Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2013 14:05

Στον τελικό του 4ου ομίλου η "Μαύρη Θύελλα", νίκησε 1-0 στην Αμαλιάδα με γκολ του Καλαντζή - με Ατρόμητο Αχαίας θα παίξει στον τελικό

Γράφτηκε από τον

Μόλις έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου της Γ' εθνικής φάνηκε ότι η Καλαμάτα θα είχε πολύ δύσκολο έργο στην διοργάνωση μιας και θα υποχρεωνόταν να παίζει μόνο εκτός έδρας!
Ωστόσο, η μεσσηνιακή ομάδα δείχνει ότι… της πάνε τα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς σήμερα πέτυχε την τρίτη νίκη - πρόκριση στο θεσμό και έτσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 4ου ομίλου! Μετά τον Άρη Αιτωλικού και το Μεσολόγγι, χθες ήταν η σειρά του Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλου να γνωρίσει την αποκλεισμό από την "Μαύρη Θύελλα" η οποία είχε σκόρερ τον Χρήστο Καλαντζή (0-1).
Ο έμπειρος φορ -που είχε πετύχει και τα δύο γκολ στο προηγούμενο ματς κυπέλλου με το Μεσολόγγι- πέτυχε με κεφαλιά μόλις στο 5' το γκολ που έμελλε να κρίνει την χθεσινή συνάντηση που έγινε στο γήπεδο της Αμαλιάδας.
Οι περίπου 50 φίλαθλοι της Καλαμάτας που βρέθηκαν στην εξέδρα χειροκρότησαν τους παίκτες και ετοιμάζονται πλέον για την Πάτρα και τον τελικό του 4ου ομίλου με τον Ατρόμητο Αχαΐας που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.
Θα είναι το τέταρτο κατά σειρά εκτός έδρας ματς για την Καλαμάτα. Αν κερδίσει και εκεί, τότε θα περάσει στην τελική φάση του θεσμού, όπου θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες των 6 ομίλων της Γ' εθνικής, μαζί με τους φιναλίστ δύο ομίλων (σύνολο οκτώ ομάδες).

Δυνατό ξεκίνημα
της Καλαμάτας

Ενα κόρνερ της Καλαμάτας στο δεύτερο δοκάρι, αδράνεια των παικτών του Αστέρα και μια κεφαλιά του έμπειρου Καλαντζή, έκρινε το χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου. Το εισιτήριο της πρόκρισης πήγε λοιπόν στη Μαύρη Θύελλα η οποία με τον Μίλτο Γκόφα στον πάγκο της συνεχίζει ένα σερί πέντε νικών και μιας ισοπαλίας σε έξι παιχνίδια.
Ο Μίλτος Γκόφας χρησιμοποίησε ενδεκάδα πρωταθλήματος, δείχνοντας με τον πιο σαφή τρόπο ότι ήθελε τη νίκη και υπολόγιζε πολύ τον Αστέρα. Μόνο ο τερματοφύλακας Κολοβούρης ήταν το νέο πρόσωπο της ενδεκάδας. Η Καλαμάτα προηγήθηκε με τον Καλαντζή και στο 4΄ (με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Καραχάλιου), έφτασε κοντά στο 0-2 σε γύρισμα του Τσιμικλή, το οποίο ανάγκασε τον Παϊκόπουλο να διώξει πάνω στη γραμμή. Στο 34΄ο Τσόπελας έκανε τη σέντρα, ο Οτσβόνγκ το γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Αστέρας απείλησε πρώτη φορά ουσιαστικά στο 41΄, όταν έπειτα από σέντρα του Λυμπέρη ο Λαμπρογεώργος έπιασε πιεζόμενος την κεφαλιά, η οποία έφυγε άουτ.

Αντέδρασε στην
επανάληψη ο Αστέρας

Στην επανάληψη, η Καλαμάτα είχε ένα πλασέ το Καλαντζή μέσα από την περιοχή άουτ και από εκεί και πέρα, έπεσε κάπως η απόδοση της, καθώς κοίταξε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα.
Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει σε αυτό το διάστημα και στο  74΄ο Λαμπρογεώργος είχε ένα χλιαρό πλασέ από το ύψος της περιοχής που απόκρουσε ο Κολοβούρης. Στο 76΄ ήρθε η φάση του αγώνα, όταν από αριστερά ο Παπαθεοδώρου έβγαλε τη σέντρα, ο Λαμπρογεώργος πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο ο Κολοβούρης αντέδρασε σωστά και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Αστέρας είχε κι άλλες στιγμές πίεσης, φτάνοντας και πάλι κοντά στην ισοφάριση στο 92΄, έπειτα από ωραίο απευθείας φάουλ του Θανάση Αντωνόπουλου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ: Α. Αντωνόπουλος, Βατσής (64΄Θ. Αντωνόπουλος), Παϊκόπουλος, Σάκκος, Κουτελιέρης, Τζουμάκας (77΄Παρασκευόπουλος), Κωνσταντινίδης, Λαμπρογεώργος, Λυμπέρης, Οικονομόπουλος (46΄Παπακωνσταντίνου), Παπαθεοδώρου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος (89΄Τσιρίλο), Ζαχαρόπουλος, Οτσβόνγκ (70΄ Ηλιόπουλος), Καλαντζής, Πούτσης (65΄Μπελεβέτης).