Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013 23:59

3-1 και πάει... Βραζιλία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Κρατούσε την καλύτερη της εμφάνιση για την κατάλληλη στιγμή. Η Εθνική Ελλάδας μετά το αποψινό 3-1 επί της Ρουμανίας βρίσκεται με το ένα πόδι στη Βραζιλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

 Πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης - μισής πρόκρισης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου (14', 67'), που μετά δύο γκολ που πέτυχε έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (21') συμπλήρωσε το παζλ της νίκης. Για τους Ρουμάνους, που έπαιξαν για λίγα λεπτά με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Λάζαρ, είχε προσωρινά ισοφαρίσει ο Στάνκου (19').

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 Καταλυτική ήταν και η συμμετοχή του Μεσσήνιου Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που έδωσε πολλές και καθοριστικές λύσεις στην αμυντική γραμμή της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Την Τρίτη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα προσπαθήσει να επισφραγίσει την πρόκριση στο Βουκουρέστι, ώστε να δώσει για μία ακόμα φορά το παρών σε μία μεγάλη διοργάνωση.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τζιόλης, Κατσουράνης (86' Σάμαρης), Μανιάτης (77' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80' Γκέκας).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Λόμποντ, Μάτελ, Ρατ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Μπουρσεάνου (74' Λάζαρ), Κότσις, Τόρζε (75' Γκρόζαβ), Τανάσε (87' Μαξίμ), Στάνκου, Μαρικά.

Τα αποτελέσματα υπόλοιπων αγώνων

Ισλανδία - Κροατία  0-0

Πορτογαλία - Σουηδία 1-0

Ουκρανία - Γαλλία 2-0