Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 19:36

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-0: Ανετη πρόκριση στα προημιτελικά

Γράφτηκε από τον

 

Πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στο β' ημίχρονο η Σπερχογεία νίκησε απόλυτα δίκαια με 2-0 τον Μιλτιάδη και βρέθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι "Ταύροι" είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος με 4 καλές φάσεις και ένα δοκάρι, όμως τα γκολ τα έβαλαν στο δεύτερο, που η εμφάνισή τους έπεσε.

Στο 58' ο Γιακουμής άνοιξε το σκορ και στο 81' ο Χριστόπουλος έγραψε το 2-0, στέλνοντας στους "8" την ομάδα τους. Η Σπερχογεία μάλιστα θα φιλοξενήσει σε νοκ-άουτ ματς τον Απόλλωνα Καλαμάτας το προσεχές Σαββατοκύριακο και τις δίνεται η ευκαιρία για περαιτέρω διάκριση στο θεσμό.

Οσον αφορά το προχθεσινό ματς, η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου ήταν φανερά ανώτερη και προσπαθούσε να παίξει (πολλές φορές με επιτυχία) ορθολογικό ποδόσφαιρο. Είχε απέναντι της έναν αποδυναμωμένο Μιλτιάδη που είχε καθαρά αμυντική τακτική και που απείλησε επιθετικά μόνο στο τελευταίο 20λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 11' με τον Γιακουμή να κάνει τη σέντρα σουτ και τον Δωδεκάτο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παπανικολόπουλος επιχείρησε σέντρα με τον Χριστόπουλο να πλασάρει από κοντά ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 19' ο Γιακουμής έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έκανε τη συρτή σέντρα για τον Χριστόπουλο, το πλασέ του οποίου απομάκρυνε με τα πόδια ο Δημητρακόπουλος.

Η πιο καλή στιγμή έγινε στο 26' με τον Καραχάλιο, που λίγο πριν είχε περάσει στο παιχνίδι, να πιάνει ένα φαλτσαριστό σουτ και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο έγινε στο 34' όταν ο Χριστόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μπάλλα που πλάσαρε, όμως ο Δημητρακόπουλος του είπε "όχι".

Στο β' ημίχρονο τα γκολ με Γιακουμή και Χριστόπουλο

Στο β' μέρος οι "Ταύροι" δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, διατηρώντας πάντως την πρωτοβουλία. Στο 52' το σουτ του Μπούνα αποκρούστηκε από τον Δημητρακόπουλο και δύο λεπτά αργότερα ο Μιλτιάδης απείλησε για πρώτη φορά με τον Διαμαντόπουλο να σουτάρει και τον Τσούλο να μπλοκάρει.

Τελικά το 1-0 έγινε στο 58' με τον Μπαλαούρα να τροφοδοτεί τον Γιακουμή που κέρδισε μια κόντρα και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία.

Μετά το γκολ η ομάδα του Τάκη Κάππου ισορρόπησε, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση. Η Σπερχογεία "κλείδωσε" τη νίκη - πρόκριση στο 81' με ωραία εκτέλεση φάουλ του Χριστόπουλου (2-0).

Στο 90' ο Αλεξόπουλος πλάσαρε και ο Κοτσίρης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του, της Τσαούση και του Μπασιλάρη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Παπανικολόπουλος, Μπαλαούρας, Βεργόπουλος, Δωδεκάτος, Μποντιώτης (23' λ. τρ. Καραχάλιος), Κορομηλάς, Γιακουμής (90' Κοντούλης), Χριστόπουλος (84' Παπαδημητρίου), Μπούνας (82' Δημητρίου), Μπάλλας.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Δημητρακόπουλος, Γεωργακόπουλος (61' Κουπούζος), Λακριντής, Τσέρτος, Κοτσίρης, Γαλάνης, Διαμαντόπουλος, Κάππος (82' Αλεξόπουλος), Παυλόγιαννης, Ταγκαλάκης (54' Κουτίβας), Δημόπουλος (86' Αυρηλιώνης).