Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 16:57

Διπλό η Κροατία, μηδέν σε Ελλάδα & Ουκρανία

Γράφτηκε από τον

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική Ελλάδος που σήμερα υποδέχεται τη Ρουμανία στον πρώτο από τους δύο αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τα «παιδιά του Σάντος» καλούνται στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» να βάλουν τις βάσεις ενόψει του επαναληπτικού της Τρίτης και φυσικά να πάρουν «καθαρό» προβάδισμα χωρίς να δεχτούν γκολ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξάλλου ακόμα τρεις αγώνες μπαράζ με αυτόν της Πορτογαλία κόντρα στη Σουηδία να ξεχωρίζει.

Στα του Μπάσκετ, χθες ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο Ισραήλ και γνώρισε την Τρίτη του ήττα στην πρώτη φάση της Euroleague. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος και σήμερα έχει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί του κόντρα στην αδύναμη Ζιελόνα Γκόρα από την Πολωνία, την οποία υποδέχεται στο ΣΕΦ.

 

Σημείο της ημέρας το διπλό της Κροατίας

Αρχίζουμε τις σημερινές μας αναμετρήσεις με τα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ και τον αγώνα της Κροατίας με αντίπαλο την Ισλανδία. Το «διπλό» των Κροατών είναι το σημείο της ημέρας και πληρώνει απόδοση 2.00. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο 8ο προκριματικό γκρουπ της Ευρώπης για το Μουντιάλ του 2006, με την Κροατία να πετυχαίνει δύο νίκες επί των Ισλανδών (4-0 εντός και 1-3 εκτός έδρας). Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής Κροατίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Νίκο Κόβατς, παίρνοντας ουσιαστικά το «βάπτισμα του πυρός» ως προπονητής σε μεγάλα παιχνίδια. Ο 42χρονος παλαίμαχος μέσος εργάστηκε την τριετία 2009-2012 σε προπονητικές θέσεις στην αυστριακή Σάλτσμπουργκ (ακαδημίες και βοηθός προπονητή), ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε την Εθνική Κροατίας U21 ως πρώτος προπονητής. Η απόλυση του Ιγκόρ Στίματς αμέσως μετά τη λήξη του α’ προκριματικού γύρου για το Μουντιάλ 2014 οδήγησε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας στη λύση του Κόβατς, μία απόφαση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τα ΜΜΕ και τον κόσμο της χώρας. «Βλέπω τη... σπίθα στα μάτια των παικτών μου. Θέλουν όλοι να αποδείξουν στο κοινό μας ότι είναι πολύ καλύτεροι απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κόβατς ενόψει του σημερινού αγώνα. Η Κροατία προκρίθηκε στα μπαράζ ως 2η του 1ου προκριματικού ομίλου της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς (5-2-3) και έχοντας την... ατυχία να βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με ένα εκπληκτικό Βέλγιο (1ο με 26 βαθμούς, απευθείας πρόκριση στην τελική φάση). Τον όμιλο συμπλήρωναν οι Σερβία, Σκωτία, Ουαλία και ΠΓΔΜ. Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα συνέθεσαν τη συγκομιδή των Κροατών στα 5 εκτός έδρας παιχνίδια τους για τον 1ο προκριματικό όμιλο. Κανονικά διαθέσιμοι ο μέσος Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), ο επιθετικός Μάριο Μάντζουκιτς (Μπάγερν Μονάχου) και ο μέσος Κράνιτσαρ (ΚΠΡ). Κλήση στην αποστολή για τον μέσο Ντανιέλ Πράνιτς (Παναθηναϊκός), για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες. Μάλιστα, ο Πράνιτς αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του τραυματία Στρίνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σήμερα απέναντι στους «πρωτάρηδες» σε μεγάλα παιχνίδια Ισλανδούς θα βρεθούν οι έμπειροι και «μπαρουτοκαπνισμένοι» Κροάτες τους οποίους θα στηρίξουμε σε μία ικανοποιητική απόδοση. Διαθέτουν τους παίκτες, το μέταλλο και φυσικά την ομάδα να «καθαρίσουν» την πρόκριση από σήμερα, απέναντι σε μία ομάδα που εκτός από διάθεση και θράσος πιστεύουμε πως υστερεί σε ποιότητα και φυσικά σε εμπειρία, η οποία σε τέτοιους αγώνες είναι επιβεβλημένη.

 

Ακριβή σκορ σε Ελλάδα και Ουκρανία

Συνεχίζουμε με δύο ακριβή σκορ στους αγώνες Ελλάδα – Ρουμανία και Ουκρανία – Γαλλία. Πρόκειται για το 0-0 και για τα δύο παιχνίδια. Στον αγώνα της Ελλάδος η ισοπαλία χωρίς γκολ προσφέρεται σε απόδοση 6.50, ενώ στην αναμέτρηση των «τρικολόρ» κόντρα στους Ουκρανούς σε απόδοση 8.00 στην Mybet. Η Εθνική μας είχε βρεθεί στα μπαράζ και για το Μουντιάλ του 2010, αντιμετωπίζοντας τότε την Ουκρανία. Το πρώτο παιχνίδι είχε γίνει στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Στο N/G και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Ρουμανίας, με εκείνη πάντως να μη σκοράρει μόνο σε ένα, στην εντός έδρας ήττα με 0-2 από την Τουρκία. Γενικά προβλέπουμε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με την Ελλάδα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη δεχτεί γκολ. Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει στον αμυντικό τομέα, ωστόσο επιθετικά αντιμετωπίζει πρόβλημα με ομάδες όπως η Ρουμανία, για αυτό και θα ρισκάρουμε με το 0-0. Περνάμε στην αναμέτρηση Ουκρανία – Γαλλία. 5/7 μεταξύ τους Under 2,5 και NG μετρούν οι δύο ομάδες στη συνολική προϊστορία τους. Από 7 σερί NG προέρχεται η Ουκρανία, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Από 3/5 εκτός έδρας Under 2,5 προέρχεται η Γαλλία. Επίσης, προέρχεται από 4/5 εκτός έδρας NG.

