Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 11:03

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία θα γίνουν τα δύο σημαντικότερα ματς του Κυπέλλου Μεσσηνίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 8 παιχνίδια, 7 της γ’ φάσης και το ματς Κυπαρισσία – Πύλος που εκκρεμεί από την β’ φάση.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη λόγω της αδυναμίας της ΕΠΣΜ να εκδώσει δελτία, το μεταξύ τους ματς. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη εκτός έδρας τη Μάνη με έπαθλο μια θέση στους “8”.

Δύο παιχνίδια σήμερα

Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθούν δύο παιχνίδια. Στο πρώτο η Σπερχογεία θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη με τους “ταύρους” να προέρχονται από την σχετικά εύκολη πρόκριση επί του Δωρίου και τον Μιλτιάδη να προέρχεται από την πολύ δύσκολη πρόκριση επί του Αστέρα Μικρομάνης. Μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση δύο ομάδων Α’ τοπικής στην οποία η Σπερχογεία λόγω έδρας θα έχει το θεωρητικό προβάδισμα.

Πιο ξεκάθαρο φαβορί έχει το δεύτερο ματς της ημέρας καθώς ο Πανθουριακός θα υποδεχθεί την ΑΕ Αβίας. Η ομάδα της Θουρίας είναι πολύ ενισχυμένη και φιλοδοξεί να χτυπήσει τον τίτλο στην Α’ τοπική ενώ στην προηγούμενη φάση απέκλεισε με δύο νίκες την Ομόνοια. Η Αβία, που μετά τον περσινό υποβιβασμό φέτος θα παίξει στην Α1 τοπική, στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Μεθώνη και θα πάει ως αουτσάιντερ στο σημερινό ματς με τον Πανθουριακό.

Μεγάλα ματς στην Τριφυλία

Τα δύο ντέρμπι στην Τριφυλία ξεχωρίζουν από το αυριανό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συνολικά 6 ματς. Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας θα παίξει με τον Πάμισο σε ένα παραδοσιακό Μεσσηνιακό ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες στον πρώτο γύρο πέρασαν εύκολα με δύο νίκες, ο Τελλος Αγρας απέναντι στον Διαγόρα Κοπανακίου και ο Πάμισος απέναντι στην Ανδρούσα.

Στο Μελιγαλά ο Εθνικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα συνάντηση. Στον πρώτο γύρο ο Εθνικός απέκλεισε στην παράταση το Διαβολίτσι και ο Απόλλωνας τον ΑΟ Φαραί.

Η “Μαύρη Θύελλα”, μετά την νίκη της περασμένης Τετάρτης επί του Πεταλιδίου, θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θα έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από την πρόκριση επί του Χανδριναϊκού.

Στην Κορώνη ο τοπικός Ακρίτας θα υποδεχθεί την Εράνη, η οποία ως ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας θα πάει στο ματς έχοντας τον άτυπο τίτλο του φαβορί. Η Κορώνη στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Α.Ο. Φυτειάς και η Εράνη το Ασπρόχωμα. Και οι δύο ομάδες πέρασαν με δύο νίκες.

Τέλος, ο Ολυμπιακός Ανάληψης θα υποδεχθεί το Καλό Νερό. Το ματς θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας μιας και το Στάδιο της Μεσσήνης δεν έχει πάρει ακόμη την άδεια καταλληλότητας.

Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός απέκλεισε την περσινή φιναλίστ Αναγέννηση και το Καλό Νερό τον Αίαντα Καλαμάτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

 

Σάββατο

Σπερχογεία – Μιλτιάδης

Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”

Νικολόπουλος, Τσαούση, Μπασιλάρης

Πανθουριακός – Αβία

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Κουτσαναστάσης, Αθανασοπούλου, Γκούμας

 

Κυριακή

Καλαμάτα – Ολυμπιακός Καλ.

Τουρλομούσης, Γκούμας, Γιαννέτσος

Γήπεδο Μεσσηνιακού

Εθνικός Μελιγαλά – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Μελιγαλά

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Σταυρόπουλος

Κορώνη – Εράνη

Γήπεδο Κορώνης

Ρέκκας, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη

Τέλλος Αγρας – Πάμισος

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Μπλάνας, Αντωνόπουλος, Καυκάς

Ολυμπιακός Ανάληψης - Καλό Νερό

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Νίκας, Βρυώνης, Ταβουλαρέας

Κυπαρισσία – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Πλακογιάννης, Σκόρδος, Τσοπανάκης

- Ολα τα παιχνίδια είναι νοκ – άουτ και θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