενώ στα σχέδια είναι ο Σ.Ε.Π.Μ. να αποκτήσει και τα δικά του γραφεία.
Τέλος, στη συνέντευξη ενημερωτικού χαρακτήρα βρέθηκαν ακόμα και οι Βασίλης Βασιλόπουλος, Ηλίας Μουρούσιας και Τζανέτος Κατσαρέας.