Τετάρτη, 06 Σεπτέμβριος 2017 11:51

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο δρόμος για τον τελικό – 46 παιχνίδια μέσα στο Σεπτέμβριο!

Γράφτηκε από τον

 

Ομάδες από τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες έχει το φετινό κύπελλο Μεσσηνίας, μετά την απόφαση να αγωνιστούν σε αυτό και οι εκπρόσωποί μας στη Γ’ εθνική Καλαμάτα και Τσικλητήρας Πύλου, που θα μπουν από την γ’ φάση.

Από εκεί και πέρα έχουμε τις 16 ομάδες της Α’ τοπικής και τις 14 της Α1, όπου η συμμετοχή είναι υποχρεωτική ενώ μετέχουν και δύο ομάδες από τη Β’ τοπική, όπου η συμμετοχή όπως και στη Γ’ τοπική, είναι προαιρετική. Ο λόγος για το Καλό Νερό και το Διαγόρα Κοπανακίου.

Η δράση ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο με 16 παιχνίδια και ακολουθούν 9-10 Σεπτεμβρίου οι ρεβάνς.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα δύο εμβόλιμα ματς της Καλαμάτας με το νικητή του ζευγαριού Πεταλίδι – Α.Ε. Γαργαλιάνων και του Τσικητήρα με το νικητή του ζευγαριού Χώρα – Κυπαρισσία. Στους “16” (16-17 Σεπτεμβρίου) οι αγώνες είναι νοκ – άουτ, όπως επίσης και οι προημιτελικοί (23-24 Σεπτεμβρίου).

Οι ημιτελικοί) έχουν οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου οι πρώτοι αγώνες και στις 20 Δεκεμβρίου οι επαναληπτικοί, ενώ ο τελικός για τις 21 Φεβρουαρίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο και πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, θα έχουν διεξαχθεί 46 συνολικά παιχνίδια και έτσι θα γνωρίζουμε τις 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Καλαμάτα και Τσικλητήρας Πύλου είναι εκ των πραγμάτων από τα φαβορί, αλλά και ο Πάμισος, με τον Πανθουριακό ενισχύθηκαν αισθητά και θέλουν εκτός από τον τίτλο στην Α’ τοπική, και τη διάκριση στο κύπελλο.

Το βέβαιο είναι ότι ο τελικός δεν θα είναι Καλαμάτα – Τσικλητήρας, μιας και οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους στους “8” εφόσον προκριθούν σε δύο φάσεις. Η Καλαμάτα αν αποκλείσει το νικητή του ζευγαριού Πεταλίδι – Α.Ε. Γαργαλιάνων, θα παίξει με το νικητή Χανδριναϊκός – Ολυμπιακός Καλαμάτας και η Πύλος εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Χώρας ή της Κυπαρισσίας, θα αντιμετωπίσει Ηρακλή Καλαμάτας ή Α.Ε. Μάνης.

Με βάση τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες, πιθανότεροι αντίπαλοι για τη “Μαύρη Θύελλα” είναι το Πεταλίδι (3-0 την Α.Ε. Γαργαλιάνων) και ο Ολυμπιακός (3-2 εκτός τον Χανδριναϊκό) και για τον Τσικλητήρα η Κυπαρισσία (4-2 εκτός τη Χώρα) και η Μάνη (2-0 εκτός τον Ηρακλή).

Από εκεί και πέρα, ο Πάμισος μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ανδρούσας στο πρώτο ματς, είναι “αγκαλιά” με την πρόκριση στους “16”. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει όπως όλα δείχνουν τον Τέλλο Αγρα (0-2 εκτός στο πρώτο ματς το Κοπανάκι) σε νοκ – άουτ ματς στους Γαργαλιάνους. Αν οι Νησιώτες προκριθούν θα παίξουν στα προημιτελικά εκτός έδρας, πιθανότατα με Εράνη (2-0 στο πρώτο ματς το Ασπρόχωμα και στη συνέχεια παίζει με το νικητή Α.Ο. Φυτειάς – Ακρίτας Κορώνης).

Ο Πανθουριακός έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση μετά το 2-0 επί της Ομόνοιας και στη συνέχεια θα παίξει με το νικητή Α.Ε. Αβίας – Μεθώνη, ενώ στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Καλό Νερό, Αίαντα, Ολυμπιακό Ανάληψης και Αναγέννηση.

Θεωρητικά δηλαδή το πιο δύσκολο εμπόδιο μέχρι τον τελικό θα είναι στους ημιτελικούς η Καλαμάτα ή ο Τσικλητήρας. Ολα αυτά βέβαια εφόσον επικρατήσουν τα φαβορί και δεν υπάρξουν εκπλήξεις.

Διότι για παράδειγμα είδαμε στα πρώτα ματς τον Αστέρα Μικρομάνης, που μετέχει στην Α1, να νικά το Μιλτιάδη, που είναι στην Α’ τοπική και το Καλό Νερό από τη Β’ τοπική να κερδίζει στην Καλαμάτα τον Αίαντα (Α1). Ολες οι ομάδες άλλωστε έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Τέλος, στα αξιοσημείωτα ότι στους 16 πρώτους αγώνες σημειώθηκε μόλις μια ισοπαλία, το 1-1 στο Μελιγαλά ανάμεσα στον Εθνικό και το Διαβολίτσι.

Το πρόγραμμα των ρεβάνς της β’ φάσης

 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου


Α.Ο. Φαραί – Απόλλωνας Καλαμάτας (1-0)

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Μεθώνη – Α.Ε. Αβίας (0-2)

Γήπεδο Μεθώνης

Ολυμπιακός Ανάληψης – Αναγέννηση Παραλίας (0-1)

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Χανδριναϊκός (3-2)

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Γήπεδο Μεσσήνης

Α.Ε. Γαργαλιάνων – Απόλλωνας Πεταλιδίου (0-3)

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Κυπαρισσία – Παπαφλέσσας Χώρας (4-2)

Γήπεδο Κυπαρισσίας


Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου


Διαβολίτσι – Εθνικός Μελιγαλά (1-1)

Γήπεδο Διαβολιτσίου

Πάμισος – Ανδρούσα (2-0)

Γήπεδο Μεσσήνης

Ομόνοια – Πανθουριακός (0-2)

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Σπερχογεία – Δώριο (2-1)

Γήπεδο Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς”

Μιλτιάδης – Αστέρας Μικρομάνης (0-1)

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας

Α.Ο. Φυτειάς – Ακρίτας Κορώνης (1-2)

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Ασπρόχωμα – Εράνη (0-2)

Γήπεδο Ασπροχώματος

Καλό Νερό – Αίαντας (2-0)

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Α.Ε. Μάνης – Ηρακλής Καλαμάτας (2-0)

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Τέλλος Αγρας – Διαγόρας Κοπανακίου (2-0)

Γήπεδο Γαργαλιάνων

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

* Σε παρένθεση τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια.