Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 10:37

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ανακοινώνονται σήμερα οι όμιλοι - Τη Δευτέρα η κλήρωση

Γράφτηκε από τον

Την σύνθεση των ομίλων της Γ’ εθνικής για την περίοδο 2017-2018 θα ανακοινώσει σήμερα η ΕΠΟ.

Ο καταρτισμός των ομίλων είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, όμως υπήρχαν εκκρεμότητες με κάποιες ομάδες και τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος Γ’ εθνικής, άφησαν το θέμα για την σημερινή τους συνεδρίαση. Λογικά λοιπόν σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι 8 όμιλοι και η Καλαμάτα με τον Τσικλητήρα Πύλου θα μάθουν τους αντιπάλους τους στο νέο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά αλλά και τον αριθμό των ομάδων, ο κάθε όμιλος θα έχει 12-13 ομάδες.

Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις των ομάδων

Το πως ακριβώς θα γίνει ο καταρτισμός θα το μάθουμε σήμερα, καθώς τα σενάρια που εξετάστηκαν είναι αρκετά. Θυμίζουμε πως η Πελοπόννησος έχει 16 ομάδες ενώ υποψήφιοι για τον όμιλο μας είναι ακόμη η Ζάκυνθος και ο Παλληξουριακός από την Κεφαλλονιά. Σύνολο 18 ομάδες, εκ των οποίων οι 12-13 θα αποτελέσουν τον όμιλο των δυο Μεσσηνιακών ομάδων. Ενα πιθανό σενάριο είναι να τοποθετηθούν σε άλλο όμιλο οι 6 ομάδες Κορινθίας και Αργολίδας (από 3) και να μείνουν στον όμιλο οι υπόλοιπες 12. Το σενάριο να μείνει στον Πελοποννησιακό όμιλο η Αργολίδα θα απομακρύνει τις ομάδες των νησιών, ενώ σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα εξετάστηκε και η περίπτωση να πάει σε άλλο όμιλο ο Αστέρας Βλαχιώτη της Λακωνίας αλλά και οι δύο ομάδες της Αρκαδίας, ο Παναρκαδικός και το Λεωνίδιο. Κάτι μάλιστα που προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις, τόσο από τον Αστέρα Βλαχιώτη όσο και από τον Παναρκαδικό, που απείλησαν να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αν δεν τοποθετηθούν στον Πελοποννησιακό όμιλο, αλλά σε αυτόν με τις ομάδες από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και κάποιες ομάδες της Αττικής.

Σέντρα την 1η Οκτωβρίου 

Τι ακριβώς θα προκριθεί τελικά και πως θα καταρτιστούν οι όμιλοι λογικά θα το μάθουμε σήμερα, εκτός αν η αρμόδια επιτροπή πάει σε νέα αναβολή του καταρτισμού των ομίλων.

Θυμίζουμε πως η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 12 μ. στα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.