 

Κερδίζουν τα Σκόπια U21

Συνεχίζουμε με τα Προκριματικά του EURO U21 και τον «Άσσο» της ΠΓΔΜ U21 κόντρα το Αζερμπαϊτζάν U21 σε απόδοση 2.12. Ουσιαστικά η ΠΓΔΜ τώρα μπαίνει σε διαδικασία συνεχόμενων αγώνων στον όμιλο, αφού μέχρι στιγμής έχει δώσει μόλις δύο παιχνίδια. Δεν της λείπει το ταλέντο, κυρίως στο κέντρο και στα άκρα, σε αυτούς τους δύο αγώνες, κατάφερε να σκοράρει όμως μόνο μία φορά, αν και αμφότερα έγιναν μακριά από την έδρα της. Σήμερα παίζει στην έδρα της όμως, απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν που δεν είναι και κάτι το συγκλονιστικό ως ομάδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπόμπαν Μπαμπούνσκι δεν έχει πολλές απουσίες.

 

Κρατάει η ΑΣΑ, Over 2.5 η Σεαρά

Για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας έχουμε επιλέξει δυνατά το Χ2 της ΑΣΑ με αντίπαλο την ABC Νατάλ σε απόδοση 2.25. Με την πλάτη στον τοίχο είναι οι φιλοξενούμενοι που ψάχνουν ένα… θαύμα για να παραμείνουν στην κατηγορία. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, η ΑΣΑ βρίσκεται εφτά πόντους μακριά από τη γραμμή της σωτηρίας. Οι φιλοξενούμενοι ενδέχεται να υποβιβαστούν και μαθηματικά απόψε, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη τους στέλνει οριστικά στην τρίτη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Αν κερδίσουν, διατηρούν ελπίδες παραμονής, αλλά οφείλουν φυσικά να πράξουν κάτι αντίστοιχο και στα δύο ματς που ακολουθούν με Φιγκεϊρένσε (εκτός έδρας) και Σάο Καετάνο (εντός έδρας). Δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε την Γκουαρατινγκουέτα την προηγούμενη αγωνιστική. Από δύο σερί νίκες προέρχεται η ΑΣΑ και δείχνει πως έχει βρει τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει την παραμονή της μέχρι τέλους. Συνεχίζουμε με ακόμα ένα σημείο από τη Β’ Βραζιλίας. Πρόκειται για το Over 2.5 στον αγώνα Γκουαρατινγκουέτα – Σεαρά.

 

Μεγάλο ντέρμπι στο Βελιγράδι, νωθρή η… αρχή για την ΤΣΣΚΑ

Στην Euroleague ο Ολυμπιακός στοχεύει σήμερα στο 5Χ5 υποδεχόμενος τη Ζιελόνα Γκόρα από την Πολωνία. Η ομάδα του Μπαρτζώκα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ωστόσο οι 18.5 πόντοι που πρέπει να καλύψει για το στοίχημα είναι πάρα πολλοί. Μην ξεχνάμε ότι η Ζιελόνα έχει δείξει σαφή βελτίωση. Αν παρουσιαστούν καλοί οι Πολωνοί μόνο Over 152 μπορεί να παιχτεί αλλά προτιμότερο είναι να περιμένουμε μέχρι την έναρξη του ματς ώστε να έχουμε εικόνα των δύο αντιπάλων. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσουν δύο παιχνίδια. Αρχίζουμε με το +6.5 της Λιέτουβος Ρίτας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα σε απόδοση 1.90. Μικρές λεπτομέρειες φτάνουν για να δώσουν εικόνα για ένα ματς μεταξύ δύο μέτριων ομάδων. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 1-3. Την διαφορά θα την κάνει απόψε η έδρα γιατί μπασκετικά είναι παρόμοιες. Επιλογή μας η Λιέτουβος Ρίτας με το πλεονέκτημα των 6.5 πόντων αφού οι παίχτες έχουν την εμπειρία για να παραμείνουν κοντά σε μια σκληρή έδρα. Κλείνουμε με την αναμέτρηση ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παρτιζάν. εν μπορεί να κανείς να εμπιστευθεί την ΤΣΣΚΑ να καλύψει το χάντικαπ των 15.5 πόντων. Η εικόνα της είναι πολύ κακή και έχει πολλά θέματα να διορθώσει ο Μεσίνα για τη συνέχεια. Φυσικά και θα βελτιωθεί αλλά προς το παρόν μόνο για κόντρα είναι. Θα επιλέξουμε το κλασσικό πια χάντικαπ πρώτου ημιχρόνου για την Παρτιζάν. Από τη μία ο ενθουσιασμός που μπαίνει η Παρτιζάν στα παιχνίδια της και από την άλλη η ΤΣΣΚΑ που μπαίνει νωθρά στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι σήμερα. Οπότε Παρτιζάν +8.5 για το πρώτο ημίχρονο.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr , διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.