Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 11:24

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ανοικτή η πρόκριση σε πολλά ζευγάρια

Γράφτηκε από τον

Οι επαναληπτικοί αγώνες της α’ φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας θα γίνουν σήμερα και αύριο οπότε και θα μάθουμε ποιες θα είναι οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Δύο από τις ομάδες που θα προκριθούν πάντως θα χρειαστεί να περάσουν και από την... ενδιάμεση φάση επόμενης Τετάρτης για να φτάσουν στους “16” καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα δύο εμβόλιμα ματς της Καλαμάτας με το νικητή του ζευγαριού Πεταλίδι – Α.Ε. Γαργαλιάνων και του Τσικητήρα με το νικητή του ζευγαριού Χώρα – Κυπαρισσία. Στους “16” (16-17 Σεπτεμβρίου). Οι αγώνες θα είναι νοκ – άουτ.

Στα ματς του Σαββατοκύριακου, υπάρχουν ομάδες που έχουν πάριε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης από τους πρώτους αγώνες που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν όμως και αρκετά ζευγάρια όπου μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων η πρόκριση είναι ανοικτή και τα εισιτήρια για την επόμενη φάση θα σφραγιστούν στα ματς που θα γίνουν σήμερα και αύριο.

Για την ανατροπή Απόλλωνας και Μεθώνη

Από τα σημερινά ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του ΑΟ Φαραί με τον Απόλλωνα Καλαμάτας που θα γίνει στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης”. Ο Α.Ο. Φαραί πήρε μεγάλο νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς εκτός έδρας και έχει το προβάδισμα ωστόσο το σκορ αφήνει περιθώρια ελπίδας για πρόκριση στον Απόλλωνα που θα κυνηγήσει την ανατροπή.

Το ίδιο σκορ θα κληθεί να ανατρέψει και ο Ολυμπιακός Ανάληψης απέναντι στην Αναγέννηση, από την οποία είχε χάσει με 1-0 εκτός έδρας.

Οι “ερυθρόλευκοι” πάντως δεν θα παίξουν στην έδρα τους, το Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης που δεν έχει πάρει άδεια καταλληλότητας, αλλά στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, κάτι που σίγουρα κάνει πιο δύσκολο το έργο τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κόντρα δύο ομάδων της Α1 τοπικής. Η ΑΕ Αβίας νίκησε 2-0 εντός έδρας στο πρώτο ματς τη Μεθώνη η οποία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να ανατρέψει το σκορ.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας είχε επικρατήσει με 3-2 εκτός έδρας του Χανδριναϊκού και έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση όπως βέβαια και η Κυπαρισσία η οποία με το 4-2 που είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Παπαφλέσσα Χώρας λογικά θα έχει εύκολο έργο στη σημερινή ρεβάνς.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει η συνάντηση της ΑΕ Γαργαλιάνων με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, όπου η Τριφυλιακή ομάδα θα έχει το πολύ δύσκολο έργο να γυρίσει από το 3-0 με το οποίο έχασε στο πρώτο ματς.

Στο Στάδιο Καλαμάτας το Πάμισος - Ανδρούσα


Οπως ο Ολυμπιακός Ανάληψης, έτσι και ο Πάμισος θα παίξει με την Ανδρούσα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, καθώς δεν έχει άδεια το Στάδιο της Μεσσήνης. Οι “πράσινοι” έχουν κερδίσει 2-0 εκτός έδρας στο πρώτο ματς και έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση.

Το ίδιο ισχύει και για την Σπερχογεία που νίκησε 2-1 εκτός έδρας το Δώριο και στο αυριανό ματς στο “Π. Γεωργανάς” θα είναι το φαβορί για πρόκριση.

Διπλό στο πρώτο ματς είχαν κάνει ακόμη η ΑΕ Μάνης επί του Ηρακλή Καλαμάτας με 2-0 και ο Τέλλος Αγρας επί του Διαγόρα Κοπανακίου επίσης με 2-0, έχοντας βάλει έτσι γερές βάσεις πρόκρισης.

Ο Πανθουριακός είχε νικήσει με 2-0 την Ομόνοια που θα διεκδικήσεις τις πιθανότητες πρόκρισης που της αναλογούν στη ρεβάνς του “Γ. Λουκαρέας”.

Την ίδια προσπάθεια θα κάνει και το Ασπρόχωμα στο εντός έδρας παιχνίδι του με την Εράνη, η οποία είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς στα Φιλιατρά.

Στο Διαβολίτσι θα γίνει ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια καθώς η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Εθνικό Μελιγαλά με το 1-1 του πρώτου αγώνα να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς.

Ο Μιλτιάδης θα κληθεί να ανατρέψει στον Πύργο Τριφυλίας το 1-0 με το οποίο έχασε στην Μικρομάνη από τον Αστέρα σε ένα ματς που αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον. Εξ ίσου έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας που θα γίνει στο “Π. Μπαχράμης” όπου ο Α.Ο. Φυτειάς θα υποδεχθεί τον Ακρίτα Κορώνης που έχει μικρό προβάδισμα καθώς είχε επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο ματς.


Το πρόγραμμα των ρεβάνς της β’ φάσης

 

Σάββατο

Α.Ο. Φαραί – Απόλλωνας Καλαμάτας (1-0)

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Γκούμας

Μεθώνη – Α.Ε. Αβίας (0-2)

Γήπεδο Μεθώνης

Σκόρδος, Τσίρμπας, Παναγιωτόπουλος

Ολυμπιακός Ανάληψης – Αναγέννηση Παραλίας (0-1)

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Γιαννακλής

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Χανδριναϊκός (3-2)

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Κουτσαναστάσης, Ταβουλαρέας, Βρυώνης

Α.Ε. Γαργαλιάνων – Απόλλωνας Πεταλιδίου (0-3)

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Νίκας, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης

Κυπαρισσία – Παπαφλέσσας Χώρας (4-2)

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ρέκκας, Σταυρόπουλος, Καυκάς

 

 

Κυριακή

Διαβολίτσι – Εθνικός Μελιγαλά (1-1)

Γήπεδο Διαβολιτσίου

Αλεξέας, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

Πάμισος – Ανδρούσα (2-0)

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Κουτσαναστάσης, Βρυώνης, Γεωργαντάς

Ομόνοια – Πανθουριακός (0-2)

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Ψηλοπαναγιώτης, Σταυρόπουλος, Ταβουλαρέας

Σπερχογεία – Δώριο (2-1)

Γήπεδο Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς”

Γκούμας, Παναγιωτακόπουλος, Τσίρμπας

Μιλτιάδης – Αστέρας Μικρομάνης (0-1)

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας

Πλακογιάννης, Μπασιλάρης, Γαλακούτης

Α.Ο. Φυτειάς – Ακρίτας Κορώνης (1-2)

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Νικολόπουλος, Σ. Τσαούση, Μαντάς

Ασπρόχωμα – Εράνη (0-2)

Γήπεδο Ασπροχώματος

Ρέκκας, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη

Καλό Νερό – Αίαντας (2-0)

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Τουρλομούσης, Κομπιλίρης, Χεμαλάι

Α.Ε. Μάνης – Ηρακλής Καλαμάτας (2-0)

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Σκόρδος, Βοσνάκης, Γ. Μιχαλόπουλος

Τέλλος Αγρας – Διαγόρας Κοπανακίου (2-0)

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Νίκας Αντωνόπουλος, Α. Μιχαλόπουλος

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

* Σε παρένθεση τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια.